Sluiting waterwegen en sluizen

Vaarvakanties zijn afhankelijk van de waterwegen en zelfs tijdens het seizoen is het niet altijd mogelijk om te varen. Beperkingen kunnen worden veroorzaakt door sluis- of brugonderhoud of een te lage waterstand.

Houd er rekening mee dat onze basisteams experts zijn in hun vaargebieden. Ze geven ook graag up-to-date advies over de beste vaaromstandigheden en stellen routes voor bij uw aankomst en tijdens uw vaarvakantie. Met de veiligheid en het plezier van onze klanten in het achterhoofd, kunnen we soms het varen binnen een bepaald deel van het vaargebied ontraden, waar de lokale omstandigheden op dat specifieke moment een uitdaging kunnen vormen. De omstandigheden veranderen voortdurend, dus het is niet altijd mogelijk om u van tevoren te informeren over de relevante omstandigheden, maar gebruik de onderstaande informatie wel als een handleiding voor de huidige navigatiebeperkingen in onze vaargebieden.  

 

Bezoek ons Covid-19 Informatiepunt voor meer informatie over reisbeperkingen.

 • Op de zondagen in april en oktober zijn de sluizen en bruggen gesloten, het kan beperken hoe ver u op deze dagen kunt varen.
 • Openingstijd van de sluis van 19 mei tot 18 juni: maandag tot donderdag 10u-16u, vrijdag tot zondag van 9u-19u en Victoria Day (22u mei) van 10u-16u.
 • Openingstijden van de sluis van 19 juni tot 4 september: maandag tot donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot zondag van 9.00 tot 19.00 uur, Canada Day (1 juli) van 9.00 tot 19.00 uur, Burgervakantie (7 augustus) van 9.00 tot 18.00 uur en Dag van de Arbeid (4 september) van 9.00 tot 18.00 uur.
 • Openingstijden vergrendelen van 5 september tot 9 oktober: maandag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, zaterdag tot zondag van 9.00 tot 17.00 uur, Thanksgiving Day (9 oktober) van 10.00 tot 16.00 uur.
 • We raden aan om vroege check-in en late check-out te boeken voor 3-daagse korte pauzes die vertrekken vóór 19 juni en na 5 september.
 • Geen vaarbeperkingen

Handige link: Environment Agency

 • Indien van toepassing, informeer de klant dat de sluizen op 1 mei wegens feestdag  gesloten zijn.
 • Voor het bevaren van de Moezel richting Toul, Metz en Luxemburg is een vaarbewijs verplicht. Dit geldt voor alle tochten via de Sarre, Sarrebrücken en het Canal des Houillères.
 • Houd er rekening mee dat als gevolg van de huidige hoge waterstand op de Rijn, de scheepvaart tijdelijk is stilgelegd vanaf de sluis in Boofzheim tot sluis 80 in Krafft.
 • Indien van toepassing, informeer de klant dat de sluizen op 1 mei wegens feestdag  gesloten zijn.
 • Houd er rekening mee dat de rivier de Baïse van 22 tot 31 oktober 2023 gesloten zal zijn voor de scheepvaart voor routine-inspecties en onderhoud aan de sluizen.
 • Door de sluiting van de sluis voor Auvillar op het Canal Latéral à la Garonne zal Moissac vanaf 10 oktober tot het einde van het vaarseizoen 2023 niet toegankelijk zijn via het kanaal.
 • Het seizoen 2023 sluit op 29 oktober in de namiddag. Aangezien deze datum op een zondag valt en de basis op deze dag technisch gezien gesloten zal zijn, zullen klanten nog steeds hun boten kunnen afgeven.
 • Let op: een deel van het Canal de Nantes à Brest, tussen Guenrouet en Nantes, wordt in 2023 gesloten voor onderhoud. Dit betekent dat u Nantes niet via de waterweg zult kunnen bereiken.
 • Vanwege de sluiting van de sluis van Montertelot voor onderhoud is Josselin tot het einde van het seizoen niet per boot bereikbaar (stop bij Roc St André voor toegang).
 • Indien van toepassing, informeer de klant dat de sluizen op 1 mei wegens feestdag gesloten zijn.
 • Indien van toepassing, informeer de klant dat de sluizen op 1 mei wegens feestdag gesloten zijn.
 • Indien van toepassing, informeer de klant dat de sluizen op 1 mei wegens feestdag gesloten zijn.
 • De sluis van Nourriguier is tot nader order gesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Het is niet mogelijk om Beaucaire te bereiken vanuit Saint-Gilles via de waterwegen.
 • De brug van Frontignan is gesloten voor onderhoud tot het einde van het vaarseizoen 2023. Enkele reizen tussen Port Cassafières en Saint-Gilles zijn daarom niet mogelijk.
 • Het is momenteel niet mogelijk om het Canal de la Robine te bevaren voorbij het zuiden van Narbonne tot Port la Nouvelle.
 • Vanwege een feestdag op 1 mei en 1 november zijn de sluizen gesloten, het kan beperken hoe ver u op deze dagen kunt varen.
 • De toegang tot de aanlegplaatsen in de dorpen langs de Charente wordt in 2023 beperkt terwijl de waterwegbeheerders op verschillende plaatsen langs de rivier de kades herstellen. Dit betekent dat diensten aan de waterkant, zoals elektriciteit en water, minder vaak beschikbaar zullen zijn. Hoewel er in de grotere steden Cognac en Saintes nog steeds ligplaatsen beschikbaar zijn, kan het voor klanten nodig zijn om aan te leggen en te overnachten langs de oever iets verder buiten sommige andere dorpen waar de kades gesloten kunnen zijn. Op deze plaatsen zijn geen voorzieningen beschikbaar en het kan nodig zijn het dorp weer in te lopen om toegang te krijgen tot restaurants en voorzieningen.
 • Deze werkzaamheden hebben ook gevolgen voor de aanlegplaatsen van Le Boat in Jarnac, waardoor de capaciteit van de boten die met passagiers aan boord mogen worden afgemeerd, afneemt. Daarom is het niet mogelijk om tijdens uw vaartocht op onze basis in Jarnac aan te leggen, tenzij anders overeengekomen met het team van de basis. Op de laatste avond, om ervoor te zorgen dat u binnen het bereik van de basis bent, moeten klanten alternatieve ligplaatsen zoeken in Bourg-Charente, wat ongeveer 45 minuten varen is ten oosten van Jarnac (inclusief 1 sluis om door te varen) of langs de rivieroever aan de westkant van de sluis van Jarnac - wat ongeveer 25 minuten varen is vanaf onze basis (inclusief tijd om door de sluis te varen). Klanten die op zoek zijn naar een ruimere keuze aan restaurants kunnen beter voor het laatste kiezen. Er is een heel mooi restaurant met Michelin-beoordeling in Bourg-Charente, maar het is vrij duur. De sluizen op de Charente zijn handmatig en passeerbaar vanaf zonsopgang, dus de klanten zouden nog voldoende tijd moeten hebben om terug te keren en van boord te gaan voor 9 uur 's ochtends.
 • Wegens een gepland onderhoud aan de sluis van St.-Gery zal de Douelle-basis vanaf 1 oktober 2023 gesloten zijn.
 • Wegens seizoensgebonden onderhoud zal de sluis van Fürstenberg gesloten zijn van 16 oktober tot het einde van het vaarseizoen op 31 oktober. Dit betekent dat de zuidelijke vaart vanaf Marina Wolfsbruch of Fürstenberg in de richting van Zehdenick, Liebenwalde en Berlijn gedurende deze periode niet mogelijk is.
 • Voor het bevaren van de Moezel richting Toul, Metz en Luxemburg is een vaarbewijs verplicht. Dit geldt voor alle tochten via de Sarre, Sarrebrücken en het Canal des Houillères.

Geen vaarbeperkingen

 • Let op: wegens onderhoudswerken zullen enkele reizen tussen Casale en Precenicco gedurende de rest van het vaarseizoen van 2023 niet mogelijk zullen zijn
 • Let op dat we vanwege huidige beperkingen op de operationele uren van de wegbrug in Vinkeveen, geen late check-out kunnen bieden op onze Horizon-vloot, Vision-vloot en onze Consul-boten van 27 juli tot 10 augustus 2023.
 • De brug in Ouderkerk wordt gerepareerd en zal tot een niet nader genoemde datum buiten gebruik zijn. Gedurende de periode dat de brug gesloten is, is het niet mogelijk om de Amstel op te varen en helemaal naar Amsterdam te varen (of omgekeerd). Klanten die een rondvaart via Gouda en Amsterdam willen maken, zullen een langere route via Leiden en Lisse moeten nemen. Wij raden u echter aan onze populairste route langs de Vecht te nemen, om deze afsluiting helemaal te vermijden. Het basisteam kan u meer informatie geven tijdens uw gesprek voor vertrek. 
 • Let op: door de huidige beperkte openingstijden van sommige sluizen zal het varen op het Caledonisch Kanaal naar verwachting langer duren dan normaal.

Handige link: Scottish Canals

Hulp nodig?

Als bovenstaande informatie gevolgen heeft voor uw vakantie, neem dan contact op met met onze teams om de opties die voor u beschikbaar zijn te bespreken. +31 10 213 03 52