Over Rideau Canal

Geniet van een fantastische vaarvakantie op de kanalen en ongerepte grote meren in Canada.

Varen op het Rideaukanaal is de perfecte manier om Ontario te zien en de schoonheid van dit prachtige deel van de wereld te ontdekken. Onze Canadese vaarvakanties zijn de perfecte manier om de schoonheid van het Rideaukanaal te ontdekken. Het Rideaukanaal is een van de grootste technische hoogstandjes van de 19e eeuw en is het oudste nog ononderbroken werkende kanaalsysteem in Noord-Amerika. Vanaf Smiths Falls of Ottawa kunt u zich ontspannen en genieten van de spectaculaire natuur, pittoreske stadjes en levendige steden van dit UNESCO-werelderfgoed op deze aantrekkelijke waterweg.

Herfstvaarvakantie
Tot -10% op uw zomervaarvakantie aan boord van de Horizon-vloot in Canada in september en oktober 2024. Geldig t/m 27/06/2024.
Vind hieronder uw ideale vakantie!

Zoek deze bestemming

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Rideau Canal

Kaart van de vaarregio: Rideau Canal

Le Boat basis = Le Boat basis          Kanaal = Kanaal         Bevaarbare rivier = Bevaarbare rivier         Niet verder bevaarbaar = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Vissen

Vissen in de meren van het Rideau

De meren en rivieren van de Rideau Waterway bieden geweldige vismogelijkheden waaronder forelbaars, kleinbekbaars, snoek, Amerikaanse meerforel, Amerikaanse gele baars, black crappie en breedbekbaars.

Natuur

Big Rideau Lake

Natuurliefhebbers zullen genieten van hun reis door de Rideau dat een toevluchtsoord biedt voor veel soorten dieren.

Fietsen

Fietsen in de bossen van Canada

Fietsliefhebbers kunnen ten volste genieten van de regio Rideau. Hoewel er geen fietspaden direct langs het Rideau lopen, zijn er in de buurt wel veel wandelroutes en secundaire wegen waar het mooi fietsen is.

Shopping

Winkelen bij Kilborn's in Newboro aan het Rideau

Alle steden langs het kanaal bieden winkelmogelijkheden. Probeer de lokale producten en ambachtswinkels. Verlaat Canada niet zonder een fles Maple syrop!

Familie

Familie plezier op de Rideau

Het Rideau Canal heeft alles wat u nodig heeft voor een perfecte gezinsvakantie. Maak een plons, ga watersporten op de Rideau en ontdek al het avontuur dat de Canadese cultuur te bieden heeft in de vele steden en dorpen langs de weg. 

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

Het Rideau waait uit over 202 km (125 mijl) van Ottawa naar Kingston en is een uitbarsting met nieuwe ervaringen die wachten op u. Of u nu ten volste van de natuur wilt genieten, de fascinerende cultuur ontdekt of gewoon wat van fijnere dingen van het leven wilt gaan doen - het Rideau Canal heeft het voor u!

Oorspronkelijk bedoeld als militaire aanvoorroute tussen Montreal en Kingston, om een Amerikaanse invasie van Canada te voorkomen. De bouw van het kanaal, onder leiding van Lt. Kolonel John By, begon in 1826, door een woestijn van ruwe bossen, moerassen en rotsachtig terrein. De 19e eeuwse arbeidsomstandigheden waren ontzettend en het werk werd met de hand gedaan. Naar schatting 1.000 mannen zijn overleden tijdens de zes jaar van de bouw. Vandaag is het Rideau Canal een van de mooiste zeewaterwegen van Noord-Amerika, met prachtige stenenbloemen bewonderd tot op deze dag.

We zijn een samenwerking aangegaan met enkele van de beste lokale bedrijven uit de steden en dorpen langs de Rideau om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

Ontdek onze exclusieve aanbiedingen, alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

Onze Canadese cruises zijn perfect voor korte vakanties of epische expedities. Onze basis ligt in Smith Falls, halverwege langs het kanaal. Het is het perfecte startpunt voor lange of korte vakanties. Dus of u een paar dagen of meerdere weken heeft, onze Canada vakanties zijn perfect op zich of aangeplakt aan een andere vakantie.

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

Al onze Horizonboten in Canada hebben een vooraf geïnstalleerde kaartplotter aan boord, zodat u veiliger kunt navigeren en varen op de waterwegen. Uw check-in informatiebriefing op de basis zal gaan over het gebruik van de kaartplotters. 

 

Wat is een kaartplotter en waarom is het nuttig?

 • Met behulp van geavanceerde GPS-technologie, onze kaartplotters bieden routebegeleiding van haven tot haven en waarborgen ze een veilige doorgang voor onze klanten op het water.
 • Een kaartplotter plant uw route voor u, zodat u dat niet hoeft te doen.
 • De kaartplottertechnologie kan ook advies geven over interessante plaatsen langs de route.

Er zijn 24 sluizencomplexen en 47 sluizen op het Rideau. Elke sluis heeft 3 of 4 sluiswachters om u te helpen. Sluisgeld wordt bij de sluis betaald.

 

Openingstijden:

Van 19 mei tot 18 juni:

 • Maandag tot donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Vrijdag tot zondag van 09.00 tot 19.00 uur.

Van 19 juni tot 4 september:

 • Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 18.00 uur. Vrijdag t/m zondag en feestdagen van 09.00 tot 19.00 uur.

Van 5 september tot 15 oktober:

 • Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Zaterdag en zondag van 09.00 tot 17.00 uur.

Feestdagen:

 • De sluizen zijn normaal geopend, maar werken volgens een ander tijdschema.
 • Victoria Day (22 mei) en Thanksgiving (9 oktober): van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Canada Day (1 juli): van 09.00 tot 19.00 uur.
 • Civic Holiday (7 augustus) en Labour Day (4 september): van 09.00 tot 18.00 uur.

Langs het Rideau zijn er bij de sluizen genoeg mogelijkheden om aan te meren en te overnachten: private jachthavens, stadshavens en de “Parks Canada” die allemaal diverse diensten aanbieden.

Echter, de Le Boat klanten betalen een verplicht extra bedrag (€50/$75 CAD voor de korte vakanties en €80/ $120 CAD voor 7 nachten of meer). Dit bedrag dekt alle vernachtingen in de “Parks Canada” maar ook in de havens van Portland, Seeley’s Bay, Perth en Westport (De eerste twee Le Boats meren gratis aan in Westport, standaardtarieven gelden voor anderen). Voor elke haven geldt: wie het eerst komt, het eerstmaalt. Walstroom is niet in deze dienst inbegrepen. Welke diensten zijn er beschikbaar langs het kanaal? Er zijn verschillende jachthavens langs het kanaal die uitgebreide diensten aanbieden zoals water, restaurants, levensmiddelenwinkels en walstroomaansluiting. Alle sluizen bieden voorzieningen als wasgelegenheden en picknicktafels.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld (behalve in Ierland en Nederland).
 • Verplichte toeslag voor varen en aanmeren in Canada.  Meer weten
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Boek uw vlucht met Air Canada

Air CanadaVlieg naar Canada met onze partner Air Canada:

Elke maand de beste prijzen!

 

Vind uw ideale aanbieding

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest = Bezienswaardigheden

Ontdek…

Must see
Parliament Hill in Ottawa

In het centrum van de hoofdstad van Canada ligt Parliament Hill met zijn imposante Victoriaanse architectuur en musea zoals de National Gallery of Canada met bekende collecties van inheemse en andere Canadese kunst. Het park-beklede Rideau-kanaal is in de zomer gevuld met boten. De historische Byward Market en het oude centrum liggen vlak bij het kanaal en bieden een brede keuze aan restaurants, winkels en outdoor vertier.

Must see
Watson's Mill

Manotick is een charmant stadje met veel restaurants en winkels waar u zich goed kunt vermaken. Hoogtepunt is Watson's Mill, een fascinerend museum met een van de weinige overgebleven korenmolens van Noord-Amerika.

Long Island Locks is een idyllische plaats om te picknicken, vissen, exploreren en boten te kijken.

Bij aankomst in Burrits Rapids maakt u een wandeling door het dorp en ervaart u het oude Canada met zijn eeuwenoude gebouwen. Of wandel een natuurroute van 2 km, de “Tip to Tip Trail”.

Voor historici en vogelaars is dit een geweldige plek. Upper Nicholsons beschikt over een van de vier overgebleve overgebleven Unequal Arm draaibruggen op het Rideau. Iets verderop ontdekt u McGuigan's Cemetery (448 County Road 23, ook bekend als Burritts Rapids Road), een van de oudste begraafplaatsen van de Rideau. U zul onder de indruk zijn van de grafsteen van Margaret Davidson, de 2-jarige dochter van een van de aannemers van Clowes Lock, die in 1829 overleed. Ook is er in deze buurt boven op een mast een visarendnest te vinden dat gewoonlijk bezet is.

Must see
Wick Witch Shop in Merrickville

Canada's mooiste dorp. Het dorpscentrum gelegen aan de wateren van het Rideau Canal, bestaat uit pittoreske stenen huizen uit de Victoriaanse tijd. Merrickville is de thuisbasis van veel lokale, kunst- en ambachtswinkels, musea, restaurants en specialiteitenwinkels die lokaal handgemaakt ijs of gourmet mosterd op het Rideau Canal serveren.

Must see
Heritage House Museum in Smiths Falls

Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.

Toen het Rideau Canal werd aangelegd was er geen waterverbinding naar Perth. De bewoners hebben daarom het Tay Canal aangelegd. Dit gebied staat ook bekend als "Haggart's Ditch" en het is een van de mooiste uitkijkposten van het Rideau richting Perth om wilde dieren te observeren.

Must see
Lepels in een ambachtelijke winkel in Perth, Ontario

Perth, gekoppeld aan het Rideau Canal via het Tay Canal, is een prachtige 200-jarige stad die bekend staat om zijn kalksteenarchitectuur. De stad heeft voor elk wat wils: festivals en evenementen, kanoën, kajakken, fietsen, wandelen, paardrijden, musea, genealogie, camping, erfgoed, provincieparken, natuurgebieden, golfen, paardrijden, ambachtslieden, boerenmarkten, fantastisch natuurlijk geoogst voesel, aanmeerfaciliteiten, winkels en ateliers. Perth heeft een grote verscheidenheid aan restaurants, unieke boetieks.

Met een smalle waterweg tussen de Big en Lower Rideau Lakes, is Rideau Ferry de spectaculaire schilderachtige toegangspoort tot de zuidelijke Rideau. Een spot met live muziek en festivals in de zomer. Stop hier voor de Vintage Boat Regatta die hier als sinds 1897 elke 2 jaar wordt gehouden.

Portland is een klein dorpje aan het Big Rideau Lake. Voor de landrot zijn er in het Portland gebied veel dingen te doen en te zien. Er zijn diverse unieke winkels in de stad, waaronder antiek en verzamelstukken. De Cataraqui all-season trail ligt niet ver van het oosten van de stad. In de buurt zijn golfbanen, een van de lokale B & B's biedt paardrijden en kaasminnaars zullen lokale kaasmakers en wijnkelders willen bezoeken.

Westport is een charmant dorp. U vindt er openbare aanmeerfaciliteiten en een groot aanbod aan landelijke accommodaties. De stad biedt veel activiteiten: winkels, twee golfbanen en zwemstranden. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een wandeling in het Foley Mountain Conservation Area dat een spectaculair uitzicht biedt op het gebied.

Dit is ook een populaire stop voor bootvaarders omdat Newboro naast de Newboro sluis ligt. Het is een goede plek om voorraad in te slaan en voor een rustige lunch of diner in één van de lokale restaurants of pensions. Newboro. Ga niet aan Kilborne's unieke winkelervaring en de residentiële eetgelegenheid uit 1832 in het historische hart van Newboro voorbij.

Chaffey's lockstation ligt op een prachtige landtong tussen Indian lake en Opinico Lake. Chaffey's Lock en de Area Heritage Society zijn in 1980 opgericht om de uitbreiding van het Lockmaster's House Museum te overkoepelen en eveneens om het erfgoed van het dorp en de omliggende omgeving te beschermen.

Must see
Sluizen Jones Falls

Jones Falls is een van de mooiste sluizen langs het kanaal. De stad is de thuishaven van de "Great Stone Arch Dam". Jones Falls heeft 3 sluizen. Een draaiende sluis scheidt de sluizen van de hoogste sluis. Dit is de hoogste lift van alle sluizencomplexen op het kanaal.

Seeley's Bay is een heel gezellig stadje met een groot park met speeltuinen, tennisbanen en picknicktafels. Hier zult u met plezier een stukje geschiedenis van de regio ontdekken in de Tepee in het Centennial Park (net boven Bay Street vanaf de aanmeerplaatsen). Deze moderne tipi herdenkt het oorspronkelijke Tipi van 'Granny Seeley', die in de 19e eeuw een handelspost runde en zaken deed met Aboriginals en Europese kolonisten.

Op deze plaats staat de eerste gebouwede molen van het Rideau, de King's Mill. Het werd in 1784 gebouwd in Cataraqui Falls. De site beschikt vandaag over een mooi bouwwerk van drie sluizen, een draaisluis, een vrijstaande bovenste sluis en het bezoekerscentrum van Robert Anglin. Kingston Mills Falls ligt aan de rand van Colonel By Lake, een kunstmatig meer dat is gecreëerd door het dammen van de Cataraquirivier. De waterval ligt net onder de dam.

Must see
Stadsomroeper in Kingston, Ontario, Gemeentehuis

Kingston ligt aan het meer van Ontario, aan de mond van het zuidelijke einde van het Rideau Canal. Het is bekend als de Kalksteen Stad vanwege zijn grote 19e-eeuwse gebouwen waaronder de Kingston City Hall. Het grote huis en de tuinen van de Bellevue House National Historic Site herdenken de eerste premier van Canada, Sir John A. Macdonald. Fort Henry, gebouwd in de jaren 1800, houdt de hele zomer militaire demonstraties en heeft een fantastisch dakrestaurant met een panoramisch uitzicht op de prachtige historische stad en de Saint Lawrence River.

Routesuggesties

Onze vaarvakanties geven u de vrijheid om te stoppen wanneer u wilt en elke dag te nemen zoals hij komt. Misschien wilt u zich echter laten leiden door een van onze dag per dag voorgestelde routes, inclusief geschatte vaartijden en aanbevelingen voor restaurants. U kunt het strikt volgen of het gewoon gebruiken voor ideeën - wat u maar wilt. Houd er rekening mee dat onze routes slechts suggesties zijn. De vaartijden zijn schattingen en de toegang tot waterwegen, attracties en restaurants is afhankelijk van de beschikbaarheid ten tijde van de vaart.

Voorgestelde mogelijke routes

Naast de hierboven voorgestelde route worden hieronder alle beschikbare routes in deze regio getoond. Ze zijn niet zo gedetailleerd, maar ze helpen u om een idee te krijgen van hoe ver u kunt reizen in de tijd die u hebt. U zult geen tijd hebben om elke plaats aan te doen die in elke suggestie wordt genoemd - maar ze zouden u een idee moeten geven van wat er mogelijk is. Natuurlijk zijn de vaartijden schattingen en de toegang tot waterwegen, attracties en restaurants is afhankelijk van de beschikbaarheid ten tijde van de vaart.

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

 

Passeren van de sluizen op het prachtige Rideau

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Beveridges

Smiths Falls
Beveridge's Locks
Smiths Falls

6 uur varen

22km 6 sluizen 3 nachten

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Beveridges

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Langs de Rideau ontdekt u een overvloed aan wilde dieren. Met bevers, otters, schildpadden, visarenden en de beroemde Canadese ganzen ziet u fantastische fauna terwijl u rustig langs het Rideau vaart. Vergeet niet uw verrekijker en camera want deze regio is een droom voor elke natuurliefhebber.

Hoogtepunten:

 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860
 • Het spotten van wilde dieren op het Tay Canal

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.
 • Beveridge's Locks: Toen het Rideau Canal werd aangelegd was er geen waterverbinding naar Perth. De bewoners hebben daarom het Tay Canal aangelegd. Dit gebied staat ook bekend als "Haggart's Ditch" en het is een van de mooiste uitkijkposten van het Rideau richting Perth om wilde dieren te observeren.

6 uur varen

22km 6 sluizen 3 nachten
Perth coffee shop, Ontario

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Perth

Smiths Falls
Beveridge's Locks
Perth
Smiths Falls

10 uur varen

42km 10 sluizen 4 nachten

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Perth

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Canada is paradoxaal. Ongerepte wildernis combineert zich met een levendige lokale cultuur. Ontdek deze paradox met de 'Smaak van Canada' vaarvakantie. Vind u in de natuurlijke wonderen van Ontario wanneer u zich voorzichtig een baan maakt door het Rideau. En ontdek de levendige, lokale cultuur van Perth met zijn schilderachtige winkeltjes en gezellige markten.

Hoogtepunten:

 • De prachtige 200 jaar oude stad Perth met voor elk wat wils
 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.
 • Beveridge's Locks: Toen het Rideau Canal werd aangelegd was er geen waterverbinding naar Perth. De bewoners hebben daarom het Tay Canal aangelegd. Dit gebied staat ook bekend als "Haggart's Ditch" en het is een van de mooiste uitkijkposten van het Rideau richting Perth om wilde dieren te observeren.
 • Perth: Perth, gekoppeld aan het Rideau Canal via het Tay Canal, is een prachtige 200-jarige stad die bekend staat om zijn kalksteenarchitectuur. De stad heeft voor elk wat wils: festivals en evenementen, kanoën, kajakken, fietsen, wandelen, paardrijden, musea, genealogie, camping, erfgoed, provincieparken, natuurgebieden, golfen, paardrijden, ambachtslieden, boerenmarkten, fantastisch natuurlijk geoogst voesel, aanmeerfaciliteiten, winkels en ateliers. Perth heeft een grote verscheidenheid aan restaurants, unieke boetieks.

Vanwege de gevaren op het water en de uitdagende navigatie, is het varen op het Tay-kanaal naar Perth alleen geschikt voor degenen die al ervaring hebben met varen. Volg het advies van het basisteam tijdens uw pre-departure briefing, of u dit deel van het kanaal kunt bevaren. Als u wordt geadviseerd niet te varen, kunt u nog steeds Perth bezoeken door af te meren bij de Lower Beverages-sluis en een korte taxirit te maken.

10 uur varen

42km 10 sluizen 4 nachten
Ottawa

Ottawa HEEN EN TERUG via Long Island (voor Manotick)

Ottawa
Long Island
Manotick
Ottawa

9 uur varen

36km 10 sluizen 3 nachten

Ottawa HEEN EN TERUG via Long Island (voor Manotick)

Ottawa > Long Island > Ottawa

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Geniet de eerste nacht van alles wat de hoofdstad van Canada te bieden heeft voordat u de Rideau rivier afvaart om het prachtige Canadese platteland en het gastvrije stadje Manotick te verkennen. Dit is de perfecte combinatie van stad en platteland voor een korte vakantie.

Hoogtepunten:

 • Kunst, cultuur en geschiedenis in de prachtige hoofdstad van Canada - Ottawa (en mis de beroemde Byward Market niet)
 • Picknicken op Long Island
 • Een van de enige werkende korenmolens van Noord-Amerika, in Manotick

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Ottawa: In het centrum van de hoofdstad van Canada ligt Parliament Hill met zijn imposante Victoriaanse architectuur en musea zoals de National Gallery of Canada met bekende collecties van inheemse en andere Canadese kunst. Het park-beklede Rideau-kanaal is in de zomer gevuld met boten. De historische Byward Market en het oude centrum liggen vlak bij het kanaal en bieden een brede keuze aan restaurants, winkels en outdoor vertier.
 • Long Island: Long Island Locks is een idyllische plaats om te picknicken, vissen, exploreren en boten te kijken.
 • Manotick: Manotick is een charmant stadje met veel restaurants en winkels waar u zich goed kunt vermaken. Hoogtepunt is Watson's Mill, een fascinerend museum met een van de weinige overgebleven korenmolens van Noord-Amerika.

 

9 uur varen

36km 10 sluizen 3 nachten
Iconische telefooncel in stadscentrum Merrickville

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Merrickville

Smiths Falls
Merrickville
Smiths Falls

13 uur varen

42km 14 sluizen 4 nachten

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Merrickville

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Schilderachtige Victoriaanse stenen huizen, lokale ambachtelijke winkels en een bloeiende ambachtelijke gemeenschap. U ziet snel waarom Merrickville uitgeroepen is tot het mooiste dorp van Canada. Dwaal rond in dit pittoreske plaatsje en onderga de charmante lokale cultuur tijdens de Victoriaanse Korte Vakantie.

Hoogtepunten:

 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860
 • Ambachtelijk ijs en mosterd uit Merrickville langs het Rideau Canal

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.
 • Merrickville: Canada's mooiste dorp. Het dorpscentrum gelegen aan de wateren van het Rideau Canal, bestaat uit pittoreske stenen huizen uit de Victoriaanse tijd. Merrickville is de thuisbasis van veel lokale, kunst- en ambachtswinkels, musea, restaurants en specialiteitenwinkels die lokaal handgemaakt ijs of gourmet mosterd op het Rideau Canal serveren.

13 uur varen

42km 14 sluizen 4 nachten
Watersport op het Rideau

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Jones Falls

Smiths Falls
Beveridge's Locks
Rideau Ferry
Portland
Westport
Newboro
Chaffey's Lockstation
Jones Falls
Smiths Falls

27 uur varen

126km 14 sluizen 7 nachten

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Jones Falls

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Vaar rustig over grote meren, langs gigantische bossen en verborgen eilanden van het Zuidelijk Rideau. De perfecte speelplaats voor elke liefhebber van het buitenleven. Ga roeien op het Big Rideau Lake, doe een wandeling in de Foley Mountain Conservation Area of ​​speel golf op een van de twee golfbanen van Portland.

Hoogtepunten:

 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860
 • Het opmerkelijke bouwwerk van de Jones Falls sluis
 • Golfbanen en zwemstranden in Westport

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.
 • Beveridge's Locks: Toen het Rideau Canal werd aangelegd was er geen waterverbinding naar Perth. De bewoners hebben daarom het Tay Canal aangelegd. Dit gebied staat ook bekend als "Haggart's Ditch" en het is een van de mooiste uitkijkposten van het Rideau richting Perth om wilde dieren te observeren.
 • Rideau Ferry: Met een smalle waterweg tussen de Big en Lower Rideau Lakes, is Rideau Ferry de spectaculaire schilderachtige toegangspoort tot de zuidelijke Rideau. Een spot met live muziek en festivals in de zomer. Stop hier voor de Vintage Boat Regatta die hier als sinds 1897 elke 2 jaar wordt gehouden.
 • Portland: Portland is een klein dorpje aan het Big Rideau Lake. Voor de landrot zijn er in het Portland gebied veel dingen te doen en te zien. Er zijn diverse unieke winkels in de stad, waaronder antiek en verzamelstukken. De Cataraqui all-season trail ligt niet ver van het oosten van de stad. In de buurt zijn golfbanen, een van de lokale B & B's biedt paardrijden en kaasminnaars zullen lokale kaasmakers en wijnkelders willen bezoeken.
 • Westport: Westport is een charmant dorp. U vindt er openbare aanmeerfaciliteiten en een groot aanbod aan landelijke accommodaties. De stad biedt veel activiteiten: winkels, twee golfbanen en zwemstranden. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een wandeling in het Foley Mountain Conservation Area dat een spectaculair uitzicht biedt op het gebied.
 • Newboro: Dit is ook een populaire stop voor bootvaarders omdat Newboro naast de Newboro sluis ligt. Het is een goede plek om voorraad in te slaan en voor een rustige lunch of diner in één van de lokale restaurants of pensions. Newboro. Ga niet aan Kilborne's unieke winkelervaring en de residentiële eetgelegenheid uit 1832 in het historische hart van Newboro voorbij.
 • Chaffey's Lockstation: Chaffey's lockstation ligt op een prachtige landtong tussen Indian lake en Opinico Lake. Chaffey's Lock en de Area Heritage Society zijn in 1980 opgericht om de uitbreiding van het Lockmaster's House Museum te overkoepelen en eveneens om het erfgoed van het dorp en de omliggende omgeving te beschermen.
 • Jones Falls: Jones Falls is een van de mooiste sluizen langs het kanaal. De stad is de thuishaven van de "Great Stone Arch Dam". Jones Falls heeft 3 sluizen. Een draaiende sluis scheidt de sluizen van de hoogste sluis. Dit is de hoogste lift van alle sluizencomplexen op het kanaal.

27 uur varen

126km 14 sluizen 7 nachten
Spot wilde dieren op het Rideau

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Long Island

Smiths Falls
Merrickville
Upper Nicholsons
Burritts Rapids
Long Island
Smiths Falls

34 uur varen

136km 28 sluizen 7 nachten

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Long Island

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Soms zitten de beste dingen van het leven verstopt in hele kleine luxe dingen. Ontdek ze allemaal tijdens deze Noordelijke Rideau Vakantie. Combineer shopping in het mooiste dorp van Canada, Merrickville, met een bezoek aan een van de mooiste tuinen van Canada, de Rideau Woodland Ramble in Burritt's Rapids. Het paradijs bestaat echt, u vindt het hier!

Hoogtepunten:

 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860 
 • Vogels spotten in de prachtige natuur van Upper Nicholsons 
 • De "Tip to Tip Trail" in Burrits Rapids 
 • Picnicken in Long Island

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.
 • Merrickville: Canada's mooiste dorp. Het dorpscentrum gelegen aan de wateren van het Rideau Canal, bestaat uit pittoreske stenen huizen uit de Victoriaanse tijd. Merrickville is de thuisbasis van veel lokale, kunst- en ambachtswinkels, musea, restaurants en specialiteitenwinkels die lokaal handgemaakt ijs of gourmet mosterd op het Rideau Canal serveren.
 • Upper Nicholsons: FVoor historici en vogelaars is dit een geweldige plek. Upper Nicholsons beschikt over een van de vier overgebleve overgebleven Unequal Arm draaibruggen op het Rideau. Iets verderop ontdekt u McGuigan's Cemetery (448 County Road 23, ook bekend als Burritts Rapids Road), een van de oudste begraafplaatsen van de Rideau. U zul onder de indruk zijn van de grafsteen van Margaret Davidson, de 2-jarige dochter van een van de aannemers van Clowes Lock, die in 1829 overleed. Ook is er in deze buurt boven op een mast een visarendnest te vinden dat gewoonlijk bezet is.
 • Burrits Rapid: Bij aankomst in Burrits Rapids maakt u een wandeling door het dorp en ervaart u het oude Canada met zijn eeuwenoude gebouwen. Of wandel een natuurroute van 2 km, de “Tip to Tip Trail”.
 • Long Island: Long Island Locks is een idyllische plaats om te picknicken, vissen, exploreren en boten te kijken.

34 uur varen

136km 28 sluizen 7 nachten
Ottawa

Ottawa HEEN EN TERUG via Merrickville

Ottawa
Long Island
Manotick
Burritts Rapids
Upper Nicholsons
Merrickville
Ottawa

30 uur varen

139km 30 sluizen 7 nachten

Ottawa HEEN EN TERUG via Merrickville

Ottawa > Merrickville > Ottawa

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Deze cruise laat u de bruisende en levendige hoofdstad van Canada combineren met de spectaculaire natuur van de Rideau rivier en gastvrije ambachtelijke stadjes, vol geschiedenis en kleinstedelijk karakter.

Hoogtepunten:

 • Ambachtelijk ijs en mosterd uit Merrickville langs het Rideau Canal
 • Vogels spotten in de prachtige natuur van Upper Nicholsons
 • De "Tip to Tip Trail" in Burrits Rapids
 • Kunst, cultuur en geschiedenis in de prachtige hoofdstad van Canada - Ottawa (en mis de beroemde Byward Market niet)

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Ottawa: In het centrum van de hoofdstad van Canada ligt Parliament Hill met zijn imposante Victoriaanse architectuur en musea zoals de National Gallery of Canada met bekende collecties van inheemse en andere Canadese kunst. Het park-beklede Rideau-kanaal is in de zomer gevuld met boten. De historische Byward Market en het oude centrum liggen vlak bij het kanaal en bieden een brede keuze aan restaurants, winkels en outdoor vertier.
 • Manotick: Manotick is een charmant stadje met veel restaurants en winkels waar u zich goed kunt vermaken. Hoogtepunt is Watson's Mill, een fascinerend museum met een van de weinige overgebleven korenmolens van Noord-Amerika.
 • Long Island: Long Island Locks is een idyllische plaats om te picknicken, vissen, exploreren en boten te kijken.
 • Burrits Rapid: Bij aankomst in Burrits Rapids maakt u een wandeling door het dorp en ervaart u het oude Canada met zijn eeuwenoude gebouwen. Of wandel een natuurroute van 2 km, de “Tip to Tip Trail”.
 • Upper Nicholsons: Voor historici en vogelaars is dit een geweldige plek. Upper Nicholsons beschikt over een van de vier overgebleve overgebleven Unequal Arm draaibruggen op het Rideau. Iets verderop ontdekt u McGuigan's Cemetery (448 County Road 23, ook bekend als Burritts Rapids Road), een van de oudste begraafplaatsen van de Rideau. U zul onder de indruk zijn van de grafsteen van Margaret Davidson, de 2-jarige dochter van een van de aannemers van Clowes Lock, die in 1829 overleed. Ook is er in deze buurt boven op een mast een visarendnest te vinden dat gewoonlijk bezet is.
 • Merrickville: Canada's mooiste dorp. Het dorpscentrum gelegen aan de wateren van het Rideau Canal, bestaat uit pittoreske stenen huizen uit de Victoriaanse tijd. Merrickville is de thuisbasis van veel lokale, kunst- en ambachtswinkels, musea, restaurants en specialiteitenwinkels die lokaal handgemaakt ijs of gourmet mosterd op het Rideau Canal serveren.

 

30 uur varen

139km 30 sluizen 7 nachten
Dows Lake

Ottawa naar Smiths Falls

Ottawa
Long Island
Manotick
Burritts Rapids
Upper Nicholsons
Merrickville
Smiths Falls

20 uur varen

92km 20 sluizen 7 nachten

Ottawa naar Smiths Falls

Ottawa > Smiths Falls

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Met deze enkele reis tussen Ottawa en Smiths Falls kunt u optimaal genieten van de hoofdstad van Canada en krijgt u ruim de tijd om de pittoreske Rideau rivier te ontdekken in het ontspannen tempo dat hij verdient.

Hoogtepunten:

 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860 
 • Ambachtelijk ijs en mosterd uit Merrickville langs het Rideau Canal
 • Vogels spotten in de prachtige natuur van Upper Nicholsons
 • De "Tip to Tip Trail" in Burrits Rapids
 • Kunst, cultuur en geschiedenis in de prachtige hoofdstad van Canada - Ottawa (en mis de beroemde Byward Market niet)

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Ottawa: In het centrum van de hoofdstad van Canada ligt Parliament Hill met zijn imposante Victoriaanse architectuur en musea zoals de National Gallery of Canada met bekende collecties van inheemse en andere Canadese kunst. Het park-beklede Rideau-kanaal is in de zomer gevuld met boten. De historische Byward Market en het oude centrum liggen vlak bij het kanaal en bieden een brede keuze aan restaurants, winkels en outdoor vertier.
 • Long Island: Long Island Locks is een idyllische plaats om te picknicken, vissen, exploreren en boten te kijken.
 • Manotick: Manotick is een charmant stadje met veel restaurants en winkels waar u zich goed kunt vermaken. Hoogtepunt is Watson's Mill, een fascinerend museum met een van de weinige overgebleven korenmolens van Noord-Amerika.
 • Burrits Rapid: Bij aankomst in Burrits Rapids maakt u een wandeling door het dorp en ervaart u het oude Canada met zijn eeuwenoude gebouwen. Of wandel een natuurroute van 2 km, de “Tip to Tip Trail”.
 • Upper Nicholsons: Voor historici en vogelaars is dit een geweldige plek. Upper Nicholsons beschikt over een van de vier overgebleve overgebleven Unequal Arm draaibruggen op het Rideau. Iets verderop ontdekt u McGuigan's Cemetery (448 County Road 23, ook bekend als Burritts Rapids Road), een van de oudste begraafplaatsen van de Rideau. U zul onder de indruk zijn van de grafsteen van Margaret Davidson, de 2-jarige dochter van een van de aannemers van Clowes Lock, die in 1829 overleed. Ook is er in deze buurt boven op een mast een visarendnest te vinden dat gewoonlijk bezet is.
 • Merrickville: Canada's mooiste dorp. Het dorpscentrum gelegen aan de wateren van het Rideau Canal, bestaat uit pittoreske stenen huizen uit de Victoriaanse tijd. Merrickville is de thuisbasis van veel lokale, kunst- en ambachtswinkels, musea, restaurants en specialiteitenwinkels die lokaal handgemaakt ijs of gourmet mosterd op het Rideau Canal serveren.
 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.

20 uur varen

92km 20 sluizen 7 nachten
Relaxen en vissen

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Seeley's Bay

Smiths Falls
Beveridge's Locks
Rideau Ferry
Portland
Westport
Newboro
Chaffey's Lockstation
Jones Falls
Seeley's Bay
Smiths Falls

33 uur varen

166km 22 sluizen 7 nachten

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Seeley's Bay

 

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Onderga de vriendelijke Canadese cultuur met een tocht naar Seeley's Bay en Newboro. Zorg ervoor dat u Kilborne's, een unieke winkelervaring in het centrum van het historische Newboro, en de aangrenzende eetkamer in een origineel verblijf uit 1832, niet mist.

Hoogtepunten:

 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860
 • Fascinerende uitzichten tijdens een fietstochtje bij Rock Dunder in Seeley's Bay 
 • Golfbanen en zwemstranden in Westport

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.
 • Beveridge's Locks: Toen het Rideau Canal werd aangelegd was er geen waterverbinding naar Perth. De bewoners hebben daarom het Tay Canal aangelegd. Dit gebied staat ook bekend als "Haggart's Ditch" en het is een van de mooiste uitkijkposten van het Rideau richting Perth om wilde dieren te observeren.
 • Rideau Ferry: Met een smalle waterweg tussen de Big en Lower Rideau Lakes, is Rideau Ferry de spectaculaire schilderachtige toegangspoort tot de zuidelijke Rideau. Een spot met live muziek en festivals in de zomer. Stop hier voor de Vintage Boat Regatta die hier als sinds 1897 elke 2 jaar wordt gehouden.
 • Portland: Portland is een klein dorpje aan het Big Rideau Lake. Voor de landrot zijn er in het Portland gebied veel dingen te doen en te zien. Er zijn diverse unieke winkels in de stad, waaronder antiek en verzamelstukken. De Cataraqui all-season trail ligt niet ver van het oosten van de stad. In de buurt zijn golfbanen, een van de lokale B & B's biedt paardrijden en kaasminnaars zullen lokale kaasmakers en wijnkelders willen bezoeken.
 • Westport: Westport is een charmant dorp. U vindt er openbare aanmeerfaciliteiten en een groot aanbod aan landelijke accommodaties. De stad biedt veel activiteiten: winkels, twee golfbanen en zwemstranden. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een wandeling in het Foley Mountain Conservation Area dat een spectaculair uitzicht biedt op het gebied.
 • Newboro: Dit is ook een populaire stop voor bootvaarders omdat Newboro naast de Newboro sluis ligt. Het is een goede plek om voorraad in te slaan en voor een rustige lunch of diner in één van de lokale restaurants of pensions. Newboro. Ga niet aan Kilborne's unieke winkelervaring en de residentiële eetgelegenheid uit 1832 in het historische hart van Newboro voorbij.
 • Chaffey's Lockstation: Chaffey's lockstation ligt op een prachtige landtong tussen Indian lake en Opinico Lake. Chaffey's Lock en de Area Heritage Society zijn in 1980 opgericht om de uitbreiding van het Lockmaster's House Museum te overkoepelen en eveneens om het erfgoed van het dorp en de omliggende omgeving te beschermen.
 • Jones Falls: Jones Falls is een van de mooiste sluizen langs het kanaal. De stad is de thuishaven van de "Great Stone Arch Dam". Jones Falls heeft 3 sluizen. Een draaiende sluis scheidt de sluizen van de hoogste sluis. Dit is de hoogste lift van alle sluizencomplexen op het kanaal.
 • Seeley's Bay: Seeley's Bay is een heel gezellig stadje met een groot park met speeltuinen, tennisbanen en picknicktafels. Hier zult u met plezier een stukje geschiedenis van de regio ontdekken in de Tepee in het Centennial Park (net boven Bay Street vanaf de aanmeerplaatsen). Deze moderne tipi herdenkt het oorspronkelijke Tipi van 'Granny Seeley', die in de 19e eeuw een handelspost runde en zaken deed met Aboriginals en Europese kolonisten.

33 uur varen

166km 22 sluizen 7 nachten
Stadsomroeper in Kingston

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Merrickville & Kingston

Smiths Falls
Merrickville
Beveridge's Locks
Rideau Ferry
Portland
Westport
Newboro
Chaffey's Lockstation
Jones Falls
Seeley's Bay
Kingston Mills
Kingston
Smiths Falls

50 uur varen

240km 36 sluizen 14 nachten

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Merrickville & Kingston

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Een stop in Newboro en Seeley's Bay is ideaal voor elke visser die een regionale breedbekbaars wil vangen. Deze vaarvakantie neemt u ook meer naar de charmante ambachtelijke gemeenschap van Merrickville en de vibrerende cultuur van Kingston. De perfecte vaarvakantie voor een mix van natuur, avontuur en cultuur.

Hoogtepunten:

 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860
 • Ambachtelijk ijs en mosterd uit Merrickville langs het Rideau Canal
 • Vang verse baars in Newboro
 • Golfbanen en zwemstranden in Westport
 • Ontdek wat de Canadese soldaten in 1839 in Kingston Mills hebben meegemaakt.

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.
 • Merrickville: Canada's mooiste dorp. Het dorpscentrum gelegen aan de wateren van het Rideau Canal, bestaat uit pittoreske stenen huizen uit de Victoriaanse tijd. Merrickville is de thuisbasis van veel lokale, kunst- en ambachtswinkels, musea, restaurants en specialiteitenwinkels die lokaal handgemaakt ijs of gourmet mosterd op het Rideau Canal serveren.
 • Beveridge's Locks: Toen het Rideau Canal werd aangelegd was er geen waterverbinding naar Perth. De bewoners hebben daarom het Tay Canal aangelegd. Dit gebied staat ook bekend als "Haggart's Ditch" en het is een van de mooiste uitkijkposten van het Rideau richting Perth om wilde dieren te observeren.
 • Rideau Ferry: Met een smalle waterweg tussen de Big en Lower Rideau Lakes, is Rideau Ferry de spectaculaire schilderachtige toegangspoort tot de zuidelijke Rideau. Een spot met live muziek en festivals in de zomer. Stop hier voor de Vintage Boat Regatta die hier als sinds 1897 elke 2 jaar wordt gehouden.
 • Portland: Portland is een klein dorpje aan het Big Rideau Lake. Voor de landrot zijn er in het Portland gebied veel dingen te doen en te zien. Er zijn diverse unieke winkels in de stad, waaronder antiek en verzamelstukken. De Cataraqui all-season trail ligt niet ver van het oosten van de stad. In de buurt zijn golfbanen, een van de lokale B & B's biedt paardrijden en kaasminnaars zullen lokale kaasmakers en wijnkelders willen bezoeken.
 • Westport: Westport is een charmant dorp. U vindt er openbare aanmeerfaciliteiten en een groot aanbod aan landelijke accommodaties. De stad biedt veel activiteiten: winkels, twee golfbanen en zwemstranden. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een wandeling in het Foley Mountain Conservation Area dat een spectaculair uitzicht biedt op het gebied.
 • Newboro: Dit is ook een populaire stop voor bootvaarders omdat Newboro naast de Newboro sluis ligt. Het is een goede plek om voorraad in te slaan en voor een rustige lunch of diner in één van de lokale restaurants of pensions. Newboro. Ga niet aan Kilborne's unieke winkelervaring en de residentiële eetgelegenheid uit 1832 in het historische hart van Newboro voorbij.
 • Chaffey's Lockstation: Chaffey's lockstation ligt op een prachtige landtong tussen Indian lake en Opinico Lake. Chaffey's Lock en de Area Heritage Society zijn in 1980 opgericht om de uitbreiding van het Lockmaster's House Museum te overkoepelen en eveneens om het erfgoed van het dorp en de omliggende omgeving te beschermen.
 • Jones Falls: Jones Falls is een van de mooiste sluizen langs het kanaal. De stad is de thuishaven van de "Great Stone Arch Dam". Jones Falls heeft 3 sluizen. Een draaiende sluis scheidt de sluizen van de hoogste sluis. Dit is de hoogste lift van alle sluizencomplexen op het kanaal.
 • Seeley's Bay: Seeley's Bay is een heel gezellig stadje met een groot park met speeltuinen, tennisbanen en picknicktafels. Hier zult u met plezier een stukje geschiedenis van de regio ontdekken in de Tepee in het Centennial Park (net boven Bay Street vanaf de aanmeerplaatsen). Deze moderne tipi herdenkt het oorspronkelijke Tipi van 'Granny Seeley', die in de 19e eeuw een handelspost runde en zaken deed met Aboriginals en Europese kolonisten.
 • Kingston Mills: Op deze plaats staat de eerste gebouwede molen van het Rideau, de King's Mill. Het werd in 1784 gebouwd in Cataraqui Falls. De site beschikt vandaag over een mooi bouwwerk van drie sluizen, een draaisluis, een vrijstaande bovenste sluis en het bezoekerscentrum van Robert Anglin. Kingston Mills Falls ligt aan de rand van Colonel By Lake, een kunstmatig meer dat is gecreëerd door het dammen van de Cataraquirivier. De waterval ligt net onder de dam.
 • Kingston: Kingston ligt aan het meer van Ontario, aan de mond van het zuidelijke einde van het Rideau Canal. Het is bekend als de Kalksteen Stad vanwege zijn grote 19e-eeuwse gebouwen waaronder de Kingston City Hall. Het grote huis en de tuinen van de Bellevue House National Historic Site herdenken de eerste premier van Canada, Sir John A. Macdonald. Fort Henry, gebouwd in de jaren 1800, houdt de hele zomer militaire demonstraties en heeft een fantastisch dakrestaurant met een panoramisch uitzicht op de prachtige historische stad en de Saint Lawrence River.

50 uur varen

240km 36 sluizen 14 nachten
Iconisch Ottawa-bord in het centrum van de stad

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Ottawa

Smiths Falls
Merrickville
Burritts Rapids
Upper Nicholsons
Long Island
Manotick
Ottawa
Smiths Falls

43 uur varen

190km 38 sluizen 10 nachten

Smiths Falls HEEN EN TERUG via Ottawa

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Tijdens deze cruise geniet u van de spectaculaire natuur die het Rideau Canal, van de oter tot de visarend, te bieden heeft. In Ottawas ondergaat u alles wat de hoofdstad van Canada te bieden heeft. En u vaart rustig terug naar Smith Falls met een nieuwe kans om wilden ​​dieren te zien!

Hoogtepunten:

 • Het Heritage House Museum van Smiths Falls, dat zich verdiept in het Canadese familieleven van de jaren 1860 
 • Ambachtelijk ijs en mosterd uit Merrickville langs het Rideau Canal
 • Vogels spotten in de prachtige natuur van Upper Nicholsons
 • De "Tip to Tip Trail" in Burrits Rapids
 • Kunst, cultuur en geschiedenis in de prachtige hoofdstad van Canada - Ottawa (en mis de beroemde Byward Market niet)

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Smiths Falls: Smiths Falls ligt in het hart van Oost-Ontario aan de oevers van het historische Rideau Canal. Het biedt een unieke mix van vrijetijds- en recreatieve activiteiten tegen een achtergrond van geschiedenis en natuur. Smiths Falls heeft een rijk erfgoed en biedt musea, theaters en kunstgalerijen voor outdoor avonturen zoals wandelen, fietsen en vissen.
 • Merrickville: Canada's mooiste dorp. Het dorpscentrum gelegen aan de wateren van het Rideau Canal, bestaat uit pittoreske stenen huizen uit de Victoriaanse tijd. Merrickville is de thuisbasis van veel lokale, kunst- en ambachtswinkels, musea, restaurants en specialiteitenwinkels die lokaal handgemaakt ijs of gourmet mosterd op het Rideau Canal serveren.
 • Upper Nicholsons: Voor historici en vogelaars is dit een geweldige plek. Upper Nicholsons beschikt over een van de vier overgebleve overgebleven Unequal Arm draaibruggen op het Rideau. Iets verderop ontdekt u McGuigan's Cemetery (448 County Road 23, ook bekend als Burritts Rapids Road), een van de oudste begraafplaatsen van de Rideau. U zul onder de indruk zijn van de grafsteen van Margaret Davidson, de 2-jarige dochter van een van de aannemers van Clowes Lock, die in 1829 overleed. Ook is er in deze buurt boven op een mast een visarendnest te vinden dat gewoonlijk bezet is.
 • Burrits Rapid: Bij aankomst in Burrits Rapids maakt u een wandeling door het dorp en ervaart u het oude Canada met zijn eeuwenoude gebouwen. Of wandel een natuurroute van 2 km, de “Tip to Tip Trail”.
 • Long Island: Long Island Locks is een idyllische plaats om te picknicken, vissen, exploreren en boten te kijken.
 • Manotick: Manotick is een charmant stadje met veel restaurants en winkels waar u zich goed kunt vermaken. Hoogtepunt is Watson's Mill, een fascinerend museum met een van de weinige overgebleven korenmolens van Noord-Amerika.
 • Ottawa: In het centrum van de hoofdstad van Canada ligt Parliament Hill met zijn imposante Victoriaanse architectuur en musea zoals de National Gallery of Canada met bekende collecties van inheemse en andere Canadese kunst. Het park-beklede Rideau-kanaal is in de zomer gevuld met boten. De historische Byward Market en het oude centrum liggen vlak bij het kanaal en bieden een brede keuze aan restaurants, winkels en outdoor vertier.

43 uur varen

190km 38 sluizen 10 nachten