Sluiting waterwegen en sluizen

Vaarvakanties zijn afhankelijk van de waterwegen en zelfs tijdens het seizoen is het niet altijd mogelijk om te varen. Beperkingen kunnen worden veroorzaakt door sluis- of brugonderhoud of een te lage waterstand.

Dit zijn alle actuele vaarbeperkingen in onze vaargebieden:

Geen vaarbeperkingen

- Openingstijden sluizen van 24 juni t/m 2 september: maandag tot donderdag van 9 tot 18 uur - vrijdag tot zondag van 9 tot 21 uur.

- Openingstijden sluizen van 3 september  t/m 14 oktober: maandag tot vrijdag 10-16 uur, zaterdag tot zondag 9-17 uur. Bij korte vakanties raden wij een Vroege Check-in en Late Check-out aan.

Geen vaarbeperkingen

Handige link: Environment Agency

Geen vaarbeperkingen

Geen vaarbeperkingen

Geen vaarbeperkingen

  • St. Jean de Losne/ Branges: Vanwege het lage waterpeil is het Canal du Centre vanaf 6 augustus tot nader order gesloten. U kunt dus geen gebruik maken van het kanaal vanuit Chalon sur Saône.
  • Decize: Vanwege het lage waterpeil zal het Canal du Centre vanaf 6 augustus tot nader order gesloten zijn. U zult dus niet in staat zijn om vanuit Digoin het Canal du Centre te bevaren.
  • Migennes: vanwege het lage waterpeil zal het Canal de Bourgogne (Migennes naar St Florentin, Tonnerre, Ancy-le-Franc) vanaf 26 juli gesloten zijn. Varen op de Yonne is nog steeds mogelijk.
  • De Villeneuve-sur-Yonne sluis is buiten werking en is pas aan het einde van het seizoen weer open. U kunt niet van Migennes naar Châtillon-sur-Loire varen. Ook niet in de omgekeerde richting.

Geen vaarbeperkingen

Geen vaarbeperkingen

Vanaf 30 september 2019 kunt u niet meer varen na Cognac (PK 56) vanwege onderhoudswerkzaamheden - Saintes is niet meer bereikbaar via het kanaal.

Geen vaarbeperkingen

Onze basis in Potsdam is gesloten t/m april 2020 omdat de sluis in Zaaren in onderhoud is. Onze basis in Marina Wolfsbruch is gewoon open en heen- en terugvaarten vanuit deze basis zullen geen hinder ondervinden. U kunt echter niet van Marina Wolfsbruch naar Berlijn varen totdat deze werkzaamheden zijn voltooid.

Geen vaarbeperkingen

Geen vaarbeperkingen

Tijdens het evenement Sail 2020 (12-16 augustus 2020) kunt u niet per boot naar Amsterdam. Als u Amsterdam wilt bezoeken, stop dan bij Weesp, Utrecht of Gouda en neem van daaruit de trein.

- Tussen 21 oktober 2019 beheren sluiswachters in Schotland meerdere sluizen. Bel ze ruim voordat u de sluis bereikt en houd er rekening mee dat de doorgang langer kan duren. 

Handige link: Scottish Canals

Hulp nodig?

Als bovenstaande informatie gevolgen heeft voor uw vakantie, neem dan contact op met met onze teams om de opties die voor u beschikbaar zijn te bespreken. +31 10 213 03 52