Over Elzas-Lotharingen

Laat u verleiden door het charmante Elzas

Vaarvakanties in de Elzas zijn een ware sensatie voor uw zintuigen – natuur, stad en alles wat daar tussenin zit. Twee prachtige kanalen leiden u naar levendige steden in Frankrijk en Duitsland. Onderweg geniet u van resorts aan het meer, dorpscafés, torenhoge kastelen en één van de lekkerste keukens die Frankrijk te bieden heeft. Geniet van een unieke mix van culturen die u nergens anders tegen zult komen!

 

Cruise in de zomer
Tot -25% op uw zomervaarvakantie in 2024. Geldig t/m 27/06/2024.
Vind hieronder uw ideale vakantie!

De kaart laat zien waar vaargebied Elzas ligt in Frankrijk

Zoek deze bestemming

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Elzas-Lotharingen

Kaart van de vaarregio: Elzas-Lotharingen

 = Le Boat basis          = Kanaal           = Bevaarbare rivier          Vaarwijs vereist = Vaarwijs vereist

 = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Natuurliefhebbers

Kanaal Rhône au Rhin, Straatsburg

Aan de Franse grens met West-Duitsland ligt een werkelijk unieke streek: Elzas-Lotharingen-Saarland. Hier vind u legio welige wouden en uitgebreide moerassen waar allerlei wilde dieren hun thuis vinden. De Delta de la Sauer is slechts één van de 21 natuurreservaten in dit gebied.

Geschiedenis en erfgoed

Een vrouw en een man dansen in tradtionele kleding

Grootse kastelen en torenhoge kathedralen in het Duitse Saarbrücken en het Franse Straatsburg laten zien hoe rijk het verleden van deze regio's is. Kiest u graag een bootvakantie langs historie en erfgoed? Breng dan zeker een bezoekje aan de Basilica St. Johann in Saarbrücken en Rohan Palace in Saverne.

Gastronomie

Zuurkool met worst

In Elzas-Lotharingen-Saarland staat het varken bekend als ‘le seigneur cochon’ (het edele varken)! Het spreekt voor zich dat het varken een bijzondere plek heeft tijdens huurbootvakanties door de Elzas. Proef eens Choucroute alsacienne: zuurkool met worst, varkensvlees of ham. Of pak eens tourte, een hartige taart met ham, bacon of varkensgehakt met eieren en prei.

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

De kaart van Elzas-Lotharingen laat goed de twee grote kanalen in dit gebied zien: het Marne-Rijnkanaal en de Canal des Houillères de la Sarre. Ze vormen een grote L van het Duitse Saarbrücken richting het Saar-dal in het zuiden en richting het Franse Straatsburg in het oosten. Straatsburg wordt ook wel 'de stad der wegen' genoemd. Deze twee geweldige waterwegen vormen een mooie omgeving voor een vaarvakantie in de Elzas.

 

De Marne au Rhin loopt gedurende 314 kilometer van Vitry-le-Francois naar Straatsburg en stroomt via het indrukwekkende hellende vlak van Arzviller dat in 1968 werd afgerond. Het verving 17 sluizen en tilt boten 45 meter de lucht in. Het Canal des Houillères de la Sarre dateert uit 1860, is 64 kilometer lang en loopt van Saarbrücken naar de Marne au Rhin.

Terwijl men in het westen rond 1500 voorzichtig begon aan de uitbreiding van het kanalennetwerk, kwijnde het oosten weg. Maar de Industriële Revolutie bracht hier verandering in: in 1838 begon de aanleg van het Marne-Rijnkanaal. In 1855 was het kanaal gereed. Het was de bedoeling dat het kanaal Parijs zou verbinden met de Elzas en Duitsland. Rond 1950 gingen duizenden houten boten (bilanders) heen en weer over het kanaal. Tractors trokken de vaak meer dan 300 ton wegende boten voort. Aan dit alles kwam een eind in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Tegenwoordig is hier alleen nog pleziervaart te vinden.

We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven in de steden en dorpen in Elzas-Lotharingen om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

Ontdek onze exclusieve aanbiedingen alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven in de steden en dorpen op het Canal du Midi om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

Ontdek onze exclusieve aanbiedingen alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

Koop voor uw vertrek een vaarbewijs als u wilt varen van Saarbrücken naar Apach over de waterwegen van Duitsland en Luxemburg. Het salesteam kan u hierbij helpen. Het varen op het Marne-Rijnkanaal en het Canal des Houillères de la Sarre is eenvoudig en geschikt voor beginners.

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

De sluizen op het Marne-Rijnkanaal en Rhône-Rijnkanaal zijn automatisch en eenvoudig te gebruiken. Het gebruik van de sluizen is gratis. De sluizen op het Canal des Houillères de la Sarre zijn gratis: een mechanisme door middel van tractie (in de richting van Straatsburg) of met een afstandsbediening (in de richting van Nancy en Sarreguemines).

Openingstijden tijdens het drukke zomerseizoen:

 • Marne-Rijnkanaal en het Rhône-Rijnkanaal: van 07.00 tot 19.00 uur op doordeweeks en zaterdag, en van 09.00 tot 18.00 uur op zondag.
 • Canal des Houillères de la Sarre: van 08.30 tot 18.30 uur.

Sluis sluitingsdata: Houd rekening met de sluitingsdata van de sluizen door de lokale autoriteiten. Tijdens die dag(en) kunt u niet door de sluizen. Voor meer details en vragen kunt u contact opnemen met ons verkoopteam.

 • Alle sluizen zijn dicht op 1 mei en 1 november
 • Moezel: De Moesel is gesloten gedurende 10 dagen in mei of juni, de datums veranderen jaarlijks. Sluitingsdata: 3 t/m 12 juni 2024, 19 t/m 28 mei 2025.

Alle kanalen bieden meer dan genoeg ligplaatsen.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest  = Bezienswaardigheden

Ontdek…

Een typisch dorpje voor de Elzas, Boofzheim, is mooi om te zien. Midden in het centrum, tussen de lutherse rooms-katholieke kerk en de oude klokkentoren, staan vakwerkhuizen uit de achttiende eeuw.

Maak een wandeling door Plobsheim en bezoek de indrukwekkende kapel "Notre-Dame du Chêne" uit 1454. Plobsheim heeft een golfclub, een dorpsplein en mooie tuinen.

Obenheim, een typisch Elzasser dorp, zal u betoveren met zijn vakwerkhuizen en goede restaurants. Hier kunt u de bloemengrot van de Jungfrau bezoeken of, als u tijd heeft, de wandelpaden verkennen.

 

Must see
Strasbourg summer waterway

In deze grote, bloemovergoten plaats is heel veel te zien. Het imposante gebouw waar het Europese Parlement zetelt, is vanaf het kanaal te zien. Straatsburg is ook beroemd om zijn gastronomie: foie gras, elzaswijnen, bonbons en eaux-de-vie.

Het stadje staat in de omgeving bekend om zijn brouwerij. Er wordt hier sinds 870 v. Chr. gebrouwen en de plaatselijke familiebrouwerij Meteor heeft een brasserie en een museum. De brouwerij organiseert rondleidingen.

Must see
Roses hanging from trellis

Dit is een klein, vriendelijk stadje met de voor deze streek kenmerkende steile daken en vensterbanken vol geraniums. Er staan hier enkele prachtige traditionele, gedeeltelijk uit vakwerk bestaande huizen. Saverne is ook bekend vanwege de beroemde rozentuin met meer dan 550 rozen.

Lutzelbourg valt onmiddellijk op door het hooggelegen kasteel dat boven de houten berghuizen uittorent, wat de stad een sprookjesachtig karakter geeft. U kunt met een treintje door de stad toeren. De vele winkels in de stad, de kristalsnijder in Maison Wurm en het botenmuseum zijn ook een bezoek waard.

Must see
Arzviller Boat lift

Arzviller is een mooi klein dorp met een unieke, enorme bootlift. Deze heeft u nodig om uw boot 45 meter omhoog of omlaag te tillen op het kanaal. Voor meer informatie over de historie van de lift kunt u terecht in het kleine, interessante bezoekerscentrum.

In deze karakteristieke bloemenstad vindt u een prachtige kerktoren in barokstijl. Geglazuurd aardewerk wordt veel ontwikkeld in Niderviller; een bezoekje aan de porseleinfabriek is de moeite waard.

Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.

Gondrexange is een charmante stad die beroemd is vanwege zijn gigantische meer. Een uitstekende plek om te vissen of te zwemmen. Er zijn ook watersportvoorzieningen.

Lagarde, met zijn door bloemen omgeven haven, ligt in het Regionaal Natuurpark van Lotharingen. De Saint-Jean Baptistekerk is ook wonderschoon.

'Ik drijf maar ik zink niet,' luidt het gezegde in Saint-Nicolas-de-Port, een gastvrije stad die al eeuwen gewend is aan bedrijvigheid op de rivier. Breng een bezoek aan de prachtige basiliek en het film- en fotografiemuseum.

Must see
Place Stanislas ornamental streetlight

Nancy is een geweldige stad met een schat aan bezienswaardigheden. Place Stanislas, met zijn smeedijzeren hekken en balkonnetjes die 's avonds oplichten, geeft de stad een prachtig karakter. Het hertogenpaleis met het Lorrain Museum en de fantastische tuinen in het oude Nancy zijn ook zeker een bezoek waard.

Breng in Pont-à-Mousson een bezoek aan de oude Saint-Laurentkerk. De stad is ook bekend vanwege zijn unieke rode fontein. In het centrum kunt u uitstekend terecht voor een hapje of een drankje.

Must see
Porte des Allemands (German's Gate) in Metz

Als er een ranglijst zou zijn van mooiste Franse steden, zou Metz zeker ergens bovenaan staan. De geschiedenis en het erfgoed van de stad zijn uniek. Wandel rond in deze prachtige stad, vooral in het centrum, en geniet van het mooie stadhuis. Metz is een uitgelezen plek voor een stadsbezoek en voor ontspanning.

Thionville is een prachtige stad met een rijk en indrukwekkend verleden en is een bezoek waard. Ontdek de oude abdij, de kerk van Beauregard en de brugsluis. Thionville is ook een dynamische stad. Waarom gaat u niet eens naar het theater?

Als u door de Apachsluis gaat, komt u in Luxemburg en mag u verder langs de Moezel tot aan de kruising met de Saar in Duitsland. Hier kunt u naar het zuiden varen voordat u terugkeert naar Frankrijk, net na Saarbrücken. Om deze wateren te bevaren moet u in het bezit zijn van een geldig vaarbewijs. 

Must see
Ludwigkirche Saarbrucken

Saarbrucken, met zijn talloze winkels, restaurants en rijke erfgoed, is de dynamische metropool van dit gebied. Sla het nationaal theater en de St. Johannbasiliek zeker niet over.

Ontdek het middeleeuwse gedeelte van Sarreguemines, de slingerende straten en de karaktervolle art-nouveauhuizen in Rue de France. Als u tijd heeft: er is hier ook een casino. Waag een gokje, misschien verdient u uw avond terug!

Sarralbe is een charmant, rustig dorp met in het centrum een prachtige fontein. U vindt hier bovendien de grootste molen van de Moezel.

Als u van watersport houdt, is dit een ideale plaats om aan te doen. Vlak bij deze ligplaats is de Étang de Mittersheim, waar u allerlei watersporten kunt beoefenen. Er zijn ook verschillende restaurants in de buurt.

Routesuggesties

Onze vaarvakanties geven u de vrijheid om te stoppen wanneer u wilt en elke dag te nemen zoals hij komt. Misschien wilt u zich echter laten leiden door een van onze dag per dag voorgestelde routes, inclusief geschatte vaartijden en aanbevelingen voor restaurants. U kunt het strikt volgen of het gewoon gebruiken voor ideeën - wat u maar wilt. Houd er rekening mee dat onze routes slechts suggesties zijn. De vaartijden zijn schattingen en de toegang tot waterwegen, attracties en restaurants is afhankelijk van de beschikbaarheid ten tijde van de vaart.

Voorgestelde mogelijke routes

Naast de hierboven voorgestelde route worden hieronder alle beschikbare routes in deze regio getoond. Ze zijn niet zo gedetailleerd, maar ze helpen u om een idee te krijgen van hoe ver u kunt reizen in de tijd die u hebt. U zult geen tijd hebben om elke plaats aan te doen die in elke suggestie wordt genoemd - maar ze zouden u een idee moeten geven van wat er mogelijk is. Natuurlijk zijn de vaartijden schattingen en de toegang tot waterwegen, attracties en restaurants is afhankelijk van de beschikbaarheid ten tijde van de vaart.

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

Straatsburg

Boofzheim HEEN EN TERUG via Strasbourg

Boofzheim
Plobsheim
Obenheim
Straatsburg
Boofzheim

8 uur varen

52km 18 sluizen 3 nachten

Boofzheim HEEN EN TERUG via Strasbourg

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht:

Voel de invloed van de Rijn in de buurt van Boofzheim, bij aankomst in het natuurlijke, moerasrijke gebied vol fauna. De diversiteit van de kanaalbootvakanties in de Franse Elzas is opvallend. Uw reis voert u langs steden, meren en charmante dorpjes. Eén van de hoogtepunten van uw trip vormt een bezoek aan de UNESCO werelderfgoedstad Straatsburg. U kunt hier heerlijk genieten van het veelzijdige aanbod.

Hoogtepunten:

 • De achttiende-eeuwse huizen van Boofzheim
 • Golfen in Plobsheim
 • Wandelen in Obenheim
 • De opmerkelijke architectuur van Strasbourg - stop zeker voor een hapje eten in de stad!

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Boofzheim: Een typisch dorpje voor de Elzas, Boofzheim, is mooi om te zien. Midden in het centrum, tussen de lutherse rooms-katholieke kerk en de oude klokkentoren, staan vakwerkhuizen uit de achttiende eeuw.
 • Plobsheim: Maak een wandeling door Plobsheim en bezoek de indrukwekkende kapel "Notre-Dame du Chêne" uit 1454. Plobsheim heeft een golfclub, een dorpsplein en mooie tuinen.
 • Obenheim: Obenheim, een typisch Elzasser dorp, zal u betoveren met zijn vakwerkhuizen en goede restaurants. Hier kunt u de bloemengrot van de Jungfrau bezoeken of, als u tijd heeft, de wandelpaden verkennen.
 • Strasbourg: In deze grote, bloemovergoten plaats is heel veel te zien. Het imposante gebouw waar het Europese Parlement zetelt, is vanaf het kanaal te zien. Straatsburg is ook beroemd om zijn gastronomie: foie gras, elzaswijnen, bonbons en eaux-de-vie.

8 uur varen

52km 18 sluizen 3 nachten
Alsace canalside houses

Boofzheim HEEN EN TERUG via Saverne

Boofzheim
Plobsheim
Obenheim
Straatsburg
Hochfelden
Saverne
Boofzheim

25 uur varen

148km 50 sluizen 7 nachten

Boofzheim HEEN EN TERUG via Saverne

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht:

Laat u overweldigen door de stadscultuur van Straatsburg. Bewonder bijvoorbeeld de Nôtre Dame-kathedraal die boven het historische stadscentrum uittorent. Het gebouw uit 1190 is door de jaren heen drastisch veranderd. Musea, wijnproeverijen, heerlijk dineren — u beleeft het allemaal tijdens een bootvakantie in de Elzas. Relaxen op het kanaal tijdens een stop bij het Kasteelmuseum Rohan in Saverne verhoogt het plezier alleen maar meer.

Hoogtepunten:

 • De achttiende-eeuwse huizen van Boofzheim
 • De opmerkelijke architectuur van Strasbourg - stop zeker voor een hapje eten in de stad!
 • De 1000 jaar oude familiebrouwerij in Hochfelden
 • De rozentuin van Saverne

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Boofzheim: Een typisch dorpje voor de Elzas, Boofzheim, is mooi om te zien. Midden in het centrum, tussen de lutherse rooms-katholieke kerk en de oude klokkentoren, staan vakwerkhuizen uit de achttiende eeuw.
 • Plobsheim: Maak een wandeling door Plobsheim en bezoek de indrukwekkende kapel "Notre-Dame du Chêne" uit 1454. Plobsheim heeft een golfclub, een dorpsplein en mooie tuinen.
 • Obenheim: Obenheim, een typisch Elzasser dorp, zal u betoveren met zijn vakwerkhuizen en goede restaurants. Hier kunt u de bloemengrot van de Jungfrau bezoeken of, als u tijd heeft, de wandelpaden verkennen.
 • Straatsburg: In deze grote, bloemovergoten plaats is heel veel te zien. Het imposante gebouw waar het Europese Parlement zetelt, is vanaf het kanaal te zien. Straatsburg is ook beroemd om zijn gastronomie: foie gras, elzaswijnen, bonbons en eaux-de-vie.
 • Hochfelden: Het stadje staat in de omgeving bekend om zijn brouwerij. Er wordt hier sinds 870 v. Chr. gebrouwen en de plaatselijke familiebrouwerij Meteor heeft een brasserie en een museum. De brouwerij organiseert rondleidingen.
 • Saverne: Dit is een klein, vriendelijk stadje met de voor deze streek kenmerkende steile daken en vensterbanken vol geraniums. Er staan hier enkele prachtige traditionele, gedeeltelijk uit vakwerk bestaande huizen. Saverne is ook bekend vanwege de beroemde rozentuin met meer dan 550 rozen.

25 uur varen

148km 50 sluizen 7 nachten
Straatsburg stadsplein

Hesse naar Boofzheim via Strasbourg

Hesse
Niderviller
Arzviller
Lutzelbourg
Saverne
Hochfelden
Straatsburg
Obenheim
Plobsheim
Boofzheim

24 uur varen

104km 44 sluizen 7 nachten

Hesse naar Boofzheim via Strasbourg

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht:

De bootlift in Arzviller is een ingenieus bouwwerk dat boten 45 meter omhoog en omlaag kan tillen. De charme van bootvakanties in de Elzas ligt in de harmonieuze combinatie van heden en verleden. Geniet van prachtige winkels, toprestaurants, interessante musea, indrukwekkende kastelen, maar ook van zwemmen, fietsen en watersporten! 

Hoogtepunten:

 • De bootlift van Arzviller
 • Uitzicht vanaf het kasteel in Lutzelbourg
 • De rozentuin van Saverne
 • De 1000 jaar oude familiebrouwerij in Hochfelden

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.
 • Niederviller: In deze karakteristieke bloemenstad vindt u een prachtige kerktoren in barokstijl. Geglazuurd aardewerk wordt veel ontwikkeld in Niderviller; een bezoekje aan de porseleinfabriek is de moeite waard.
 • Arzviller: Arzviller is een mooi klein dorp met een unieke, enorme bootlift. Deze heeft u nodig om uw boot 45 meter omhoog of omlaag te tillen op het kanaal. Voor meer informatie over de historie van de lift kunt u terecht in het kleine, interessante bezoekerscentrum.
 • Lutzelbourg: Lutzelbourg valt onmiddellijk op door het hooggelegen kasteel dat boven de houten berghuizen uittorent, wat de stad een sprookjesachtig karakter geeft. U kunt met een treintje door de stad toeren. De vele winkels in de stad, de kristalsnijder in Maison Wurm en het botenmuseum zijn ook een bezoek waard.
 • Saverne: Dit is een klein, vriendelijk stadje met de voor deze streek kenmerkende steile daken en vensterbanken vol geraniums. Er staan hier enkele prachtige traditionele, gedeeltelijk uit vakwerk bestaande huizen. Saverne is ook bekend vanwege de beroemde rozentuin met meer dan 550 rozen.
 • Hochfelden: Het stadje staat in de omgeving bekend om zijn brouwerij. Er wordt hier sinds 870 v. Chr. gebrouwen en de plaatselijke familiebrouwerij Meteor heeft een brasserie en een museum. De brouwerij organiseert rondleidingen.
 • Straatsburg: In deze grote, bloemovergoten plaats is heel veel te zien. Het imposante gebouw waar het Europese Parlement zetelt, is vanaf het kanaal te zien. Straatsburg is ook beroemd om zijn gastronomie: foie gras, elzaswijnen, bonbons en eaux-de-vie.
 • Obenheim: Obenheim, een typisch Elzasser dorp, zal u betoveren met zijn vakwerkhuizen en goede restaurants. Hier kunt u de bloemengrot van de Jungfrau bezoeken of, als u tijd heeft, de wandelpaden verkennen.
 • Plobsheim: Maak een wandeling door Plobsheim en bezoek de indrukwekkende kapel "Notre-Dame du Chêne" uit 1454. Plobsheim heeft een golfclub, een dorpsplein en mooie tuinen.
 • Boofzheim: Een typisch dorpje voor de Elzas, Boofzheim, is mooi om te zien. Midden in het centrum, tussen de lutherse rooms-katholieke kerk en de oude klokkentoren, staan vakwerkhuizen uit de achttiende eeuw.

 

24 uur varen

104km 44 sluizen 7 nachten
Winkelgevels in in Saverne, Elzas

Hesse HEEN EN TERUG via Saverne

Hesse
Niderviller
Arzviller
Lutzelbourg
Saverne
Hesse

15 uur varen

60km 28 sluizen 4 nachten

Hesse HEEN EN TERUG via Saverne

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht:

Ga aan boord van uw drijvende villa: een bootvakantie in de Franse Elzas betovert u direct. De bootlift van Arzviller is een ingenieus bouwwerk. U schiet zo de geheugenkaart van uw digitale camera vol! Waterskiën, kajakken of golfen: u kunt het allemaal doen tijdens uw avontuur in deze unieke regio.

Hoogtepunten:

 • Uitzicht vanaf het kasteel in Lutzelbourg
 • De rozentuin van Saverne

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.
 • Niderviller: In deze karakteristieke bloemenstad vindt u een prachtige kerktoren in barokstijl. Geglazuurd aardewerk wordt veel ontwikkeld in Niderviller; een bezoekje aan de porseleinfabriek is de moeite waard.
 • Arzviller: Arzviller is een mooi klein dorp met een unieke, enorme bootlift. Deze heeft u nodig om uw boot 45 meter omhoog of omlaag te tillen op het kanaal. Voor meer informatie over de historie van de lift kunt u terecht in het kleine, interessante bezoekerscentrum.
 • Lutzelbourg: Lutzelbourg valt onmiddellijk op door het hooggelegen kasteel dat boven de houten berghuizen uittorent, wat de stad een sprookjesachtig karakter geeft. U kunt met een treintje door de stad toeren. De vele winkels in de stad, de kristalsnijder in Maison Wurm en het botenmuseum zijn ook een bezoek waard.
 • Saverne: Dit is een klein, vriendelijk stadje met de voor deze streek kenmerkende steile daken en vensterbanken vol geraniums. Er staan hier enkele prachtige traditionele, gedeeltelijk uit vakwerk bestaande huizen. Saverne is ook bekend vanwege de beroemde rozentuin met meer dan 550 rozen.

15 uur varen

60km 28 sluizen 4 nachten
Alsace canalside houses

Hesse HEEN EN TERUG via Lagarde

Hesse
Gondrexange
Lagarde
Hesse

11 uur varen

60km 14 sluizen 3 nachten

Hesse HEEN EN TERUG via Lagarde

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U heeft genoten van het resort aan het meer bij Gondrexange. U heeft heerlijk op het strand gelegen en voelt zich ontspannen op uw bootvakantie door de Franse Elzas. Nu zet u koers naar het Regionaal Natuurpark van Lothatingen, waar u wilt fietsen in de schaduw en genieten van de rust van de natuur. U zult ook een kijkje gaan nemen in Lagarde, een typisch Elzas-stadje.

Hoogtepunten:

 • De elfde eeuwse benedictijnenabdij in Hesse
 • Vissen in het grote meer van Gondrexange

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.
 • Gondrexange: Gondrexange is een charmante stad die beroemd is vanwege zijn gigantische meer. Een uitstekende plek om te vissen of te zwemmen. Er zijn ook watersportvoorzieningen.
 • Lagarde: Lagarde, met zijn door bloemen omgeven haven, ligt in het Regionaal Natuurpark van Lotharingen. De Saint-Jean Baptistekerk is ook wonderschoon.

11 uur varen

60km 14 sluizen 3 nachten
Al Fresco dineren in Nancy

Hesse HEEN EN TERUG via Nancy

Hesse
Gondrexange
Lagarde
Saint-Nicolas-de-Port
Nancy
Hesse

28 uur varen

152km 50 sluizen 7 nachten

Hesse HEEN EN TERUG via Nancy

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De regio Elzas-Lotharingen-Saarland ligt voor het merendeel op de westoever van de Boven-Rijn en herbergt de mooiste vaarroutes van Europa. Vaarvakanties in de Elzas staan bekend om hun perfecte vismogelijkheden, watersporten, kastelen, luxe winkels en het genot van chique steden in een adembenemende omgeving.

Hoogtepunten:

 • De elfde eeuwse benedictijnenabdij in Hesse
 • Het museum voor film en fotografie in St-Nicholas-de-Port
 • Het hertogspaleis en de tuinen in Nancy

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.
 • Gondrexange: Gondrexange is een charmante stad die beroemd is vanwege zijn gigantische meer. Een uitstekende plek om te vissen of te zwemmen. Er zijn ook watersportvoorzieningen.
 • Lagarde: Lagarde, met zijn door bloemen omgeven haven, ligt in het Regionaal Natuurpark van Lotharingen. De Saint-Jean Baptistekerk is ook wonderschoon.
 • St-Nicolas-de-Port:'Ik drijf maar ik zink niet,' luidt het gezegde in Saint-Nicolas-de-Port, een gastvrije stad die al eeuwen gewend is aan bedrijvigheid op de rivier. Breng een bezoek aan de prachtige basiliek en het film- en fotografiemuseum.
 • Nancy: Nancy is een geweldige stad met een schat aan bezienswaardigheden. Place Stanislas, met zijn smeedijzeren hekken en balkonnetjes die 's avonds oplichten, geeft de stad een prachtig karakter. Het hertogenpaleis met het Lorrain Museum en de fantastische tuinen in het oude Nancy zijn ook zeker een bezoek waard.

28 uur varen

152km 50 sluizen 7 nachten
Straatsbourg by avond

Hesse HEEN EN TERUG via Strasbourg

Hesse
Saverne
Straatsburg
Hesse

35 uur varen

156km 68 sluizen 7 nachten

Hesse HEEN EN TERUG via Strasbourg

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Stadse fratsen en adembenemende waterwegen fascineren u op het Marne-Rijnkanaal, één van de mooiste kanalen in de Elzas. U doorkruist rustige dorpjes op weg naar het levendige, niet te versmaden Straatsburg. U bevindt zich op een Kosmopolitische Route in Frankrijk, waar het leven zich van zijn beste kant laat zien.

Hoogtepunten:

 • De elfde eeuwse benedictijnenabdij in Hesse
 • De rozentuin van Saverne 
 • De opmerkelijke architectuur van Strasbourg - stop zeker voor een hapje eten in de stad!

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.
 • Saverne: Dit is een klein, vriendelijk stadje met de voor deze streek kenmerkende steile daken en vensterbanken vol geraniums. Er staan hier enkele prachtige traditionele, gedeeltelijk uit vakwerk bestaande huizen. Saverne is ook bekend vanwege de beroemde rozentuin met meer dan 550 rozen.
 • Straatsburg: In deze grote, bloemovergoten plaats is heel veel te zien. Het imposante gebouw waar het Europese Parlement zetelt, is vanaf het kanaal te zien. Straatsburg is ook beroemd om zijn gastronomie: foie gras, elzaswijnen, bonbons en eaux-de-vie.

35 uur varen

156km 68 sluizen 7 nachten
De historische stadspoort van Nancy, Elzas

Hesse HEEN EN TERUG via Saarbrücken & Metz

Vaarbewijs vereist
Hesse
Gondrexange
Lagarde
Saint-Nicolas-de-Port
Nancy
Pont-à-Mousson
Metz
Thionville
Saarbrücken
Sarreguemines
Sarralbe
Mittersheim
Hesse

71 uur varen

433km 75 sluizen 14 nachten

Hesse HEEN EN TERUG via Saarbrücken & Metz

VAARBEWIJS VEREIST

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U heeft altijd alles uit het leven weten te halen. Nu leidt u uw eigen drijvende villa over de waterwegen van drie landen. U voelt zich werkelijk de koning te rijk. U kunt niet wachten om aan te leggen in de volgende stad of heerlijk te gaan watersporten op één van de meren. Er staan u onder meer toprestaurants en prachtige musea te wachten tijdens uw lange huurbootvakantie in de Elzas.

Hoogtepunten:

 • Vissen in het grote meer van Gondrexange
 • Het museum voor film en fotografie in St-Nicholas-de-Port
 • De dertiende eeuwse stadsmuur en de forten van Metz
 • Het nationaal theater van Saarbrücken

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.
 • Gondrexange: Gondrexange is een charmante stad die beroemd is vanwege zijn gigantische meer. Een uitstekende plek om te vissen of te zwemmen. Er zijn ook watersportvoorzieningen.
 • Lagarde: With its flower-lined harbour, Lagarde is part of the Lorraine Regional Natural Park. The church Saint Jean Baptiste" is also a beautiful sight to see.
 • St-Nicolas-de-Port: 'Ik drijf maar ik zink niet,' luidt het gezegde in Saint-Nicolas-de-Port, een gastvrije stad die al eeuwen gewend is aan bedrijvigheid op de rivier. Breng een bezoek aan de prachtige basiliek en het film- en fotografiemuseum.
 • Nancy: Nancy is een geweldige stad met een schat aan bezienswaardigheden. Place Stanislas, met zijn smeedijzeren hekken en balkonnetjes die 's avonds oplichten, geeft de stad een prachtig karakter. Het hertogenpaleis met het Lorrain Museum en de fantastische tuinen in het oude Nancy zijn ook zeker een bezoek waard.
 • Pont-à-Mousson: Breng in Pont-à-Mousson een bezoek aan de oude Saint-Laurentkerk. De stad is ook bekend vanwege zijn unieke rode fontein. In het centrum kunt u uitstekend terecht voor een hapje of een drankje.
 • Metz: Als er een ranglijst zou zijn van mooiste Franse steden, zou Metz zeker ergens bovenaan staan. De geschiedenis en het erfgoed van de stad zijn uniek. Wandel rond in deze prachtige stad, vooral in het centrum, en geniet van het mooie stadhuis. Metz is een uitgelezen plek voor een stadsbezoek en voor ontspanning.
 • Thionville: Thionville is een prachtige stad met een rijk en indrukwekkend verleden en is een bezoek waard. Ontdek de oude abdij, de kerk van Beauregard en de brugsluis. Thionville is ook een dynamische stad. Waarom gaat u niet eens naar het theater?
 • Saarbrücken: Saarbrücken, met zijn talloze winkels, restaurants en rijke erfgoed, is de dynamische metropool van dit gebied. Sla het nationaal theater en de St. Johannbasiliek zeker niet over.
 • Sarreguemines: Ontdek het middeleeuwse gedeelte van Sarreguemines, de slingerende straten en de karaktervolle art-nouveauhuizen in Rue de France. Als u tijd heeft: er is hier ook een casino. Waag een gokje, misschien verdient u uw avond terug!
 • Sarralbe: Sarralbe is een charmant, rustig dorp met in het centrum een prachtige fontein. U vindt hier bovendien de grootste molen van de Moezel.
 • Mittersheim: Als u van watersport houdt, is dit een ideale plaats om aan te doen. Vlak bij deze ligplaats is de Étang de Mittersheim, waar u allerlei watersporten kunt beoefenen. Er zijn ook verschillende restaurants in de buurt.

71 uur varen

433km 75 sluizen 14 nachten
Half-timbered houses in Alsace

Hesse HEEN EN TERUG via Mittersheim

Hesse
Gondrexange
Mittersheim
Hesse

14 uur varen

60km 26 sluizen 3 nachten

Hesse HEEN EN TERUG via Mittersheim

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Laat u inspireren door de bootvakanties in de Franse Elzas: een unieke regio met prachtige landschappen. Laat u verrassen door de mooie stad Hesse en vaar naar Étangs de Gondrexange. Bewonder het adembenemend natuurlandschap met bossen en meren waar u dwars doorheen vaart. Perfect voor een korte ontsnapping!

Hoogtepunten:

 • De elfde eeuwse benedictijnenabdij in Hesse
 • Watersporten in Mittersheim

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.
 • Gondrexange: Gondrexange is een charmante stad die beroemd is vanwege zijn gigantische meer. Een uitstekende plek om te vissen of te zwemmen. Er zijn ook watersportvoorzieningen.
 • Mittersheim: Als u van watersport houdt, is dit een ideale plaats om aan te doen. Vlak bij deze ligplaats is de Étang de Mittersheim, waar u allerlei watersporten kunt beoefenen. Er zijn ook verschillende restaurants in de buurt.

14 uur varen

60km 26 sluizen 3 nachten
Winkelgevels in in Saverne, Elzas

Hesse HEEN EN TERUG via Saverne & Saarbrücken

Hesse
Niderviller
Arzviller
Lutzelbourg
Saverne
Gondrexange
Mittersheim
Sarralbe
Sarreguemines
Saarbrücken
Hesse

54 uur varen

266km 88 sluizen 10 nachten

Hesse HEEN EN TERUG via Saverne & Saarbrücken

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Flexibiliteit en vrije tijd garanderen een onvergetelijke vaarvakantie in de Elzas. De stad Saarbrücken ligt net over de grens in Duitsland en biedt chique boetiekjes, toprestaurants en adembenemende zonsondergangen aan haar bezoekers. Het heerlijke van een vaarvakantie is dat u alles zelf beslist. Bepaal uw eigen tempo en kies zelf de locatie voor een dag ontspannen.

Hoogtepunten:

 • De elfde eeuwse benedictijnenabdij in Hesse
 • De porseleinfabriek in Niderviller
 • Watersporten in Mittersheim
 • Het nationaal theater van Saarbrücken

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.
 • Niderviller: In deze karakteristieke bloemenstad vindt u een prachtige kerktoren in barokstijl. Geglazuurd aardewerk wordt veel ontwikkeld in Niderviller; een bezoekje aan de porseleinfabriek is de moeite waard.
 • Arzviller: Arzviller is een mooi klein dorp met een unieke, enorme bootlift. Deze heeft u nodig om uw boot 45 meter omhoog of omlaag te tillen op het kanaal. Voor meer informatie over de historie van de lift kunt u terecht in het kleine, interessante bezoekerscentrum.
 • Lutzelbourg: LLutzelbourg valt onmiddellijk op door het hooggelegen kasteel dat boven de houten berghuizen uittorent, wat de stad een sprookjesachtig karakter geeft. U kunt met een treintje door de stad toeren. De vele winkels in de stad, de kristalsnijder in Maison Wurm en het botenmuseum zijn ook een bezoek waard.
 • Saverne: Dit is een klein, vriendelijk stadje met de voor deze streek kenmerkende steile daken en vensterbanken vol geraniums. Er staan hier enkele prachtige traditionele, gedeeltelijk uit vakwerk bestaande huizen. Saverne is ook bekend vanwege de beroemde rozentuin met meer dan 550 rozen.
 • Gondrexange: Gondrexange is een charmante stad die beroemd is vanwege zijn gigantische meer. Een uitstekende plek om te vissen of te zwemmen. Er zijn ook watersportvoorzieningen.
 • Mittersheim: Als u van watersport houdt, is dit een ideale plaats om aan te doen. Vlak bij deze ligplaats is de Étang de Mittersheim, waar u allerlei watersporten kunt beoefenen. Er zijn ook verschillende restaurants in de buurt.
 • Sarralbe: Sarralbe is een charmant, rustig dorp met in het centrum een prachtige fontein. U vindt hier bovendien de grootste molen van de Moezel.
 • Sarreguemines: Ontdek het middeleeuwse gedeelte van Sarreguemines, de slingerende straten en de karaktervolle art-nouveauhuizen in Rue de France. Als u tijd heeft: er is hier ook een casino. Waag een gokje, misschien verdient u uw avond terug!
 • Saarbrücken: Saarbrücken, met zijn talloze winkels, restaurants en rijke erfgoed, is de dynamische metropool van dit gebied. Sla het nationaal theater en de St. Johannbasiliek zeker niet over.
 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.

54 uur varen

266km 88 sluizen 10 nachten
Half-timbered houses in Alsace

Hesse HEEN EN TERUG via Saarbrücken

Hesse
Gondrexange
Mittersheim
Sarralbe
Sarreguemines
Saarbrücken
Hesse

38 uur varen

206km 62 sluizen 7 nachten

Hesse HEEN EN TERUG via Saarbrücken

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U heeft voor deze bootvakantie in de Elzas gekozen vanwege de focus op Saarbrücken. Arriveer in deze prachtige stad is en plan uw reis zo in dat u één van de vele zomerse muziek- en kunstfestivals kunt bezoeken. Vaar vanuit het middeleeuwse Hesse in deze prachtige regio, vol natuurlijk schoon. Vergeet vooral niet de accommodaties aan de meren en het pittoreske Sarralbe te bezoeken.

Hoogtepunten:

 • Watersporten in Mittersheim 
 • Het nationaal theater van Saarbrücken
 • De elfde eeuwse benedictijnenabdij in Hesse

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Gondrexange: Gondrexange is een charmante stad die beroemd is vanwege zijn gigantische meer. Een uitstekende plek om te vissen of te zwemmen. Er zijn ook watersportvoorzieningen.
 • Mittersheim: Als u van watersport houdt, is dit een ideale plaats om aan te doen. Vlak bij deze ligplaats is de Étang de Mittersheim, waar u allerlei watersporten kunt beoefenen. Er zijn ook verschillende restaurants in de buurt.
 • Sarralbe: Sarralbe is een charmant, rustig dorp met in het centrum een prachtige fontein. U vindt hier bovendien de grootste molen van de Moezel.
 • Sarreguemines: Discover the mediaeval part of Sarreguemines, the winding streets as well as houses built in an 'Art Nouveau' style. If you have time, there is also a casino there. Why not trying to earn your evening?
 • Saarbrücken: Saarbrücken, met zijn talloze winkels, restaurants en rijke erfgoed, is de dynamische metropool van dit gebied. Sla het nationaal theater en de St. Johannbasiliek zeker niet over.
 • Hesse: Hesse is een plezierig en rustigdorp dat door de jaren zijn charme en karakter behouden heeft. Het dorp heeft een goed georganiseerde haven, u vindt er de ruïnes van een benedictijnse abdij uit de 11 e eeuw, die nu dienst doen als dorpskerk.

38 uur varen

206km 62 sluizen 7 nachten

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 28 augustus 2023

Beoordeling van Ronny Heeren

Zeer vriendelijke Le Boat - medewerkers Wij hebben genoten van de mooie kanalen in de Elzas. Jammer genoeg waren er enkele kleine problemen met onze boot.
READ MORE
Hallo Ronny, We zijn erg blij om te horen dat u genoten heeft van uw achtste achtereenvolgende vaarvakantie! We zijn erg blij dat u van onze service heeft genoten en dat u de vriendelijkheid van ons personeel heeft opgemerkt. Bedankt voor uw loyaliteit en voor het delen van uw positieve ervaring met ons. We kijken ernaar uit om u volgend jaar voor de negende keer te verwelkomen voor alweer een fantastische vakantie. Graag tot ziens aan boord! Anna van Le Boat team.
Hesse - Hesse
Magnifique
Toegevoegd op 23 mei 2022

Een klant zei

De service van Le Boat wag zeer goed, nette communicatie, goed incheck, goede voorlichting over het vaargebied en nette en vlotte uitcheck. Het was een hele bijzondere tocht, met een scheepdlift, bijzonder tunnels en leuke dorpjes en met een nette boot.
READ MORE
Hallo, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Elzas aan boord van Crusader. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Hesse - Hesse
Crusader
Toegevoegd op 3 april 2017

Beoordeling van Ruud Lelieur

Alles was helemaal in orde. Wij hadden een top-ervaring!! Vriendelijke mensen, goede en vlotte ontvangst!
READ MORE
Hesse - Hesse
Corvette A
Toegevoegd op 27 april 2024

Een klant zei

We kregen voldoende uitleg bij check-in en een test om met de boot te varen, dat lukt heel goed. De service is goed, het personeel héél vriendelijk en behulpzaam. In geval van een probleem, bel je de service lijn en ze komen ter plaatse, afhankelijk van waar je bent kan het wel even duren natuurlijk. Le Boat heeft heel vriendelijk personeel en een goede service, waar we al van bij dag 1 beroep moesten op doen (een probleem met de elektrische kabel, check die dus goed voor vertrek). Gelukkig dat ze dus snel reageren ;-). Verder is alles wel goed verlopen. We zijn naar de stad Nancy gevaren, een aanrader, een prachtige stad! Hou ook rekening met het feit dat het harde bedden zijn op de boot, als je niet meer zo jong bent is dat belangrijk ;-).
READ MORE
Hesse - Hesse
Continentale
Toegevoegd op 6 september 2021

Een klant zei

Bijna alles was in orde. behalve het kookfornuis daarvan werkte de ontsteking niet. Draagbare frigo op bovendek werkte niet. Ook geen stroom in stekker onder BBQ van bovendek Prachtige omgeving. Mooie route.
READ MORE
Hallo, Bedankt dat u de tijd heeft genomen om ons uw opmerkingen te geven. Het spijt ons te lezen dat de boot niet aan uw verwachtingen voldeed. We hopen dat u toch genoten heeft van uw verblijf aan boord. Vriendelijke groeten, Het Le Boat-team
Hesse - Hesse
Royal Mystique A
Toegevoegd op 26 juni 2021

Beoordeling van Linda Vervaeren

De boot was vrij vuil van binnen , spinnenwebben . Plus grote slaapkamer kwam water onderdoor gelopen . Kussen van de boot boven waren stik versleten . Onze eerste vakantie kanal de midi , daar hebben Wij dat niet voor gehad . Personeel was wel vriendelijk in hesse . Maar de boot was echt wel wat werkjes aan . Grt. Linda Personeel zeer vriendelijk
READ MORE
Hallo Linda, Bedankt voor uw feedback over uw reiservaring. Het spijt ons zo dat u vervelende ervaringen had gedurende uw vakantie en dat de geboden service niet voldeed aan uw verwachtingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen op het volgende adres : [email protected]. Wij hopen u terug te zien aan boord. Het Le Boat-team.
Hesse - Hesse
Royal Mystique A
Toegevoegd op 20 juni 2021

Een klant zei

2e keer dat we een boot gehuurd hebben. Heerlijke vakantie gehad, goed geholpen en de boten zijn compleet ingericht. De boot kan overal aangelegd worden, mooie omgeving.
READ MORE
Hallo, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Hesse. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Elzas. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Hesse - Hesse
Cirrus B
Toegevoegd op 26 juli 2020

Beoordeling van Michiel van Veen

Het as een leuke vakantie. De boot was van binnen prima, van buiten erg veel schade, maakt je toch wat nerveus als je de boot moet inleveren. Uiteindelijk geen issue. Ze moeten its verzinnen met de kosten vaaruren. Is per liter diesel een flinke extra kostenpost en bijna en soort verborgen kosten. Mooi gebied, rust en natuur
READ MORE
Hallo Michiel, Dank u wel voor uw feedback. Het helpt ons onze service te verbeteren. Wij zijn blij dat u een mooie vakantie in Elzas aan boord van Royal Mystique. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Hesse - Hesse
Royal Classique
Toegevoegd op 12 augustus 2019

Beoordeling van Ruben

Voor ons was het de eerste vaarvakantie. we werden goed ontvangen in het kantoor. na het in orde brengen van de papieren, betalen van de waarborg kregen we een korte introductie op de boot. We waren enthousiast en konden niet wachten om te vertrekken. let wel: de reservering van de waarborg blijft nog verschillende dagen na de 0 factuur staan op uw kredietkaart. dit kan misschien wel onhandig zijn. (kredietkaart limiet tijdelijk laten optrekken is geen slecht id) voor ons was het een zeer leuke ervaring. varen, aanmeren, sluizen bedienen, ons zoontje (4) vond het ook zeer fijn. een prachtige en rustig streek. zelf waren we nog nieuw in het camping / glamping gebeuren maar we zijn nu wel mee met het concept :-). op het water kan je genieten en tot rust komen.
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback en fijn dat u een goede vakantie heeft gehad. En dank voor de tips die andere klanten kunnen helpen! Graag tot ziens aan boord. Het Le Boat team
Hesse - Hesse
Elegance
Toegevoegd op 15 juni 2019

Beoordeling van Isidore Cobbaut

Nemen de tijd om zowel bij start als aankomst voor een goede ontvangst te zorgen, anders ook niet teveel! Vooral tot Saverne prachtig qua natuur, de scheepslift, tunnels en sommige dorpjes. Straatsburg is een prachtige stad. Daarna tot Boofzheim een groot "canal du midi"-gehalte (met minder drukte), en een leuke uitstap naar de Rijn.
READ MORE
Dank u wel voor uw commentaar, ja het inderdaad belangrijk om veilig te vertrekken en ook weer veilig aan te komen, in goede en rustige omstandigheden! Het Le Boat team
Hesse - Boofzheim
Sheba