Vlaanderen

Proef de zoetheid van het overvloedige Vlaanderen

Het kustgebied van Belgisch Vlaanderen, bekend om de heerlijke chocolade en voortreffelijke keuken, is rijk aan cultuur en natuurlijke schoonheid – windmolens, weides, moerassen en zandstranden. In de bruisende steden wordt u omringd door prachtige Gotische architectuur. Tijdens uw bootvakantie in Vlaanderen komt u het ene na het andere kasteel tegen – indrukwekkende bewijzen van een rijke geschiedenis. Onze bootverhuur Nieuwpoort neemt u graag mee op reis!

 

Ver van alle drukte, stap aan boord!
Tot -20% op uw volgende vaarvakantie!
Boek vóór 30 september
Voorwaarden gelden
  

Uw ideale bestemming?             BOEK NU           

Wilt u meer weten?              VERKENNEN

 

Kaart van de vaarregio

Kaart van de vaarregio: Vlaanderen

 = Le Boat basis          = Kanaal         = Bevaarbare rivier           = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Geschiedenis en erfgoed

Horizon van Gent 's nachts

De historie en het erfgoed van Vlaanderen zijn duidelijk zichtbaar in de prachtige kathedralen en paleizen. Ga in Gent naar de mooie St. Bavon-kathedraal. Beklim de Sint-Michielsbrug voor spectaculaire uitzichten over deze middeleeuwse stad. Ieper, in het Frans Ypres, staat bekend om zijn musea over de Eerste Wereldoorlog.

Zwemmen

Twee kinderen wandelen langs het strand

De prachtige stranden bij Nieuwpoort en Oostende trekken iedere zomer duizenden reizigers naar de Noordzee. Ga eens zwemmen in de branding en kom daarna heerlijk bij in één van de bistro's aan het water. Luier bij een verkoelend meer tijdens uw rivierbootvakantie in Vlaanderen.

Gastronomie

Lekkere belgische chocolade

Laat u verleiden door de Vlaamse gastronomie. Proef bijvoorbeeld de Belgische favoriet Vlaamse stoofkarbonade. Dat lijkt erg op Bœuf bourguignon, maar dan met bier in plaats van rode wijn. Of neem de konijn in Geuze (het beroemde bier). En als toetje de wereldberoemde chocoladepralines. Varen in Vlaanderen combineert vele geneugten. 

Familie

Kind op de schouders van de vader

Geniet met uw kinderen van uw boot Nieuwpoort en van de leuke ritjes en zeldzame dieren in Bellewaerde Park in Ieper. Brielmeersen Park in Deinze heeft minigolf en een doolhof van bamboe. Kinderen zijn ook gek op de strandvakanties en chocolade-uitjes tijdens vaarvakanties op de Vlaamse rivieren.

Bierproeverij

Lege bierflessen

België staat bekend om zijn bieren: champagne, lambiek, tripel, dubbel en meer. Probeer eens een Vlaams Rood tijdens één van uw bierproeverijen in Vlaanderen. Veel boten varen Brugge in. Brouwerij Straffe Hendrik in Brugge geeft rondleidingen en proeverijen. De Herberg de Dulle Griet in Gent heeft ruim 250 fantastische brouwsels.

Het seizoen 2020 voor deze regio
Het seizoen 2020 eindigt op 31 oktober. Meer details en restricties

Het seizoen 2021 voor deze regio
Start op 1 april en eindigt op 31 oktober 2021.

Het seizoen 2022 voor deze regio
Start op 1 april en eindigt op 31 oktober 2022.


Useful information

Een schets

Met een huurboot in het Belgische Vlaanderen staat u een fantastische vakantie in een waterrijk land te wachten. De mooie kustgebieden zijn doorweven met kanalen en rivieren en vormen een toevluchtsoord voor zeevogels en strandgasten. De waterwegen, in totaal ongeveer 1.570 kilometer lang, worden gebruikt voor commerciële vaart en pleziervaart. Het water vormt zo'n groot onderdeel van Vlaanderen dat het ook niet verrassend is dat in elke stad volop bruggen te vinden zijn. Er ruim 200 bruggen als u wilt varen in Gent.

 

Tijdens een bootvakantie in Vlaanderen vaart u langs de kust met prachtige duinen en mooie dijken. Dat de frisse zeewind van de Noordzee u trek geeft is geen probleem: de cafés aan de kust serveren heerlijke gerechten met zeevruchten en overal wordt lekker Belgisch bier getapt. Havens als Oostende bieden een mooie mix van handel en vertier voor de bezoekers. Het kanaal dat u naar Gent brengt werd in 1886 gebouwd en is slechts één van de waterwegen die het varen in België zo bijzonder maakt.

Volgens sommige bronnen zijn er 470 kastelen in Vlaanderen, waarvan 50 in de nabijheid van de kosmopolitische stad Brugge, een bijzondere stad met meer dan 80 bruggen en vele kanalen. Men beweert dat Brugge haar bezoekers zo veel aan Venetië doet denken dat het nu ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd. Ontdek het nu zelf tijdens uw bootvakantie in Vlaanderen! Door de vele waterwegen en de eenvoudige toegang tot de zee was Brugge ooit eens de drukste handelsstad in de wereld en de rijkste in Europa.

Varen in België is eenvoudig en de waterwegen in Vlaanderen zijn dan ook geschikt voor beginners.

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

Sluiswachters en brugwachters bemannen alle sluizen en hefbruggen. Sluizen en bruggen zijn gratis in België.

 

Openingstijden: De sluizen in belgië zijn open van 08:00 tot 18:00 uur en van 10:00 tot 18:00 op zondag/vakantiedagen.

 

Feestdagen: In en rond Brugge: sluizen worden op zondagen in april en oktober niet bediend.. 

 

Informatie over Brugge: 

 

- Iedere dag zijn alle bruggen in Brugge gesloten voor een aantal minuten tussen 7:30 tot 8:30 /  16:30 tot 17:30 uur. Ook zijn op woensdag de bruggen in Brugge dicht tussen 11:50 tot 12:30

- Vlak voor Brugge kan het voor komen dat u 3-4 uur moet wachten voor de bruggen vanwege commercieel verkeer welke voorrang heeft. Als u een korte vakantie heeft geboekt, kunt het beste even aanmeren bij de brug en met de fiets/lopend/taxi naar Brugge gaan. 

- Op het kanaal Plassendale (1e gedeelte) wordt er gevaren in groepen van boten vanwege de openingstijden van sluizen en bruggen:

 

route tussen Nieuwpoort > Oudenburg: bruggen openen om 9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00. 

 

route tussen Oudenburg > Nieuwpoort: bruggen openen om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00.

 

Belangrijke informatie:

 

Als u in het gebied van Noord-Frankrijk gaat varen (meer dan 3 weken) zal u genoodzaakt zijn een "pass" aan te schaffen om door de bruggen te gaan. 

 

Kosten: rond de 200 euro.

Wanneer u een bezoek brengt aan Brugge, volg dan het ringkanaal aan de buitenkant van het centrum. Leg veilig aan in La Coupure, een afgesloten kanaalinham die wordt beheerd door de havenmeester. De ligplaatsvergoeding is ongeveer 10 euro per nacht. Er zijn meer dan genoeg ligplaatsen in België.

Voor de reisinformatie naar onze basis in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op de basis of in de omgeving, klikt u op onderstaande basis:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Download onze regiogids

Lees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest = Bezienswaardigheden

Great to see...

Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.

Veurne is een gastvrije stad met een kenmerkende lokale architectuur. Breng een bezoek aan de Sint-Walburgakerk met zijn tuinen, het stadhuis en het Spaanse paviljoen.

Bezoek in Diksmuide de gotische Sint-Niklaaskerk en let daar vooral ook op de piëta achter het stadhuis. Enkele andere prachtige bezienswaardigheden in Diksmuide zijn het Begijnhof en de IJzertoren.

Must see
Sint-Maartenskerk in Ieper, Vlaanderen

Ieper is een mooie, gastvrije stad met een rijke geschiedenis. De mooie ‘Hall aux draps’ is een bezoek waard en vergeet ook de dierentuin in Bellewaerde Park niet.

Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.

Must see
Colourful houses in Bruges

De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.

Must see
Uitzicht over Gent en Sint-Niklaaskerk

Gent, de parel van Vlaanderen, was ooit, na Parijs, de grootste stad van Europa. Geen enkele Belgische stad heeft zo veel monumenten en belangrijke gebouwen als Gent. Profiteer van de bootverhuur Gent om het allemaal van dichtbij te bewonderen. Het historisch stadshart kan het best te voet worden verkend – neem wel uw fototoestel mee!

Deinze is een heerlijk klein plaatsje met heel veel winkels en bezienswaardigheden. In het recreatiedomein De Brielmeersen liggen prachtige wandelpaden, een grote speelplaats, een minigolfbaan en een enorm bamboedoolhoof.

Oudenaarde is beroemd vanwege de tapijtweverij en wandtapijtenproductie. In het tapijtenmuseum worden karakteristieke wandtapijten tentoongesteld. De Broodstraat, Nederstraat, Einestraat en Hoogstraat zijn de grootste voetgangersstraten met de charme van de oude middeleeuwse straten.

Bossuit is een bekoorlijk klein dorp, uitstekend geschikt voor heerlijke wandelingen. Bezichtig hier ook een oud kasteel uit de 17e eeuw.

Kortrijk is een mooie oude stad met een schitterende lokale architectuur, waarvan de Broeltorens en vele andere gebouwen en monumenten getuigen.

Routesuggesties

Om u een indruk te geven hoe ver u kunt varen in de tijd die u ter beschikking heeft, volgt hier een selectie van de routes van en naar onze bases in de regio. U hoeft niet op alle genoemde locaties aan te leggen of de route helemaal te volgen. Het staat u vrij te varen waar u wilt, zolang u uw boot maar inlevert op uw aankomstbasis op de door u geboekte datum. Voor een comfortabel reistempo raden we u aan 2-4 uur per dag te varen. Zo heeft u genoeg tijd om regelmatig aan te leggen en de omgeving te verkennen. Onze routes zijn geweldig om met uw boot Gent te bekijken of om vanaf uw boot Brugge te bewonderen.

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

Varen door de kanalen van Brugge

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Brugge

Nieuwpoort
Oostende
Brugge
Nieuwpoort

14 uur varen

76km 4 sluizen 4 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Brugge

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Laat u betoveren door het netwerk van waterwegen die vanuit de zee het land instromen. De vaaropties tijdens een Belgische riviercruise zijn eindeloos als u de gouden stranden van Nieuwpoort achter u laat en vaart richting Brugge, het Venetië van het Noorden. De kosmopolitische charme van het land raakt u vrijwel meteen met een overvloed aan elegante kastelen, prachtige bruggen en cafés aan de waterkant.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Verkenning van de militaire vesting in de zandduinen van Oostende 
 • Het gerestaureerde Gruuthusemuseum in Brugge

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Oostende: Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.
 • Brugge: De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.

 

14 uur varen

76km 4 sluizen 4 nachten
Herdenkingsmonument voor de vermisten in Ieper

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper & Veurne

Nieuwpoort
Veurne
Ieper
Diksmuide
Nieuwpoort

14 uur varen

88km 8 sluizen 4 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper & Veurne

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De koperblazers verzamelen zich bij het gedenkteken in de Menenpoort in Ieper. U luistert als ze de Last Post spelen ter ere van de gevallen soldaten van de Eerste Wereldoorlog – een traditie sinds 1928. Het laat u niet ongeroerd. Vlaamse riviercruises raken u. De geschiedenis komt achter iedere bocht tot leven in de historische steden, prachtige kastelen en bistro's aan de waterkant waar u geniet van een pint Vlaams Rood.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Een bezoek aan de gereconstrueerde gebouwen van het indrukwekkende Ieper
 • Boterkoekjes en met slagroom gevulde gebakjes in Diksmuide

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Veurne: Veurne is een gastvrije stad met een kenmerkende lokale architectuur. Breng een bezoek aan de Sint-Walburgakerk met zijn tuinen, het stadhuis en het Spaanse paviljoen.
 • Ieper: Ieper (of Ypres) is een mooie, gastvrije stad met een rijke geschiedenis. De mooie ‘Hall aux draps’ is een bezoek waard en vergeet ook de dierentuin in Bellewaerde Park niet.
 • Diksmuide: Bezoek in Diksmuide de gotische Sint-Niklaaskerk en let daar vooral ook op de piëta achter het stadhuis. Enkele andere prachtige bezienswaardigheden in Diksmuide zijn het Begijnhof en de IJzertoren.

14 uur varen

88km 8 sluizen 4 nachten
Relaxen in het zonnetje op de Belgische waterwegen

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper & Bruges

Nieuwpoort
Veurne
Ieper
Diksmuide
Oostende
Brugge
Nieuwpoort

27 uur varen

166km 12 sluizen 7 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper & Bruges

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Belgische riviercruises brengen u terug in de tijd. Fascinerende musea vertellen over de archeologische, artistieke en zelfs culinaire geschiedenis, zoals het Bakkerijmuseum in Veurne. Ieper en Diksmuide laten de sporen van de bloederige Eerste Wereldoorlog in België zien. Tijdens uw vaartocht wordt u gegrepen door de vredige sereniteit van nu, ondanks het tumultueuze verleden.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Een bezoek aan de gereconstrueerde gebouwen van het indrukwekkende Ieper
 • Boterkoekjes en met slagroom gevulde gebakjes in Diksmuide
 • Het gerestaureerde Gruuthusemuseum in Brugge

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Veurne: Veurne is een gastvrije stad met een kenmerkende lokale architectuur. Breng een bezoek aan de Sint-Walburgakerk met zijn tuinen, het stadhuis en het Spaanse paviljoen.
 • Ypres: Ieper (of Ypres) is een mooie, gastvrije stad met een rijke geschiedenis. De mooie ‘Hall aux draps’ is een bezoek waard en vergeet ook de dierentuin in Bellewaerde Park niet.
 • Diksmuide: Bezoek in Diksmuide de gotische Sint-Niklaaskerk en let daar vooral ook op de piëta achter het stadhuis. Enkele andere prachtige bezienswaardigheden in Diksmuide zijn het Begijnhof en de IJzertoren.
 • Oostende: Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.
 • Brugge: De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.

27 uur varen

166km 12 sluizen 7 nachten
Middeleeuwse brug in de prachtige stad Gent

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Bruges & Gent

Nieuwpoort
Oostende
Brugge
Deinze
Gent
Nieuwpoort

25 uur varen

164km 4 sluizen 7 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Bruges & Gent

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Het water loopt u in de mond in Brugge, de hoofdstad van West-Vlaanderen. De geur van chocolade vult de lucht en u geeft zich over aan de zoete verleiding. Laat u fascineren door een bootvakantie in België. Vaar door prachtige landschappen naar middeleeuwse steden als Gent met zijn indrukwekkende gotische architectuur.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Het gerestaureerde Gruuthusemuseum in Brugge
 • De middeleeuwse architectuur van Gent

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Oostende: Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.
 • Brugge: De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.
 • Deinze: Deinze is een heerlijk klein plaatsje met heel veel winkels en bezienswaardigheden. In het recreatiedomein De Brielmeersen liggen prachtige wandelpaden, een grote speelplaats, een minigolfbaan en een enorm bamboedoolhoof.
 • Gent: Gent, de parel van Vlaanderen, was ooit, na Parijs, de grootste stad van Europa. Geen enkele Belgische stad heeft zo veel monumenten en belangrijke gebouwen als Gent. Profiteer van de bootverhuur Gent om het allemaal van dichtbij te bewonderen. Het historisch stadshart kan het best te voet worden verkend – neem wel uw fototoestel mee!

25 uur varen

164km 4 sluizen 7 nachten
Kronkelende middeleeuwse straatjes van de stad Gent

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Bruges, Ghent, Kortrijk & Oudenaarde

Nieuwpoort
Oostende
Brugge
Deinze
Kortrijk
Bossuit
Oudenaarde
Gent
Nieuwpoort

43 uur varen

350km 16 sluizen 14 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Bruges, Ghent, Kortrijk & Oudenaarde

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Snuffel in de chique boetieks van Gent, verken het kasteel en reis dan verder. Voel u geborgen in de warme omhelzing van het schilderachtige Belgische platteland. Ieder stad probeert u te verleiden voor een stop. Uw Belgische riviercruise brengt u uiteindelijk naar Oudenaarde, bekend om zijn wandtapijten en heerlijke restaurants. Na het diner is het tijd om de Belgische bieren te proeven.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Het gerestaureerde Gruuthusemuseum Brugge
 • De middeleeuwse architectuur van Gent 
 • De Broeltorens in Kortrijk

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Oostende:Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.
 • Brugge: De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.
 • Deinze: Deinze is een heerlijk klein plaatsje met heel veel winkels en bezienswaardigheden. In het recreatiedomein De Brielmeersen liggen prachtige wandelpaden, een grote speelplaats, een minigolfbaan en een enorm bamboedoolhoof.
 • Kortrijk: Kortrijk is een mooie oude stad met een schitterende lokale architectuur, waarvan de Broeltorens en vele andere gebouwen en monumenten getuigen.
 • Bossuit: Bossuit is een bekoorlijk klein dorp, uitstekend geschikt voor heerlijke wandelingen. Bezichtig hier ook een oud kasteel uit de 17e eeuw.
 • Oudenaarde: Oudenaarde is beroemd vanwege de tapijtweverij en wandtapijtenproductie. In het tapijtenmuseum worden karakteristieke wandtapijten tentoongesteld. De Broodstraat, Nederstraat, Einestraat en Hoogstraat zijn de grootste voetgangersstraten met de charme van de oude middeleeuwse straten.
 • Gent: Gent, de parel van Vlaanderen, was ooit, na Parijs, de grootste stad van Europa. Geen enkele Belgische stad heeft zo veel monumenten en belangrijke gebouwen als Gent. Profiteer van de bootverhuur Gent om het allemaal van dichtbij te bewonderen. Het historisch stadshart kan het best te voet worden verkend – neem wel uw fototoestel mee!

43 uur varen

350km 16 sluizen 14 nachten
Eten op het bovendek in België

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper

Nieuwpoort
Ieper
Diksmuide
Nieuwpoort

12 uur varen

84km 6 sluizen 3 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Nieuwpoort is een mooie badplaats waar u heerlijk kunt wandelen over de boulevard en waar u heerlijke vis en zeevruchten kunt eten. Vervolgens vaart u naar het zuiden en daar kunt u de geschiedenis en het erfgoed van België beleven in de stadjes Diskmuide en Ieper, bekend om hun musea en 1e en 2e wereldoorlog monumenten. Vergeet niet om chocolade en lokaal bier te proberen!

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Boterkoekjes en met slagroom gevulde gebakjes in Diksmuide
 • Een bezoek aan de gereconstrueerde gebouwen van het indrukwekkende Ieper

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Diksmuide: Bezoek in Diksmuide de gotische Sint-Niklaaskerk en let daar vooral ook op de piëta achter het stadhuis. Enkele andere prachtige bezienswaardigheden in Diksmuide zijn het Begijnhof en de IJzertoren.
 • Ieper: Ieper (Ypres) is een mooie, gastvrije stad met een rijke geschiedenis. De mooie ‘Lakenhal’ is een bezoek waard en vergeet ook de dierentuin in Bellewaerde Park niet.

  

12 uur varen

84km 6 sluizen 3 nachten

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 7 september 2020

Beoordeling van Patrick van Hooland

Een aanrader voor iedereen! Gewoon fantastisch! Een unieke beleving! Eens iets anders!
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Magnifique
Toegevoegd op 31 augustus 2020

Beoordeling van Ronny Heeren

Op een prima manier onthaald en ingelicht over onze bootreis Mooie streek om door te varen
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Classique
Toegevoegd op 28 augustus 2020

Beoordeling van Evelyn Boon

Alles volgens afspraak, goede ontvangst in Nieuwpoort Onthaarden op het water en een andere manier om de streek te verkennen
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Elegance
Toegevoegd op 12 augustus 2020

Beoordeling van Rolf Devlieger

Excellent ! Friendly and proffesional staff Diksmuide is a beautiful small town. Ieper is interresting to visit.
READ MORE
Dear Le Boater, We are so happy that you enjoyed your cruise in Belgium and thank you for your positive feedback on the service provided by our team. We hope you will cruise with us again soon! The Le Boat team
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Horizon 1
Toegevoegd op 7 augustus 2020

Beoordeling van Jean Pierre Tollenboom

Excellent service, friendly staff, excellent boat. Nice weather, beautiful region
READ MORE
Dear Jean Pierre, We are so happy that you enjoyed your cruise in Belgium and thank you for your positive feedback on the service provided by our team. We hope you will cruise with us again soon! The Le Boat team
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Classique
Toegevoegd op 10 juli 2020

Beoordeling van Barbele Kindt

positieve ervaring rustige en mooie vaarroute
READ MORE
Hallo Barbele, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team. We zijn blij dat u genoten hebt van uw cruise in België aan boord van Magnifique. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Magnifique
Toegevoegd op 7 september 2019

Beoordeling van Cedric Hellyn

Spontaan onthaal en vlot kunnen vertrekken. Heel onverwacht mooie plekjes ontdekt tijdens de tocht. Een ware aanrader op de IJzer en ieperlee
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback, wij zijn blij dat het vertrek spoedig verliep! Tot ziens aan boord. Het Le Boat team
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Continentale
Toegevoegd op 1 mei 2019

Beoordeling van Germain de Keyser

Begeleiding en service is exelent zeer vriendelijke en behulpzaam team, wij doen dit over. Ideale formule doe zo verder Germain De Keyser +32 479/589663 Excellent mooi plaats en aangenaam kader
READ MORE
Hartelijk dank voor uw waardering. Wij hopen u binnenkort weer aan boord te mogen verwelkomen. Uw Le Boat team.
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Countess
Toegevoegd op 28 september 2018

Beoordeling van Peter van Casteren

Leuke ontvangst met goede uitleg voor een onervaren familie. Heel vriendelijke en enthousiaste personeelsleden. Mooie boot en mooi traject om te varen. Mooie omgeving en goede parking
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Corvette A
Toegevoegd op 24 augustus 2018

Beoordeling van Jan van Melkebeke

Zeer goede ontvangst in nieuwpoort .. goede uitleg en alles wordt zeer mooi uitgelegd ... prachtige vakantie beleefd .. wij komen zeker terug .. Dirk was zeer vriendelijk en soiciaal .. pluim voor dirk ... ook prachtige lokatie in nieuwpoort en zeer proper .. Prachtige streek en prachtige boot .. Van elke minuut genoten
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Elegance