ZODRA U KUNT...

1. Sluit een persoonlijke reisverzekering af

Travel Insurance

Reisverzekering is een belangrijk onderdeel van elke vakantie en we raden u ten zeerste aan om een geschikte dekking af te sluiten, liefst zodra u de boeking gemaakt hebt, om ervoor te zorgen dat de annulering gedekt is. De dekking moet worden verkregen, of het nu gaat om een vakantie in het buitenland of op eigen bodem. Bijna alle verzekeraars zijn gestopt met het verzekeren van coronavirus-gerelateerde claims in het algemeen (d.w.z. annulering, repatriëring, enz.), hoewel sommigen nog steeds dekking bieden voor coronavirus-verwante medische noodbehandeling in het buitenland. Het kan lonend zijn om rond te winkelen als u deze extra gemoedsrust wilt.

2. Vul een gasteninformatieformulier in

Guest Information Form

VERPLICHTE ACTIE

 

Er is wat belangrijke informatie over u en uw bemanning die we moeten weten voordat u aankomt. Dit stelt ons in staat om uw boot voor te bereiden en verzekert u van een veilige, vlotte en tijdige check-in, vooral belangrijk nu we strikte sociale maatregelen op onze bases in acht nemen. Het is van groot belang dat dit online formulier ten minste 72 uur voor uw vertrek wordt ingevuld. Dit is een vereiste en u mag niet aan boord van uw boot gaan als u het formulier niet invult.

 

Let op: U moet een kapitein en een tweede in bevel aanwijzen, en op het formulier aangeven wie u heeft gekozen. Deze personen zullen de leiding hebben over uw boot tijdens het varen en verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van iedereen aan boord.

 

Vul nu het gasteninformatieformulier in

3. Plan uw reis naar uw vertrekbasis

Travel to base

Adres en contactgegevens van uw vertrekbasis

 • Onze NIEUWE openingstijden van de basis
 • Adres en contactinformatie 
 • Routebeschrijving & reisadvies
 • Parkeren
 • Taxi transfers (indien u per vliegtuig of trein aankomt)
 • Autotransfers (indien u een Enkele reis vaarvakantie doet)
 • Faciliteiten op en rond de basis

Kies uw vertrekbasis


4. Voeg optionele extra's toe + VASTE BRANDSTOF PRIJS

Optional extras

Wij bieden een reeks optionele extra's om uw vakantie comfortabeler, makkelijker en aangenamer te maken. De meeste extra's kunnen op de basis worden gekocht, maar om het risico op infectie te verminderen, kunnen alleen kaartbetalingen worden geaccepteerd. Om de beschikbaarheid te garanderen en om te kunnen profiteren van gereduceerde tarieven, adviseren wij u echter om deze te reserveren voordat u op reis gaat.

 

Extra's zijn onder andere fietsverhuur, boodschappen, gasbarbecues, stand-up paddleboards, vroege check-in en late check-out. Bovendien kunt u met een van onze nieuwe Extra's bundels de prijs van de brandstof bepalen door uw motoruren vooraf te betalen.

 

Lees meer over al onze optionele vakantie-extra's en -bundels 


5. Betaal uw saldo

Pay your balance

U, of een lid van uw groep, kan op enig moment deelbetalingen doen, of uw saldo volledig betalen voordat uw saldo verschuldigd is. Bezoek gewoon onze snelle en handige betalingsportal. U hebt uw boekingsreferentie, de naam van de hoofdboeker, uw vertrekdatum en een geldig betaalmiddel nodig.

 

Als u liever met een van onze verkopers betaalt, aarzel dan niet om ons tijdens kantooruren te bellen.

 

Betaal nu online


    

       

IN DE WEEK VOORDAT U REIST

6. Zorg ervoor dat u aan de Covid-normen voldoet

Covid

Het is uw verantwoordelijkheid om alle relevante richtlijnen en maatregelen, die van kracht zijn om u, onze andere klanten en ons team veilig te houden, te controleren en erbij aan te passen. Deze richtlijnen kunnen onder andere reisbeperkingen van de overheid zijn die verhinderen dat u en uw groep op uw oorspronkelijke cruise kunnen gaan zoals gepland.

 

Als u internationaal reist, zorg er dan voor dat u het laatste reisadvies van de overheid blijft controleren om te bevestigen dat er geen specifieke reisbeperkingen of zelfisolatie-eisen zijn die op de datum van uw vertrek van kracht zijn.

 

Ongeacht waar u vandaan komt, moet u ook de laatste lokale adviezen en richtlijnen voor het land waarin u vaart blijven controleren. Er kunnen eisen zijn waar u zich op moet voorbereiden of beperkingen die u en uw groep ervan weerhouden om samen te gaan varen. Le Boat heeft ook speciale maatregelen en procedures geïmplementeerd in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid en het is uw verantwoordelijkheid om uzelf vertrouwd te maken met de maatregelen die wij in ons Covid Veiligheidshandvest hebben beschreven en ervoor te zorgen dat u zich voorbereidt en dienovereenkomstig handelt.

 

Als u wordt beïnvloed door enige Covid-19-gerelateerde beperkingen en u bent niet in staat om op uw cruise te gaan zoals geboekt, maak u dan geen zorgen, want onze Ga varen met vertrouwenbeleid zal van toepassing zijn. Neem contact met ons op zodat we alternatieve opties met u kunnen bespreken.

7. Bekijk onze veiligheidsvideo

Watch safety video

VERPLICHTE ACTIE

Wij nemen uw veiligheid ernstig op en ALLE leden van uw groep moeten onze veiligheidsvideo bekijken.

 

Vanwege de social distancing-maatregelen zijn we niet meer in staat om grote groepen te verzamelen om deze video te bekijken op onze bases, dus het is verplicht dat iedereen de video bekijkt voordat u aankomt, anders kunt u niet aan boord van uw boot gaan.

 

U wordt gevraagd te tekenen om dit te bevestigen als onderdeel van uw briefing voor het vertrek. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en hulp.

 

Bekijk NU onze veiligheidsvideo

8. Ons basisteam zal u bellen

Pre-departure Call

We kunnen helpen de verspreiding van het coronavirus te voorkomen door de tijd die u in de receptie moet doorbrengen te verminderen. Ons basisteam zal u dan ook 48-72 uur voor uw vertrek bellen om:

 • uw geplande aankomsttijd met u te bespreken en te bevestigen - waar mogelijk proberen we de aankomst te spreiden om het aantal gasten ter plaatse te verminderen en het voor iedereen gemakkelijker te maken om sociale afstand te observeren.
 • eventuele ontbrekende details over u en uw groep te verkrijgen.
 • een pre-autorisatie van uw creditkaart te nemen via de telefoon voor uw borgsom en een betaling voor uw motoruren storting. Zie verplichte kosten voor meer informatie.
 • alle laatste vragen die u kunt kunnen hebben te beantwoorden.

9. Sluit u aan bij onze virtuele Omgeving & Navigatie Briefing

Virtual briefing

Om de tijd die onze gasten doorbrengen bij de receptie en in de openbare ruimte te beperken, voeren wij in alle regio's, behalve in Duitsland, Virtuele Omgeving & Navigatie Briefings via videoconferentie uit. De briefing vindt plaats in de dagen voor uw vertrek en u krijgt informatie over hoe u zich kunt aanmelden via een e-mail van ons basisteam of tijdens uw oproep voor vertrek (zie paragraaf 8). 

 Bekijk ons Omgeving & Navigatie Briefing schema en de instructies

 

Duitsland & Italië: We hebben grote binnenruimten waar briefings kunnen plaatsvinden met inachtneming van de richtlijnen voor sociale afstand, dus in deze regio's zullen de briefings over het gebied aan de basis blijven plaatsvinden. Dit is vooral nuttig in Duitsland, waar extra onderwijs nodig is om te voldoen aan de lokale vergunningsvereisten. Zie het tabblad 'Meer informatie over varen'voor meer informatie over de Duitse vergunningsvereisten.

Canada: Voor Canada vinden de vertrek-, gebieds- en navigatiebriefings plaats tijdens het telefoongesprek voor vertrek(zie paragraaf 7).


10. Uw bagage

Uw bagage

Wat neemt u mee? 

 • Gezichtsmaskers - het advies van de overheid over het dragen van gezichtsmaskers verschilt per land, en lokaal advies kan vereisen dat u er een draagt terwijl u in onze ontvangstruimtes bent. Winkels en eetgelegenheden kunnen ook hun eigen bepalingen opleggen en dus kan het zijn dat u een gezichtsmasker voor iedereen in uw groep wilt meenemen. Op zijn minst zal uw aangewezen Kapitein en de 2e in rekening gebrachte een masker moeten dragen tijdens de briefing voor het vertrek, waar de sociale afstandelijkheid moeilijk te handhaven zal zijn.
 • Hand sanitizer - voor als je onderweg bent
 • Beddengoed is aanwezig, maar als u naar de basis rijdt, bent u welkom om uw eigen beddengoed mee te nemen als u dat wilt.
 • Krediet-/debitkaarten - om eventuele betalingen te doen die nodig zijn op de basis. Om het risico op infectie te verminderen, kunnen alleen kaartbetalingen worden geaccepteerd (Visa of Mastercard alstublieft.)
 • Soepele weekendtassen (deze zijn eenvoudiger op te bergen dan koffers en nemen minder plaats in)
 • Schoenen met een rubberen anti-slipzool
 • Leren of tuinhandschoenen voor het vastpakken van de touwen in de sluizen (beschikbaar om te kopen bij de basis)
 • Een verrekijker voor het spotten van vogels en wilde dieren
 • Een zaklantaarn* voor wanneer u 's nachts langs het jaagpad moet lopen
 • Comfortabele kleding voor ieder weertype
 • Muggenafstotend
 • Bescherming tegen de zon - zonnehoeden* en zonnebril  - u kunt snel verbranden op het water
 • Toiletpapier en toiletartikelen
 • Handzeep
 • Zeep en shampoo
 • Afvalzak voor keukenafval
 • Schoonmaakmiddelen en afwasmiddel*
 • Eten, zout en peper, tussendoortjes en drinken*

 

* Als u uw eigen proviand niet kunt of wilt meenemen, bieden wij 2 soorten boodschappenwarenpakketten aan, evenals een Eco-Pakketmet ecologisch schoonmaak- en wasproduct. Je kunt ook een LED-lantaarn huren.

Kijk bij de Extra's voor meer informatie.

** Le Boat petten zijn te koop bij de basis

Wat is er al aan boord?

Wat is er al aan boord?

 • Handzeep - u moet uw handen regelmatig wassen
 • Linnengoed - op hoge temperatuur gewassen en aan boord van uw boot achtergelaten. Bedden worden niet gemaakt om het contact te verminderen door ons team.
 • Dekbedden en kussens
 • Kleine badhanddoeken en theedoeken (geen strandlakens) - gewassen op hoge temperatuur, verzegeld in plastic zakken en achtergelaten aan boord
 • Koelkast (met klein vriesvak voor ijs), gaspitten en gasoven. De grootte van de koelkast is afhankelijk van het model van de boot, zie de specifieke kenmerken van de boot voor meer technische details
 • Keukengerei, bestek, potten en pannen.
 • Elektronica en stroom: alle boten hebben stopcontacten van 12V (sigarettenaansteker zoals in de auto) die geschikt zijn voor bijvoorbeeld scheerapparaten en voor het opladen van mobiele telefoons (u dient zelf de 12V-omvormer mee te nemen als uw apparaat geen 12V ‘aankan’). 
 • Op de meeste boten werken deze stopcontacten alleen tijdens het varen of als u een landstroom aansluiting (220V) heeft in de jachthavens. Onze nieuwe Horizon boten hebben USB aansluitingen in de salon en in de slaapkamers.

Download een gedetailleerd overzicht van de inventaris aan boord (Engels)

Bekijk de uitrusting en eigenschappen van uw boot


11. Vertoont iemand symptomen?

Displaying symptoms?

Voor de veiligheid van onze klanten en het basisteam, mag geen enkel lid van uw groep naar onze basis reizen als ze symptomen van coronavirus vertonen. Voor meer informatie hierover en voor details over onze flexibele omboekingsvoorwaarden, die in deze omstandigheden van toepassing zouden zijn, kunt u terecht bij onze Coronavirus FAQ's.


    

       

MEER INFORMATIE

Lees meer over wat u kunt verwachten als u aankomt op onze basis en wat er gebeurt als u uw boot terugbrengt. > Uw komst

Lees meer over wat we doen om de verspreiding van het coronavirus op onze bases te voorkomen. > Covid Veiligheidhandvest

Meer vragen? We hebben de antwoorden > Onze FAQ's

    

       


Plan uw vaarvakantie

Sommige mensen plannen graag van tevoren, anderen zien pas wat ze gaan doen als ze ergens aankomen. Hoe dan ook, om het meeste uit uw vakantie te halen, lees onze planningstips.

Om u een overzicht te geven van alle haltes en leuke dingen langs de waterwegen, heeft Le Boat een gids van elke vaarregio gemaakt. Deze gidsen zijn al aan boord aanwezig. U kunt hier ook een PDF versie downloaden.

 

Gemiddelde vaartijden tussen de verschillende plaatsen staan in de handige regiogids.

 

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

 bergen

Plan niet te veel. Een vaartijd van drie of vier uur per dag is een goed gemiddelde. Langer varen kan vermoeiend worden. U komt dan ook vaak tijd te kort om de lokale bezienswaardigheden te bezoeken of andere dingen te doen. Natuurlijk moet u er wel voor zorgen dat u op tijd bij de eindbasis aankomt!

 boot

Plan ruim, las extra tijd in. Het leven op het water gaat altijd rustig aan en soms kunt u onverwachts tijd verliezen door de sluizen. En op andere plaatsen wilt u gewoon graag even wat langer blijven.

 Bolder

Zoek van tevoren uit hoe laat de sluizen open gaan en vergeet niet dat ze in sommige regio’s sluiten tijdens de lunch. Naar gelang de sluistijden kunt u uw vaartijden anders indelen. De sluistijden staan in uw regiogids.

 Telefoon

Bel vooraf om te zien of de attracties open zijn of om een restaurant te reserveren. Houdt u er rekening mee dat u uw plannen eventueel moet wijzigen - vaartijden zijn soms langer dan verwacht.

 Stopwatch

Vergeet u niet om genoeg tijd over te laten om terug te varen naar de geboekte eindbasis. U dient om 9 uur de boot weer in te leveren mits u een late check out heeft geboekt. In sommige regio’s zijn de sluizen dan nog dicht. U zult op de voorlaatste dag alle sluizen door moeten zijn.

 

Als u graag vooruit plant - download en print onze Vakantieplanner om als hulp om u tijd in te delen.

    

       

Ga naar de speciale regio pagina

Entdecken Sie Ihre Fahrgebiet

Naast onze handige regiogidsen, worden ook waterkaarten/vaarkaarten aan boord verstrekt, die u te allen tijde moet raadplegen om te voorkomen dat u niet voorbereid bent op gevaren zoals stuwen, ondiep water, sluizen en bruggen. Ze bieden zeer gedetailleerde informatie over de waterweg en sommige geven meer informatie over de steden, dorpen en de faciliteiten (zoals aanmeerplaatsen, water, jachthavens, winkels, enz.). Als u zulke details wilt gebruiken om uw vakantie te plannen, kunt u zelf elders een waterkaart (online) kopen. Waterkaarten zijn beschikbaar voor de meeste van onze regio's.


    

       

Routeplanning

Routenplanung

Naast onze handige regiogidsen, worden ook waterkaarten/vaarkaarten aan boord verstrekt, die u te allen tijde moet raadplegen om te voorkomen dat u niet voorbereid bent op gevaren zoals stuwen, ondiep water, sluizen en bruggen. Ze bieden zeer gedetailleerde informatie over de waterweg en sommige geven meer informatie over de steden, dorpen en de faciliteiten (zoals aanmeerplaatsen, water, jachthavens, winkels, enz.). Als u zulke details wilt gebruiken om uw vakantie te plannen, kunt u zelf elders een waterkaart (online) kopen. Waterkaarten zijn beschikbaar voor de meeste van onze regio's..

    

       

Le Boat werkt samen met lokale partners

Bekijk onze lokale Le Boat partner deals

We zijn samenwerkingen aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven langs de waterwegen van onze vaarvakanties om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen.

 

Met speciale kortingen op verschillende activiteiten, van restaurants en wijngaarden tot lokale musea en watersporten, is er voor elk wat wils. Deze exclusieve aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor Le Boat klanten, dus mis deze niet! 

 

Op dit moment hebben wij voor het Rideau Canal en Frankrijk een aantal leuke deals! 


Alles over varen

No experience necessary

Wanneer u nog niet eerder met een boot gevaren heeft, zult u versteld staan hoe gemakkelijk het is. U krijgt voor vertrek een volledige briefing en demonstratie van uw boot door het personeel op de basis, en indien gewenst kunnen we ook even met u mee het water op voor een korte rondrit. We zorgen ervoor dat iedereen zich gelukkig voelt met de boot en vol vertrouwen aan de vakantie kan beginnen. Maar mocht u liever iets meer voorbereidt willen zijn, raadpleeg dan onze video's en het kapiteinshandboek - hierin vindt u alles wat u nodig heeft om uw boot vol vertrouwen te kunnen besturen en om veilig op de waterwegen te blijven. 


Licenties en vaarbewijzen

In bijna al onze vaargebieden is geen vaarbewijs of -licentie vereist. In Frankrijk ontvangt u na uw briefing vóór vertrek een tijdelijke vergunning voor de duur van uw vakantie. De enige regio waar een vergunning is vereist, is Duitsland - hoewel er licentievrije gebieden zijn.

Vaargebieden met verplicht vaarbewijs: sommige vaargebieden in Duitsland vereisen een International Certificate for Operator of Pleasure Craft, dat is uitgegeven in de UNECE-lidstaten (Europese economische commissie van de Verenigde Naties) in overeenstemming met Resolutie nr. 40.  Zonder deze vergunning kunt u niet op deze waterwegen varen. Als uw vaarbewijs niet verwijst naar Resolutie nr. 40 van de UNECE Werkgroep voor het Vervoer over de Binnenwateren', raden wzij u aan het vóór het boeken naar onze vakantieadviseurs te sturen zodat zij het kunnen verifiëren.

 

Vaarbewijsvrije gebieden: als u geen vaarbewijs hebt en wilt varen in het licentievrije gedeelte van Duitsland (inclusief de waterwegen rond Jabel, Marina Wolfsbruch en het korte stuk waterweg tussen onze basis in Potsdam en de stad Werder), is dat geen probleem maar ons basisteam is verplicht om u een extra instrucite te geven voorafgaand aan uw vertrek. Dit betekent dat uw  briefing in totaal twee uur zal duren en dat u op tijd bij de basis moet zijn want de instructie begint om 14:00 uur. (hoewel we u adviseren om 60 minuten eerder aan te komen om de incheck te doen). Zelfs na deze instructie mag u niet varen in gelicentieerde gebieden.

 

Als u een licentie heeft, is dit aanvullende instrucie niet vereist; uw briefing vóór vertrek duurt normaalgesproken 1 uur en u kunt op elk moment tussen 14:00 en 17:00 uur aankomen (tenzij u een vroege check-in heeft geboekt).

 

Let op: Het grote meren gebied (rond Jabel/Müritz): Houd er rekening mee dat schippers zonder een Duits vaarbewijs niet mogen varen op de grotere meren rond Jabel/Müritz) anneer de windsnelheid meer is dan 4 Bft (20 km/h). Daarom adviseren wij u contact op te nemen met de basismanager en toestemming te vragen om het meer over te steken nadat de basismanager naar de weersomstandigheden heeft gekeken. Dit is ook de reden waarom u absoluut niet mag ankeren in dit gebied.

 


Het besturen van de boot en de waterwegen

Een handig Kapiteinshandboek (PDF) geeft u een goed overzicht van hoe u met uw boot moet omgaan, inclusief passeren, inhalen, aanmeren, sluizen passeren en het begrip van de signaalborden op de waterweg. De onderstaand video's helpen ook. Al deze informatie wordt u gegeven tijdens uw briefing vóór vertrek en is beschikbaar aan boord in de Boot- en Navigatiehandboek. Maar het doornemen van dit materiaal vóór uw vakantie zal uw begrip verhogen. En u zal meer zelfvertrouwen krijgen op de boot en op de waterweg. 


Veiligheid aan boord

We willen graag dat u en uw bemanning een veilige en plezierige vakantie hebben, dus lees en respecteer onze veiligheidsrichtlijnen om het risico op ongelukken en verwondingen aan boord te verminderen. De richtlijnen worden u bij de basis gegeven, maar het is een goed idee om deze thuis te lezen, voordat u op vakantie gaat, om er zeker van te zijn dat u al wat voorkennis voordat u aankomt. U bent verplicht een kapitein en een 2e verantwoordelijke persoon te benoemen die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de bemanning en die de leiding kan nemen bij van een noodgeval. Deze personen ontvangen de briefing van een technicus van Le Boat, die hen zal laten zien hoe ze de boot veilig kunnen besturen en manoevreren. Hun handtekeningen zijn vereist bij het papierwerk vóór vertrek. Zo bevestigen ze dat ze deze instructie ontvangen hebben en ook begrepen is.

Staying safe - no alcohol

Varen onder invloed van drank of drugs is gevaarlijk, verhoogt de kans op ernstige ongelukken aanzienlijk en is wettelijk verboden. Zelfs als u veilig heeft aangemeerd, drinkt u met mate om ongelukken te vermijden bij het inen uitstappen en het bewegen rond de boot.

Wear life jackets

Wij adviseren alle passagiers om reddingsvesten te dragen aan dek, vooral binnen de sluizen (verplicht in sommige regio's) en tijdens het aanleggen waar het risico op ongelukken groter is. Kinderen en mensen die niet kunnen zwemmen, lopen een groter risico.

Sécurité à bord 3

Wees altijd alert bij het besturen van de boot. Blijft u binnen de gemarkeerde waterwegen en kijkt u altijd op de navigatiekaarten om de wat gevaarlijkere plaatsen zoals waterkeringen, ondiep water, waterstromingen, zwemplaatsen en bruggen te herkennen. Passeer deze plaatsen LANGZAAM en voorzichtig. Houdt u altijd aan de lokale snelheidslimiet.