Over Charente

Laat u betoveren door de glinsterende rivier Charente

Kristalhelder water, dennenbomen langs de oevers en uitzicht op wijngaarden en weides: de Charente is één van de mooiste waterwegen voor vaarvakanties in Frankrijk! De vallei met haar befaamde cognac, charmante kastelen en vriendelijke bevolking verwelkomt u met open armen. Geniet van een ontspannen vaartocht langs een rivier die vandaag de dag net zo prachtig is als een paar eeuwen geleden.

 

Cruise in de zomer
Tot -25% op uw zomervaarvakantie in 2024. Geldig t/m 27/06/2024.
Vind hieronder uw ideale vakantie!

De kaart laat zien waar Charente zich in Frankrijk bevindt

Zoek deze bestemming

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Charente

Kaart van de vaarregio: Charente

 = Le Boat basis          = Kanaal          = Bevaarbare rivier         = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Natuurliefhebbers

Le Boat Boot in de Natuur op de Charente

De rustig door de vallei slingerende rivier de Charente is afgelegen genoeg om allerlei wild te bezichtigen. Er zijn vooral veel prachtige vogels - reigers, ijsvogels, eenden, zwanen, haviken...

Geschiedenis en erfgoed

De rivier Charente bij Cognac

U wordt omgeven door de rijke historie en het erfgoed van de Charente-vallei. De vestingwallen van Cathédrale Saint-Pierre in Angoulême torenen boven u uit. Het maritiem museum in Rochefort en het archeologisch museum van Saintes zijn uiterst interessant.

Wijnproeverij

Wijngaarden en oude huizen in de Charente

Neem tijdens uw verblijf in Charente een rondleiding door Courvoisiers cognacfabriek in Cognac en bezoek daarna het Musée des Arts du Cognac. U kunt tijdens uw wijnproefvakantie ook La Foire aux Vins et à la bonne chère (gastronomisch festival met eten en wijn) bezoeken. Deze vindt iedere augustus in St. Savinien plaats.

Vissen

Visnet

Visvakanties in Charente zijn zeer in trek. Karper, snoek, brasem, voorn, kopvoorn en forelbaars komen hier allemaal voor. In Jarnac kunt u heerlijk vissen, vooral op voorn. Als u een halve kilometer van de kade afloopt, komt u bij een geweldige plek voor een vispicknick. Nog meer wensen voor uw vaarvakantie Charente?

Familie

Een familie op de fiets in Charente

Ga met de kinderen fietsen over het schaduwrijke jaagpad en verken samen de mooie dorpen in de streek Charente. Voor een leuk uitje huurt u kano's en kajaks bij het watersportcentrum in Angoulême. In dit plaatsje huist ook een leuk museum over stripboeken. Kinderen zijn gek op de tochtjes in een gabarre bij St. Simon. Neem contact op met ons voor uw Bootverhuur Charente maar voor ook andere familie vakantie tips!

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

De rivier de Charente volgt een kronkelende loop van 361 kilometer richting de Atlantische Oceaan. Slechts 147 kilometer is bevaarbaar van Angoulême naar de zee. Een serie sluizen houdt de binnenwateren van de rivieren in toom en waarborgen een kalme huurbootvakantie in dit mooie stuk van Frankrijk. Langs de route liggen prachtige kastelen, gebouwd met de witte en gele stenen die zo karakteristiek zijn voor deze regio. Laat u verleiden door de middeleeuwse dorpjes om aan te leggen en een hapje te eten.

Zacht glooiende heuvels accentueren de hoger gelegen stukken land die meer landinwaarts liggen vanaf de bron van de rivier in Chéronnac. Deze scheiden het 10.000 kilometer grote Charente-bekken van de bekkens van de Garonne en de Loire. De rivier heeft twee verschillende stukken. De binnenwateren zijn eenvoudig te bevaren, maar beneden St. Savinien wordt het een vrij stromende getijdenrivier die nog wel eens zijn wilde kant laat zien.

Vroeger was het op de waterwegen van Charente druk met Charente gabarres (zeilschepen voor de binnenvaart) die zout, oogstopbrengsten, wijn en cognac naar de markt vervoerden. Alhoewel de schepen puur voor de handel bedoeld waren voegde hun schoonheid absoluut wat toe aan de prachtige omgeving. Koning Frans I van Frankrijk, geboren in Cognac, zou deze waterweg hebben omschreven als “de mooiste rivier in mijn koninkrijk”. Er wordt ook wel beweerd dat koning Hendrik IV dit zou hebben gezegd, maar het lijkt geloofwaardiger dat de in Cognac geboren koning de echte bron is.

We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven in de steden en dorpen in Charente om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

Ontdek onze exclusieve aanbiedingen alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

De Charente is helemaal tot aan St. Savinien heel eenvoudig te bevaren. Hierna krijgt u te maken met het getij van de Atlantische Oceaan met een hoogte tot 5 meter en een snelheid van 4 knopen of meer. We raden u dan ook aan om niet voorbij St. Savinien naar Rochefort te varen als u geen vaarervaring heeft in getijderivieren.

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

Er zijn geen sluiswachters op de rivier de Charente en bijna alle sluizen zijn handmatig en door de gebruiker te bedienen. Sluizen zijn leuk en de bediening is eenvoudig, maar we raden aan dat ten minste twee leden van uw bemanning een goede conditie hebben. Er is een automatische sluis in Chaniers met een sluiswachter tijdens het vaarseizoen - open tussen 08.30 en 19.30. 

Koppels die alleen reizen zouden extra tijd moeten hebben voor een langzamere voortgang en moeten er rekening mee houden dat de ene persoon beide poorten bij elke sluis zelf zal moeten bedienen, terwijl de andere de boot bestuurt. De meeste mensen koppels kiezen ervoor om op een andere boot te wachten, zodat ze samen door de sluizen kunnen varen en de benodigde inspanning kunnen delen. Er zijn 21 sluizen boven Saint-Savinien. Mocht u vragen of problemen hebben, dan staat Le Boat voor u klaar om u te voorzien van uw hulp.

 

Openingstijden: De sluizen zijn de hele dag open. Geen doorgang toegestaan na zonsondergang.

Saint-Savinien sluis: 

 • April en oktober: op aanvraag geopend van maandag tot zaterdag van 07:45 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:00.
 • 1 mei t/m 30 september van 08.00 tot 18.00 uur.
 • De sluis sluit voor de lunch tussen 12.00 en 14.00 uur.

Feestdagen: De sluizen zijn open gedurende feestdagen.

Er zijn meer dan genoeg ligplaatsen langs de rivier de Charente. De zeehaven van Rochefort is zeker een bezoek waard. Wanneer u het getij wil vermijden, leg dan aan in St. Savinien en neem de trein richting Rochefort.

Voor de reisinformatie naar onze basis in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op onderstaande basis:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis    Point of interest  = Bezienswaardigheden

Ontdek…

Must see

Rochefort, waar heden en verleden samenkomen, heeft een lange en rijke geschiedenis. Bekijk hier de monumenten en bezienswaardigheden zoals de Saint-Louiskerk en de Notre-Damekerk. Loop ook even de tuinen in vlakbij de prachtige arsenaaldeur.

Must see
Port Minature in St. Savinien

Aan het kanaal ligt één van de meest pittoreske dorpen in dit gebied. Saint-Savivien dateert nog uit de Romeinse tijd en is een rustig, charmant dorp. Bezoek de plaatselijke kerk van Saint-Savivien die vanaf de heuvel uitkijkt over het departement Charente.

Langs de Rue des Armateurs getuigen enkele prachtige woningen van het belang van dit kleine dorp. U kunt een bezoek brengen aan het 13e eeuwse kasteel van Panloy (900 m van de ligplaats) en een rondleiding krijgen om de wandtapijten, de houten lambrisering en de jachtgalerij te bekijken. Bij de rivier is er een zanderige speeltuin met een veilige zone om te zwemmen, te eten en drinken en kajaks te huren - een mooie plek voor een picknick tijdens de lunch en om de middag door te brengen.

Must see
Germaniusbogen in Saintes, Charente

Saintes is de op één na belangrijkste stad in dit gebied. Het is een stad vol historie met schitterende monumenten zoals de Saint-Eutropbasiliek. Geniet van een wandeling door de oude wandelstraten met mooie uitzichtpunten en goede restaurants.

Welkom in Chaniers, een fijne plaats voor een vrijwillig oponthoud. Bezoek de kerk van Saint-Pierre, met haar elfde-eeuwse funderingen. Wandel in uw eigen tempo over de oevers van het kanaal en geniet van de schitterende omgeving.

Must see
Glas Cognac

Cognac is een dynamische en historische stad. Adem de sfeer in de oude kronkelende straten met vakwerkhuizen en de lommerrijke tuinen bij het stadhuis. Cognac staat bekend om zijn heerlijke brandy. Proef deze dus zeker tijdens uw bezoek.

Dit stille maar fantastische plaatsje is ongerept en groen en ligt midden tussen de wijngaarden. In het centrum staat een prachtig oud kasteel met plantrijke tuinen. Welkom in Bourg-Charente.

 
Must see
Sluizen in Jarnac

Jarnac is een gastvrij stadje. Neem de tijd om de stad en zijn geschiedenis te verkennen en kom meer te weten over de machtige baronnenfamilie Chabot.

Saint-Simon is een rustig stadje met heerlijke frisse lucht. Wandel op uw gemak door de kronkelige straatjes in het centrum; ontdek de oude Saint-Sigismondkerk.

In het hart van een streek die bekend staat om heerlijke sterke dranken als Cognac en Pineau, ligt het historische Châteauneuf-sur-Charente. Bezoek de Saint Pierre-kerk en geniet een heerlijke maaltijd in één van de restaurants in het centrum.

Trois-Palis is een vredig stadje waar u heerlijk kunt rondwandelen en misschien de oude romaanse kerk Notre Dame kunt bezoeken. Waar ooit de oude fabriek stond, bevindt zich nu een chocoladefabriek; als u geluk heeft, is de winkel open.

Must see
Angoulême

Angoulême is een geweldige stad die al veel oorlogen heeft doorstaan. De vele vestingwerken in de hele stad getuigen hiervan. Tegenwoordig is het een charmante buurt met restaurants, galerieën en boetiekjes. In het centrum komt u tal van monumenten tegen, zoals het indrukwekkende en prachtige stadhuis, dat vroeger een kasteel was.

Routesuggesties

Onze vaarvakanties geven u de vrijheid om te stoppen wanneer u wilt en elke dag te nemen zoals hij komt. Misschien wilt u zich echter laten leiden door een van onze dag per dag voorgestelde routes, inclusief geschatte vaartijden en aanbevelingen voor restaurants. U kunt het strikt volgen of het gewoon gebruiken voor ideeën - wat u maar wilt. Houd er rekening mee dat onze routes slechts suggesties zijn. De vaartijden zijn schattingen en de toegang tot waterwegen, attracties en restaurants is afhankelijk van de beschikbaarheid ten tijde van de vaart.

Voorgestelde mogelijke routes

Naast de hierboven voorgestelde route worden hieronder alle beschikbare routes in deze regio getoond. Ze zijn niet zo gedetailleerd, maar ze helpen u om een idee te krijgen van hoe ver u kunt reizen in de tijd die u hebt. U zult geen tijd hebben om elke plaats aan te doen die in elke suggestie wordt genoemd - maar ze zouden u een idee moeten geven van wat er mogelijk is. Natuurlijk zijn de vaartijden schattingen en de toegang tot waterwegen, attracties en restaurants is afhankelijk van de beschikbaarheid ten tijde van de vaart.

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

 

Cognac aan de oevers van de Charente

Jarnac HEEN EN TERUG via Cognac & Saintes

Jarnac
Bourg-Charente
Cognac
Chaniers
Saintes
Jarnac

15 uur varen

90km 10 sluizen 4 nachten

Jarnac HEEN EN TERUG via Cognac & Saintes

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De distilleerderijen gonzen van bedrijvigheid en vullen de lucht met geluiden en aroma´s die de stad Cognac beroemd hebben gemaakt. U bevindt zich midden in het prachtige Charente! Op de rivier leveren weelderige wijngaarden, kleurrijke zonnebloemvelden, indrukwekkende kastelen en pittoreske stadjes steeds een ander decor op vanaf uw zonnedek: de essentie van een bootvakantie in Charente, Frankrijk!

Hoogtepunten:

 • De oude stad en de crypte van Jarnac
 • Wandelen langs de kanaaloevers van Chaniers
 • De Basiliek van Saint-Eutrope in Saintes

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande reis is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw vaarroute in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Jarnac: Jarnac is een gastvrij stadje. Neem de tijd om de stad en zijn geschiedenis te verkennen en kom meer te weten over de machtige baronnenfamilie Chabot.
 • Bourg-Charente: Dit stille maar fantastische plaatsje is ongerept en groen en ligt midden tussen de wijngaarden. In het centrum staat een prachtig oud kasteel met plantrijke tuinen. Welkom in Bourg-Charente.
 • Cognac: Cognac is een dynamische en historische stad. Adem de sfeer in de oude kronkelende straten met vakwerkhuizen en de lommerrijke tuinen bij het stadhuis. Cognac staat bekend om zijn heerlijke brandy. Proef deze dus zeker tijdens uw bezoek.
 • Chaniers: Welkom in Chaniers, een fijne plaats voor een vrijwillig oponthoud. Bezoek de kerk van Saint-Pierre, met haar elfde-eeuwse funderingen. Wandel in uw eigen tempo over de oevers van het kanaal en geniet van de schitterende omgeving.
 • Saintes: Saintes is de op één na belangrijkste stad in dit gebied. Het is een stad vol historie met schitterende monumenten zoals de Saint-Eutropbasiliek. Geniet van een wandeling door de oude wandelstraten met mooie uitzichtpunten en goede restaurants.

15 uur varen

90km 10 sluizen 4 nachten
Franse restaurant in Charente

Jarnac HEEN EN TERUG via Angoulême

Jarnac
Saint-Simon
Châteauneuf-sur-Charente
Trois-Palis
Angoulême
Jarnac

22 uur varen

88km 30 sluizen 7 nachten

Jarnac HEEN EN TERUG via Angoulême

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Ga oostwaarts op de Charente naar prachtige stadjes met cafés, historische bezienswaardigheden, musea en chique winkels. De 1000 jaar oude abdij in Bassac en de 12e-eeuwse St. Pierre Kathedraal in Angoulême weerspiegelen de rijke historie van de streek, die alom aanwezig is in de smalle straatjes en op de oude marktpleinen. bootvakanties over de Franse Charente wijzen u de weg naar adembenemende, serene schoonheid.

Hoogtepunten:

 • De oude stad en de crypte van Jarnac
 • Saint-Sigismond in het hart van Saint-Simon
 • Sterke dranken proeven Châteauneuf-sur-Charente
 • De vers gemaakte chocolade van 'Chocolaterie Letuffe' in Trois-Palis
 • De culturele geschiedenis van Angoulême - bezoek zeker het Internationaal Centrum voor Strips en Beelden!

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande reis is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw vaarroute in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Jarnac: Jarnac is een gastvrij stadje. Neem de tijd om de stad en zijn geschiedenis te verkennen en kom meer te weten over de machtige baronnenfamilie Chabot.
 • Saint-Simon: Saint-Simon is een rustig stadje met heerlijke frisse lucht. Wandel op uw gemak door de kronkelige straatjes in het centrum; ontdek de oude Saint-Sigismondkerk.
 • Châteauneuf-sur-Charente: In het hart van een streek die bekend staat om heerlijke sterke dranken als Cognac en Pineau, ligt het historische Châteauneuf-sur-Charente. Bezoek de Saint Pierre-kerk en geniet een heerlijke maaltijd in één van de restaurants in het centrum.
 • Trois-Palis: Trois-Palis is een vredig stadje waar u heerlijk kunt rondwandelen en misschien de oude romaanse kerk Notre Dame kunt bezoeken. Waar ooit de oude fabriek stond, bevindt zich nu een chocoladefabriek; als u geluk heeft, is de winkel open.
 • Angoulême: Angoulême, ook wel bekend als 'de muur van het Canal du Midi', is een geweldige stad die al veel oorlogen heeft doorstaan. De vele vestingwerken in de hele stad getuigen hiervan. Tegenwoordig is het een charmante buurt met restaurants, galerieën en boetiekjes. In het centrum komt u tal van monumenten tegen, zoals het indrukwekkende en prachtige stadhuis, dat vroeger een kasteel was.

 

 

22 uur varen

88km 30 sluizen 7 nachten
Vision vaart op de Charente

Jarnac HEEN EN TERUG via Cognac & Saint-Simon

Jarnac
Bourg-Charente
Cognac
Saint-Simon
Châteauneuf-sur-Charente
Jarnac

12 uur varen

64km 16 sluizen 4 nachten

Jarnac HEEN EN TERUG via Cognac & Saint-Simon

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Een cruise van en naar de mooie stad Jarnac, u zult de beroemde stad Cognac en de mooie stad Châteauneuf-sur-Charente ontdekken. In Cognac kunt u de Cognac proeven die de stad beroemd heeft gemaakt bij een van de lokale handelshuizen. Als u door de stad loopt, zult u zelfs merken dat de daken en gevels bedekt zijn met een zwarte schimmel die het gevolg is van de verdamping van alcohol in de lucht - in poëtische termen bekend als de 'engelen die hun deel nemen'. In Châteauneuf-sur-Charente kunt u de St. Pierre-kerk, een juweel van de romaanse architectuur, en de badplaats 'Les Bain des Dames' bewonderen.

Hoogtepunten:

 • De oude stad en de crypte van Jarnac
 • Saint-Sigismond in het hart van Saint-Simon
 • Sterke dranken proeven Châteauneuf-sur-Charente

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande reis is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw vaarroute in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Jarnac: Jarnac is een gastvrij stadje. Neem de tijd om de stad en zijn geschiedenis te verkennen en kom meer te weten over de machtige baronnenfamilie Chabot.
 • Bourg-Charente: Dit stille maar fantastische plaatsje is ongerept en groen en ligt midden tussen de wijngaarden. In het centrum staat een prachtig oud kasteel met plantrijke tuinen. Welkom in Bourg-Charente.
 • Cognac: Cognac is een dynamische en historische stad. Adem de sfeer in de oude kronkelende straten met vakwerkhuizen en de lommerrijke tuinen bij het stadhuis. Cognac staat bekend om zijn heerlijke brandy. Proef deze dus zeker tijdens uw bezoek.
 • Saint-Simon: Saint-Simon is een rustig stadje met heerlijke frisse lucht. Wandel op uw gemak door de kronkelige straatjes in het centrum; ontdek de oude Saint-Sigismondkerk.
 • Châteauneuf-sur-Charente: In het hart van een streek die bekend staat om heerlijke sterke dranken als Cognac en Pineau, ligt het historische Châteauneuf-sur-Charente. Bezoek de Saint Pierre-kerk en geniet een heerlijke maaltijd in één van de restaurants in het centrum.

12 uur varen

64km 16 sluizen 4 nachten
Historische kapel in de wijngaarden van Cognac

Jarnac HEEN EN TERUG via St-Savinien

Jarnac
Bourg-Charente
Cognac
Chaniers
Saintes
Saint-Savinien
Port d'Envaux
Jarnac

21 uur varen

186km 10 sluizen 7 nachten

Jarnac HEEN EN TERUG via St-Savinien

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Jarnac is een welvarende stad met een rijk handelserfgoed. De waterkant van Jarnac is nog steeds omzoomd met elegante witte huizen. Start uw vaarvakantie hier met een bezoek aan een van de twee grote cognachandelshuizen van de stad, voordat u naar St-Savinien vertrekt. Onderweg kunt u de stad Cognac bezoeken, misschien voor nog een cognacproeverij, en de oude stad Saintes, waar de Germanicusboog uit 18-19 n. Chr. en een Romeinse arena te vinden zijn. In Saint-Savinien ontdekt u een pittoresk dorpscentrum met een charmante kerk en tal van activiteiten voor de kinderen - waaronder een meer met modelboten!

Hoogtepunten:

 • Het kasteel en de groene tuinen van Bourg-Charente
 • Brandewijn proeven in Cognac
 • Kajakken in Port d'Envaux

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande reis is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw vaarroute in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Jarnac: Jarnac is een gastvrij stadje. Neem de tijd om de stad en zijn geschiedenis te verkennen en kom meer te weten over de machtige baronnenfamilie Chabot.
 • Bourg-Charente: Dit stille maar fantastische plaatsje is ongerept en groen en ligt midden tussen de wijngaarden. In het centrum staat een prachtig oud kasteel met plantrijke tuinen. Welkom in Bourg-Charente.
 • Cognac: Cognac is een dynamische en historische stad. Adem de sfeer in de oude kronkelende straten met vakwerkhuizen en de lommerrijke tuinen bij het stadhuis. Cognac staat bekend om zijn heerlijke brandy. Proef deze dus zeker tijdens uw bezoek.
 • Chaniers: Welkom in Chaniers, een fijne plaats voor een vrijwillig oponthoud. Bezoek de kerk van Saint-Pierre, met haar elfde-eeuwse funderingen. Wandel in uw eigen tempo over de oevers van het kanaal en geniet van de schitterende omgeving.
 • Saintes: Saintes is de op één na belangrijkste stad in dit gebied. Het is een stad vol historie met schitterende monumenten zoals de Saint-Eutropbasiliek. Geniet van een wandeling door de oude wandelstraten met mooie uitzichtpunten en goede restaurants.
 • Port d'Envaux: Langs de Rue des Armateurs getuigen enkele prachtige woningen van het belang van dit kleine dorp. U kunt een bezoek brengen aan het 13e eeuwse kasteel van Panloy (900 m van de ligplaats) en een rondleiding krijgen om de wandtapijten, de houten lambrisering en de jachtgalerij te bekijken. Bij de rivier is er een zanderige speeltuin met een veilige zone om te zwemmen, te eten en drinken en kajaks te huren - een mooie plek voor een picknick tijdens de lunch en om de middag door te brengen.

21 uur varen

186km 10 sluizen 7 nachten
Saintes

Angoulême naar Jarnac via Saintes

Angoulême
Châteauneuf-sur-Charente
Saint-Simon
Cognac
Saintes
Jarnac

20 uur varen

km 25 sluizen 7 nachten

Angoulême naar Jarnac via Saintes

Angoulême naar Jarnac via Saintes

Angoulême naar Jarnac via Saintes

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Deze cruise van een week biedt een ideale combinatie van een duik in de fascinerende geschiedenis van de steden in de Charente, of u nu door de smalle straatjes en het oude marktplein van Angoulême wandelt, of de iconische Germanicusboog van Saintes (daterend uit 18-19 na Christus) bewondert, en u onderdompelt in het adembenemende landschap van de Charente. Vaar over de rivier, waar weelderige wijngaarden, velden vol kleurrijke zonnebloemen, grote kastelen en charmante dorpjes een voortdurend veranderend tapijt vormen vanaf uw zonnedek!

Hoogtepunten:

 • De culturele geschiedenis van Angoulême - breng zeker een bezoek aan het Internationaal Centrum voor Stripverhalen en Beeldmateriaal!
 • Sterke dranken proeven in Châteauneuf-sur-Charente
 • Saint-Sigismond in het hart van Saint-Simon
 • Brandewijn proeven in Cognac
 • De Basiliek van Saint-Eutrope in Saintes
 • De oude stad en de crypte van Jarnac

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande reis is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw vaarroute in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Angoulême: Angoulême is een geweldige stad die al veel oorlogen heeft doorstaan. De vele vestingwerken in de hele stad getuigen hiervan. Tegenwoordig is het een charmante buurt met restaurants, galerieën en boetiekjes. In het centrum komt u tal van monumenten tegen, zoals het indrukwekkende en prachtige stadhuis, dat vroeger een kasteel was.
 • Châteauneuf-sur-Charente: In het hart van een streek die bekend staat om heerlijke sterke dranken als Cognac en Pineau, ligt het historische Châteauneuf-sur-Charente. Bezoek de Saint Pierre-kerk en geniet een heerlijke maaltijd in één van de restaurants in het centrum.
 • Saint-Simon: Saint-Simon is een rustig stadje met heerlijke frisse lucht. Wandel op uw gemak door de kronkelige straatjes in het centrum; ontdek de oude Saint-Sigismondkerk.
 • Saintes: Saintes is de op één na belangrijkste stad in dit gebied. Het is een stad vol historie met schitterende monumenten zoals de Saint-Eutropbasiliek. Geniet van een wandeling door de oude wandelstraten met mooie uitzichtpunten en goede restaurants.
 • Jarnac: Jarnac is een gastvrij stadje. Neem de tijd om de stad en zijn geschiedenis te verkennen en kom meer te weten over de machtige baronnenfamilie Chabot.

20 uur varen

km 25 sluizen 7 nachten
Brug over de Charente bij Cognac

Angoulême HEEN EN TERUG via Cognac

Angoulême
Jarnac
Châteauneuf-sur-Charente
Trois-Palis
Angoulême
Cognac
Angoulême

24 uur varen

km 36 sluizen 7 nachten

Angoulême HEEN EN TERUG via Cognac

Angoulême HEEN EN TERUG via Cognac

Angoulême HEEN EN TERUG via Cognac

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Reis in westelijke richting langs de rivier de Charente en ontdek charmante dorpjes met cafés, historische monumenten, musea en unieke winkels. De duizendjarige oude abdij in Bassac en de 12de-eeuwse kathedraal Saint-Pierre in Angoulême laten de diepe historische wortels van de regio zien, die duidelijk zichtbaar zijn in de smalle straatjes en op de oude marktpleinen. Varen op de Charente in Frankrijk biedt een reis door adembenemende pastorale landschappen. Mis de kans niet om ook te proeven van de wereldwijd befaamde Cognac.

Hoogtepunten:

 • De culturele geschiedenis van Angoulême - breng zeker een bezoek aan het Internationaal Centrum voor Stripverhalen en Beeldmateriaal!
 • De vers gemaakte chocolade van 'Chocolaterie Letuffe' in Trois-Palis
 • Sterke dranken proeven in Châteauneuf-sur-Charente
 • Saint-Sigismond in het hart van Saint-Simon
 • De oude stad en de crypte van Jarnac
 • Brandewijn proeven in Cognac

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande reis is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw vaarroute in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Angoulême: Angoulême is een geweldige stad die al veel oorlogen heeft doorstaan. De vele vestingwerken in de hele stad getuigen hiervan. Tegenwoordig is het een charmante buurt met restaurants, galerieën en boetiekjes. In het centrum komt u tal van monumenten tegen, zoals het indrukwekkende en prachtige stadhuis, dat vroeger een kasteel was.
 • Trois-Palis: Trois-Palis is een vredig stadje waar u heerlijk kunt rondwandelen en misschien de oude romaanse kerk Notre Dame kunt bezoeken. Waar ooit de oude fabriek stond, bevindt zich nu een chocoladefabriek; als u geluk heeft, is de winkel open.
 • Châteauneuf-sur-Charente: In het hart van een streek die bekend staat om heerlijke sterke dranken als Cognac en Pineau, ligt het historische Châteauneuf-sur-Charente. Bezoek de Saint Pierre-kerk en geniet een heerlijke maaltijd in één van de restaurants in het centrum.
 • Saint-Simon: Saint-Simon is een rustig stadje met heerlijke frisse lucht. Wandel op uw gemak door de kronkelige straatjes in het centrum; ontdek de oude Saint-Sigismondkerk.
 • Jarnac: Jarnac is een gastvrij stadje. Neem de tijd om de stad en zijn geschiedenis te verkennen en kom meer te weten over de machtige baronnenfamilie Chabot.
 • Cognac: Cognac is een dynamische en historische stad. Adem de sfeer in de oude kronkelende straten met vakwerkhuizen en de lommerrijke tuinen bij het stadhuis. Cognac staat bekend om zijn heerlijke brandy. Proef deze dus zeker tijdens uw bezoek.

24 uur varen

km 36 sluizen 7 nachten
Charente rivier

Angoulême naar Jarnac

Angoulême
Angoulême
Trois-Palis
Jarnac
Châteauneuf-sur-Charente
Saint-Simon
Jarnac

9 uur varen

km 15 sluizen 3 nachten

Angoulême naar Jarnac

Angoulême naar Jarnac

Angoulême naar Jarnac

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Tijdens deze korte vakantie ontdekt u de rijke geschiedenis van de steden in de Charente! Start in Angoulême, bekend om zijn culturele erfgoed, vele restaurants, galerijen en boetiekjes, met als hoogtepunt het omgebouwde kasteel dat nu dienst doet als stadhuis. Ervaar vervolgens de rust van Trois-Palis, met een verrassende chocoladefabriek in plaats van oude molens. Ontdek in Châteauneuf-sur-Charente, een regio die bekend staat om zijn sterke dranken, de kerk Saint-Pierre en de uitstekende eetgelegenheden in het centrum. Saint-Simon, een rustig stadje, nodigt u uit om van de natuur te genieten terwijl u door de kronkelende straatjes slentert. Tot slot onthult Jarnac, een gastvrije stad, zijn geschiedenis en biedt het inzicht in de invloedrijke baronnenfamilie Chabot.

Hoogtepunten:

 • De culturele geschiedenis van Angoulême - breng zeker een bezoek aan het Internationaal Centrum voor Stripverhalen en Beeldmateriaal!
 • De vers gemaakte chocolade van 'Chocolaterie Letuffe' in Trois-Palis
 • Sterke dranken proeven in Châteauneuf-sur-Charente
 • Saint-Sigismond in het hart van Saint-Simon
 • De oude stad en de crypte van Jarnac

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande reis is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw vaarroute in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Angoulême: Angoulême is een geweldige stad die al veel oorlogen heeft doorstaan. De vele vestingwerken in de hele stad getuigen hiervan. Tegenwoordig is het een charmante buurt met restaurants, galerieën en boetiekjes. In het centrum komt u tal van monumenten tegen, zoals het indrukwekkende en prachtige stadhuis, dat vroeger een kasteel was.
 • Trois-Palis: Trois-Palis is een vredig stadje waar u heerlijk kunt rondwandelen en misschien de oude romaanse kerk Notre Dame kunt bezoeken. Waar ooit de oude fabriek stond, bevindt zich nu een chocoladefabriek; als u geluk heeft, is de winkel open.
 • Châteauneuf-sur-Charente: In het hart van een streek die bekend staat om heerlijke sterke dranken als Cognac en Pineau, ligt het historische Châteauneuf-sur-Charente. Bezoek de Saint Pierre-kerk en geniet een heerlijke maaltijd in één van de restaurants in het centrum.
 • Saint-Simon: Saint-Simon is een rustig stadje met heerlijke frisse lucht. Wandel op uw gemak door de kronkelige straatjes in het centrum; ontdek de oude Saint-Sigismondkerk.
 • Jarnac: Jarnac is een gastvrij stadje. Neem de tijd om de stad en zijn geschiedenis te verkennen en kom meer te weten over de machtige baronnenfamilie Chabot.

9 uur varen

km 15 sluizen 3 nachten
Toegevoegd op 22 juli 2020

Een klant zei

Superb experience. Everything well explained en very nice river! Excellent experience. Team was helpful, boat was great and river was excellent
READ MORE
Dear M-L, We are so happy that you enjoyed your cruise in Charente and thank you for your positive feedback on the service provided by our team. We hope you will cruise with us again soon! The Le Boat team
Jarnac - Jarnac
Caprice
Toegevoegd op 27 juni 2020

Beoordeling van Wim Tierens

Alles was in orde de best sturende boot dat we al gehad hebben, ook perfecte uitleg IVM airconditioning. Zie hierboven alles was perfect
READ MORE
Hallo Wim, We zijn blij dat u genoten hebt van uw cruise in Charente aan boord van Mystique. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Jarnac - Jarnac
Mystique
Toegevoegd op 9 augustus 2018

Beoordeling van John

Prima. zowel bij het boeken (goed meedenken) als bij de basis te Jarnac (Fr) (zeer behulpzaam) als ook bij tussentijdse vragen ter plaatse (een fiets raakte defect en dat werd meteen verholpen). Boot was zeer proper en zeer volledig uitgerust. Goede uitleg. Prima vaarroute. Ook zeer geschikt voor mensen met geen of weinig vaarervaring.
READ MORE
Jarnac - Jarnac
Royal Mystique A
Toegevoegd op 26 mei 2018

Een klant zei

we hebben nu voor de derde keer een boottocht ondernomen met "le boat" en zoals de vorige keren niets op aan te merken; boot was uitstekend geschikt voor 6 personen. bij aankomst heel vriendelijk onthaald, de nodige uitleg gekregen
READ MORE
Jarnac - Jarnac
Calypso
Toegevoegd op 12 juni 2017

Een klant zei

Wij wensen in 2018 terug een korte vaar vakantie te boeken maar dat kan maar eerst vanaf november 2017 als alle leuke trips al volgeboekt zijn en het recht op korting vervallen is. Dat was pas ont stressen !
READ MORE
Jarnac - Jarnac
Royal Mystique A
Toegevoegd op 24 april 2017

Een klant zei

Goede uitleg bij het boeken. Ook bij de basis hadden ze alle tijd, waren vriendelijk en gaven goede uitleg. Een ontzettende mooie natuurroute en eenvoudig voor beginnende 'kapiteinen'
READ MORE
Jarnac - Jarnac
Salsa A
Toegevoegd op 16 juni 2023

Een klant zei

Vriendelijk en bekwaam personeel. Vlotte en degelijke ontvangst en uitleg over de boot. Goed uitgeruste boot. Goede bestuurbaarheid en ruime kajuiten.
READ MORE
Beste Le Boater, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie op de Charente aan boord van Magnifique. Graag tot ziens aan boord! Anna van Le Boat-team.
Jarnac - Jarnac
Magnifique
Toegevoegd op 18 juli 2020

Een klant zei

Prachtige, handige, comfortabele en zeer goed onderhouden boot. Adequate service op de basis, snelle en efficiente hulp bij problemen. Mooie boot, binnenafwerking mooi, modern en zeer goed onderhouden (of recent vernieuwd?). Heerlijk dat je kan zwemmen in de Charente, en veel mogelijkheden om "wild" aan te leggen op een schaduwrijke plaats.
READ MORE
Hallo C., dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team. Wij zijn blij dat u een mooie vakantie in Charente aan boord van Royal Mystique A. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Jarnac - Jarnac
Royal Mystique A
Toegevoegd op 12 april 2019

Beoordeling van Erwin van Dycke

Goede ontvangst en vlotte check out. Goede briefing over de vaarregio. Boot was helemaal in orde. Mooie streek met veel natuur.
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback, wij zijn blij dat alles voorspoedig verliep. Het team van Le Boat
Jarnac - Jarnac
Cirrus A
Toegevoegd op 15 augustus 2018

Beoordeling van Joris van Ermengem

Vriendelijke ontvangst, duidelijke uitleg ! Prijs + kwaliteit ok ! Doe zo verder !
READ MORE
Jarnac - Jarnac
Royal Mystique A