Over Vlaanderen

Proef de zoetheid van het overvloedige Vlaanderen

Het kustgebied van Belgisch Vlaanderen, bekend om de heerlijke chocolade en voortreffelijke keuken, is rijk aan cultuur en natuurlijke schoonheid – windmolens, weides, moerassen en zandstranden. In de bruisende steden wordt u omringd door prachtige Gotische architectuur. Tijdens uw bootvakantie in Vlaanderen komt u het ene na het andere kasteel tegen – indrukwekkende bewijzen van een rijke geschiedenis. Onze bootverhuur Nieuwpoort neemt u graag mee op reis!

 

Zoek deze bestemming

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Vlaanderen

Kaart van de vaarregio: Vlaanderen

 = Le Boat basis          = Kanaal         = Bevaarbare rivier           = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Geschiedenis en erfgoed

Horizon van Gent 's nachts

De historie en het erfgoed van Vlaanderen zijn duidelijk zichtbaar in de prachtige kathedralen en paleizen. Ga in Gent naar de mooie St. Bavon-kathedraal. Beklim de Sint-Michielsbrug voor spectaculaire uitzichten over deze middeleeuwse stad. Ieper, in het Frans Ypres, staat bekend om zijn musea over de Eerste Wereldoorlog.

Zwemmen

Twee kinderen wandelen langs het strand

De prachtige stranden bij Nieuwpoort en Oostende trekken iedere zomer duizenden reizigers naar de Noordzee. Ga eens zwemmen in de branding en kom daarna heerlijk bij in één van de bistro's aan het water. Luier bij een verkoelend meer tijdens uw rivierbootvakantie in Vlaanderen.

Gastronomie

Lekkere belgische chocolade

Laat u verleiden door de Vlaamse gastronomie. Proef bijvoorbeeld de Belgische favoriet Vlaamse stoofkarbonade. Dat lijkt erg op Bœuf bourguignon, maar dan met bier in plaats van rode wijn. Of neem de konijn in Geuze (het beroemde bier). En als toetje de wereldberoemde chocoladepralines. Varen in Vlaanderen combineert vele geneugten. 

Familie

Kind op de schouders van de vader

Geniet met uw kinderen van uw boot Nieuwpoort en van de leuke ritjes en zeldzame dieren in Bellewaerde Park in Ieper. Brielmeersen Park in Deinze heeft minigolf en een doolhof van bamboe. Kinderen zijn ook gek op de strandvakanties en chocolade-uitjes tijdens vaarvakanties op de Vlaamse rivieren.

Bierproeverij

Lege bierflessen

België staat bekend om zijn bieren: champagne, lambiek, tripel, dubbel en meer. Probeer eens een Vlaams Rood tijdens één van uw bierproeverijen in Vlaanderen. Veel boten varen Brugge in. Brouwerij Straffe Hendrik in Brugge geeft rondleidingen en proeverijen. De Herberg de Dulle Griet in Gent heeft ruim 250 fantastische brouwsels.

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

Met een huurboot in het Belgische Vlaanderen staat u een fantastische vakantie in een waterrijk land te wachten. De mooie kustgebieden zijn doorweven met kanalen en rivieren en vormen een toevluchtsoord voor zeevogels en strandgasten. De waterwegen, in totaal ongeveer 1.570 kilometer lang, worden gebruikt voor commerciële vaart en pleziervaart. Het water vormt zo'n groot onderdeel van Vlaanderen dat het ook niet verrassend is dat in elke stad volop bruggen te vinden zijn. Er ruim 200 bruggen als u wilt varen in Gent.

 

Tijdens een bootvakantie in Vlaanderen vaart u langs de kust met prachtige duinen en mooie dijken. Dat de frisse zeewind van de Noordzee u trek geeft is geen probleem: de cafés aan de kust serveren heerlijke gerechten met zeevruchten en overal wordt lekker Belgisch bier getapt. Havens als Oostende bieden een mooie mix van handel en vertier voor de bezoekers. Het kanaal dat u naar Gent brengt werd in 1886 gebouwd en is slechts één van de waterwegen die het varen in België zo bijzonder maakt.

Volgens sommige bronnen zijn er 470 kastelen in Vlaanderen, waarvan 50 in de nabijheid van de kosmopolitische stad Brugge, een bijzondere stad met meer dan 80 bruggen en vele kanalen. Men beweert dat Brugge haar bezoekers zo veel aan Venetië doet denken dat het nu ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd. Ontdek het nu zelf tijdens uw bootvakantie in Vlaanderen! Door de vele waterwegen en de eenvoudige toegang tot de zee was Brugge ooit eens de drukste handelsstad in de wereld en de rijkste in Europa.

We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven in de steden en dorpen langs in Vlaanderen om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

Ontdek onze exclusieve aanbiedingen alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

Varen in België is eenvoudig en de waterwegen in Vlaanderen zijn dan ook geschikt voor beginners.

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

Sluiswachters en brugwachters bemannen alle sluizen en hefbruggen, de vergoeding is betaald door Le Boat.

Let op: voor sommige sluizen en bruggen in België moet u van tevoren bellen om toegang te krijgen. Het is daarom belangrijk dat u tijdens uw cruise een mobiele telefoon hebt die in Europa werkt. Wij raden u aan een Europese SIM-kaart te kopen vóór uw aankomst op de basis voor de check-in.

 

Openingstijden: 

 • In april en oktober zijn de sluizen in België geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. De sluizen in de regio zijn gesloten op zon- en feestdagen.
 • Van mei tot september zijn de sluizen in België geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Feestdagen: Sommige sluizen en bruggen zijn gesloten op zon- en feestdagen. 

 Let op: Als u in het gebied van Noord-Frankrijk gaat varen (3 weken of langer) zal u genoodzaakt zijn een "pass" aan te schaffen om door de bruggen te gaan (kosten: rond de €200).

Wanneer u een bezoek brengt aan Brugge, volg dan het ringkanaal aan de buitenkant van het centrum. Leg veilig aan in La Coupure, een afgesloten kanaalinham die wordt beheerd door de havenmeester. De ligplaatsvergoeding is ongeveer 10 euro per nacht. Er zijn meer dan genoeg ligplaatsen in België.

Voor de reisinformatie naar onze basis in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op de basis of in de omgeving, klikt u op onderstaande basis:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest = Bezienswaardigheden

Ontdek…

Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.

Veurne is een gastvrije stad met een kenmerkende lokale architectuur. Breng een bezoek aan de Sint-Walburgakerk met zijn tuinen, het stadhuis en het Spaanse paviljoen.

Bezoek in Diksmuide de gotische Sint-Niklaaskerk en let daar vooral ook op de piëta achter het stadhuis. Enkele andere prachtige bezienswaardigheden in Diksmuide zijn het Begijnhof en de IJzertoren.

Must see
Sint-Maartenskerk in Ieper, Vlaanderen

Ieper is een mooie, gastvrije stad met een rijke geschiedenis. De mooie ‘Hall aux draps’ is een bezoek waard en vergeet ook de dierentuin in Bellewaerde Park niet.

Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.

Must see
Colourful houses in Bruges

De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.

Must see
Uitzicht over Gent en Sint-Niklaaskerk

Gent, de parel van Vlaanderen, was ooit, na Parijs, de grootste stad van Europa. Geen enkele Belgische stad heeft zo veel monumenten en belangrijke gebouwen als Gent. Profiteer van de bootverhuur Gent om het allemaal van dichtbij te bewonderen. Het historisch stadshart kan het best te voet worden verkend – neem wel uw fototoestel mee!

Deinze is een heerlijk klein plaatsje met heel veel winkels en bezienswaardigheden. In het recreatiedomein De Brielmeersen liggen prachtige wandelpaden, een grote speelplaats, een minigolfbaan en een enorm bamboedoolhoof.

Oudenaarde is beroemd vanwege de tapijtweverij en wandtapijtenproductie. In het tapijtenmuseum worden karakteristieke wandtapijten tentoongesteld. De Broodstraat, Nederstraat, Einestraat en Hoogstraat zijn de grootste voetgangersstraten met de charme van de oude middeleeuwse straten.

Bossuit is een bekoorlijk klein dorp, uitstekend geschikt voor heerlijke wandelingen. Bezichtig hier ook een oud kasteel uit de 17e eeuw.

Kortrijk is een mooie oude stad met een schitterende lokale architectuur, waarvan de Broeltorens en vele andere gebouwen en monumenten getuigen.

Voorgestelde mogelijke routes

Om u een indruk te geven hoe ver u kunt varen in de tijd die u ter beschikking heeft, volgt hier een selectie van de routes van en naar onze bases in de regio. U hoeft niet op alle genoemde locaties aan te leggen of de route helemaal te volgen. Het staat u vrij te varen waar u wilt, zolang u uw boot maar inlevert op uw aankomstbasis op de door u geboekte datum. Voor een comfortabel reistempo raden we u aan 2-4 uur per dag te varen. Zo heeft u genoeg tijd om regelmatig aan te leggen en de omgeving te verkennen. Onze routes zijn geweldig om met uw boot Gent te bekijken of om vanaf uw boot Brugge te bewonderen.

Let op: Alle routesuggesties en routes op de website van Le Boat zijn slechts voorbeelden en de voorgestelde mogelijke routes, attracties, restaurants, steden, dorpen of delen van de waterweg die erin zijn opgenomen, zijn mogelijks niet altijd open of toegankelijk op het moment van uw vaarvakantie. 

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

Varen door de kanalen van Brugge

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Brugge

Nieuwpoort
Oostende
Brugge
Nieuwpoort

14 uur varen

76km 4 sluizen 4 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Brugge

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Laat u betoveren door het netwerk van waterwegen die vanuit de zee het land instromen. De vaaropties tijdens een Belgische riviercruise zijn eindeloos als u de gouden stranden van Nieuwpoort achter u laat en vaart richting Brugge, het Venetië van het Noorden. De kosmopolitische charme van het land raakt u vrijwel meteen met een overvloed aan elegante kastelen, prachtige bruggen en cafés aan de waterkant.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Verkenning van de militaire vesting in de zandduinen van Oostende 
 • Het gerestaureerde Gruuthusemuseum in Brugge

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Oostende: Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.
 • Brugge: De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.

 

14 uur varen

76km 4 sluizen 4 nachten
Herdenkingsmonument voor de vermisten in Ieper

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper & Veurne

Nieuwpoort
Veurne
Ieper
Diksmuide
Nieuwpoort

14 uur varen

88km 8 sluizen 4 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper & Veurne

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De koperblazers verzamelen zich bij het gedenkteken in de Menenpoort in Ieper. U luistert als ze de Last Post spelen ter ere van de gevallen soldaten van de Eerste Wereldoorlog – een traditie sinds 1928. Het laat u niet ongeroerd. Vlaamse riviercruises raken u. De geschiedenis komt achter iedere bocht tot leven in de historische steden, prachtige kastelen en bistro's aan de waterkant waar u geniet van een pint Vlaams Rood.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Een bezoek aan de gereconstrueerde gebouwen van het indrukwekkende Ieper
 • Boterkoekjes en met slagroom gevulde gebakjes in Diksmuide

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Veurne: Veurne is een gastvrije stad met een kenmerkende lokale architectuur. Breng een bezoek aan de Sint-Walburgakerk met zijn tuinen, het stadhuis en het Spaanse paviljoen.
 • Ieper: Ieper (of Ypres) is een mooie, gastvrije stad met een rijke geschiedenis. De mooie ‘Hall aux draps’ is een bezoek waard en vergeet ook de dierentuin in Bellewaerde Park niet.
 • Diksmuide: Bezoek in Diksmuide de gotische Sint-Niklaaskerk en let daar vooral ook op de piëta achter het stadhuis. Enkele andere prachtige bezienswaardigheden in Diksmuide zijn het Begijnhof en de IJzertoren.

14 uur varen

88km 8 sluizen 4 nachten
Relaxen in het zonnetje op de Belgische waterwegen

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper & Bruges

Nieuwpoort
Veurne
Ieper
Diksmuide
Oostende
Brugge
Nieuwpoort

27 uur varen

166km 12 sluizen 7 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper & Bruges

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Belgische riviercruises brengen u terug in de tijd. Fascinerende musea vertellen over de archeologische, artistieke en zelfs culinaire geschiedenis, zoals het Bakkerijmuseum in Veurne. Ieper en Diksmuide laten de sporen van de bloederige Eerste Wereldoorlog in België zien. Tijdens uw vaartocht wordt u gegrepen door de vredige sereniteit van nu, ondanks het tumultueuze verleden.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Een bezoek aan de gereconstrueerde gebouwen van het indrukwekkende Ieper
 • Boterkoekjes en met slagroom gevulde gebakjes in Diksmuide
 • Het gerestaureerde Gruuthusemuseum in Brugge

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Veurne: Veurne is een gastvrije stad met een kenmerkende lokale architectuur. Breng een bezoek aan de Sint-Walburgakerk met zijn tuinen, het stadhuis en het Spaanse paviljoen.
 • Ypres: Ieper (of Ypres) is een mooie, gastvrije stad met een rijke geschiedenis. De mooie ‘Hall aux draps’ is een bezoek waard en vergeet ook de dierentuin in Bellewaerde Park niet.
 • Diksmuide: Bezoek in Diksmuide de gotische Sint-Niklaaskerk en let daar vooral ook op de piëta achter het stadhuis. Enkele andere prachtige bezienswaardigheden in Diksmuide zijn het Begijnhof en de IJzertoren.
 • Oostende: Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.
 • Brugge: De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.

27 uur varen

166km 12 sluizen 7 nachten
Middeleeuwse brug in de prachtige stad Gent

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Bruges & Gent

Nieuwpoort
Oostende
Brugge
Deinze
Gent
Nieuwpoort

25 uur varen

164km 4 sluizen 7 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Bruges & Gent

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Het water loopt u in de mond in Brugge, de hoofdstad van West-Vlaanderen. De geur van chocolade vult de lucht en u geeft zich over aan de zoete verleiding. Laat u fascineren door een bootvakantie in België. Vaar door prachtige landschappen naar middeleeuwse steden als Gent met zijn indrukwekkende gotische architectuur.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Het gerestaureerde Gruuthusemuseum in Brugge
 • De middeleeuwse architectuur van Gent

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Oostende: Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.
 • Brugge: De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.
 • Deinze: Deinze is een heerlijk klein plaatsje met heel veel winkels en bezienswaardigheden. In het recreatiedomein De Brielmeersen liggen prachtige wandelpaden, een grote speelplaats, een minigolfbaan en een enorm bamboedoolhoof.
 • Gent: Gent, de parel van Vlaanderen, was ooit, na Parijs, de grootste stad van Europa. Geen enkele Belgische stad heeft zo veel monumenten en belangrijke gebouwen als Gent. Profiteer van de bootverhuur Gent om het allemaal van dichtbij te bewonderen. Het historisch stadshart kan het best te voet worden verkend – neem wel uw fototoestel mee!

25 uur varen

164km 4 sluizen 7 nachten
Kronkelende middeleeuwse straatjes van de stad Gent

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Bruges, Ghent, Kortrijk & Oudenaarde

Nieuwpoort
Oostende
Brugge
Deinze
Kortrijk
Bossuit
Oudenaarde
Gent
Nieuwpoort

43 uur varen

350km 16 sluizen 14 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Bruges, Ghent, Kortrijk & Oudenaarde

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Snuffel in de chique boetieks van Gent, verken het kasteel en reis dan verder. Voel u geborgen in de warme omhelzing van het schilderachtige Belgische platteland. Ieder stad probeert u te verleiden voor een stop. Uw Belgische riviercruise brengt u uiteindelijk naar Oudenaarde, bekend om zijn wandtapijten en heerlijke restaurants. Na het diner is het tijd om de Belgische bieren te proeven.

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Het gerestaureerde Gruuthusemuseum Brugge
 • De middeleeuwse architectuur van Gent 
 • De Broeltorens in Kortrijk

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Oostende:Oostende is een grote stad aan zee met een rijke historie van intensieve visserij. U kunt hier verschillende monumenten bezoeken zoals een oude, door Napoleon gebouwde vesting. Neem de tijd voor de musea en eet een hapje in één van de restaurants in de buurt.
 • Brugge: De architectuur in het middeleeuwse centrum van Brugge is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Brugge is klein genoeg om te voet te verkennen, maar per koets of kanaalboot is ook erg leuk. Er zijn veel musea, goede restaurants en leuke winkels. Onze bootverhuur Brugge is succes verzekerd.
 • Deinze: Deinze is een heerlijk klein plaatsje met heel veel winkels en bezienswaardigheden. In het recreatiedomein De Brielmeersen liggen prachtige wandelpaden, een grote speelplaats, een minigolfbaan en een enorm bamboedoolhoof.
 • Kortrijk: Kortrijk is een mooie oude stad met een schitterende lokale architectuur, waarvan de Broeltorens en vele andere gebouwen en monumenten getuigen.
 • Bossuit: Bossuit is een bekoorlijk klein dorp, uitstekend geschikt voor heerlijke wandelingen. Bezichtig hier ook een oud kasteel uit de 17e eeuw.
 • Oudenaarde: Oudenaarde is beroemd vanwege de tapijtweverij en wandtapijtenproductie. In het tapijtenmuseum worden karakteristieke wandtapijten tentoongesteld. De Broodstraat, Nederstraat, Einestraat en Hoogstraat zijn de grootste voetgangersstraten met de charme van de oude middeleeuwse straten.
 • Gent: Gent, de parel van Vlaanderen, was ooit, na Parijs, de grootste stad van Europa. Geen enkele Belgische stad heeft zo veel monumenten en belangrijke gebouwen als Gent. Profiteer van de bootverhuur Gent om het allemaal van dichtbij te bewonderen. Het historisch stadshart kan het best te voet worden verkend – neem wel uw fototoestel mee!

43 uur varen

350km 16 sluizen 14 nachten
Eten op het bovendek in België

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper

Nieuwpoort
Ieper
Diksmuide
Nieuwpoort

12 uur varen

84km 6 sluizen 3 nachten

Nieuwpoort HEEN EN TERUG via Ieper

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Nieuwpoort is een mooie badplaats waar u heerlijk kunt wandelen over de boulevard en waar u heerlijke vis en zeevruchten kunt eten. Vervolgens vaart u naar het zuiden en daar kunt u de geschiedenis en het erfgoed van België beleven in de stadjes Diskmuide en Ieper, bekend om hun musea en 1e en 2e wereldoorlog monumenten. Vergeet niet om chocolade en lokaal bier te proberen!

Hoogtepunten:

 • Wandelen langs het strand van Nieuwpoort
 • Boterkoekjes en met slagroom gevulde gebakjes in Diksmuide
 • Een bezoek aan de gereconstrueerde gebouwen van het indrukwekkende Ieper

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Nieuwpoort: Nieuwpoort is een levendige, kosmopolitische stad aan zee. Deze kustplaats is populair bij gezinnen en heeft een 2 kilometer lange promenade. Maak een strandwandeling en geniet van het rustgevende geluid van de wind en de golven. Een mooi stadje om een tussenstop te houden.
 • Diksmuide: Bezoek in Diksmuide de gotische Sint-Niklaaskerk en let daar vooral ook op de piëta achter het stadhuis. Enkele andere prachtige bezienswaardigheden in Diksmuide zijn het Begijnhof en de IJzertoren.
 • Ieper: Ieper (Ypres) is een mooie, gastvrije stad met een rijke geschiedenis. De mooie ‘Lakenhal’ is een bezoek waard en vergeet ook de dierentuin in Bellewaerde Park niet.

  

12 uur varen

84km 6 sluizen 3 nachten

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 3 juni 2024

Een klant zei

Zeer behulpzaam en vriendelijk Zeer behulpzaam en vriendelijk personeel.
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Royal Mystique A
Toegevoegd op 6 mei 2024

Beoordeling van Marino van Hulle

Top Super ervaring, familiale sfeer, top team le boat Nieuwpoort Boot was super, proper Onze trip was een super ervaring en een begin van iets moois
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Horizon 1
Toegevoegd op 1 mei 2024

Beoordeling van Joris van Laer

Een 10. Voor heel het team ! Service, vakmanschap en verpakt in vriendelijkheid. Een goed gevoel. Complete nieuwelingen zijnde werd de theorie en de praktijk zeer goed en leuk aangeleerd zodat we nadien ontspannen konden varen. De steden zijn de moeite maar het varen is DE ervaring. Dank je wel en tot ziens.
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Caprice
Toegevoegd op 3 april 2024

Een klant zei

Te gek!
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Magnifique
Toegevoegd op 1 april 2024

Beoordeling van Maxime de Schryver

Heel goede service. Direct ter beschikking in geval van vragen. Steeds tot uw dienst. Heel goede en vriendelijke begeleiding. Fantastische ervaring begeleid door het heel vriendelijke en ervaren Le boat team.
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Magnifique
Toegevoegd op 15 oktober 2022

Beoordeling van Rafael Lopez de Azua

It was very close to being the perfect vacation, relaxing, enjoyable and fun
READ MORE
Dear Le Boater, We are so happy that you enjoyed your cruise in Belgium region on board of the Elegance. We look forward to welcoming you on board again next summer! The Le Boat Team
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Elegance
Toegevoegd op 28 september 2022

Een klant zei

Perfecte uitleg door een professioneel team. De boot zelf was meer dan in orde. Mede door het team hebben wij al onze volgende vakantie geboekt. Boot was in orde. Uitleg werd glashelder gebracht.
READ MORE
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Corvette A
Toegevoegd op 1 augustus 2022

Beoordeling van Bea Demot

Team nieuwpoort was supergoed! Heldere uitleg, uitstekende begeleiding. Nieuwpoort Tof & professioneel team
READ MORE
Hallo Bea, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Nieuwpoort. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Nederland aan boord van Elegance. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Elegance
Toegevoegd op 2 mei 2022

Beoordeling van Esther

Super goed geregeld allemaal .Leuk en behulpzaam personeel. Ook de havenmeesters en sluiswachters waren top! Alleen de site vind ik een beetje warrig. Heel veel info. Top ervaring. Alles goed geregeld. Met zeer aardig en behulpzaam personeel ook niet te vergeten sluiswachters en havenmeesters.
READ MORE
Hallo Esther, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Nieuwpoort. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in België aan boord van Horizon 1. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Horizon 1
Toegevoegd op 15 april 2022

Een klant zei

The service was excellent and very helpful. Very satisfied.
READ MORE
Dear Le Boater, We are so happy that you enjoyed your cruise in Belgium on board of the Caprice. We look forward to welcoming you on board again soon. The Le Boat Team
Nieuwpoort - Nieuwpoort
Caprice