Over Precenicco

Precenicco ligt in de prachtige streek Friuli, ver verwijderd van de levendige drukte van Venetië. Een ideale plek als u een iets minder hectisch Italië wilt ervaren. Het pittoreske oude vissersplaatsje Grado bereikt u na 6 uur varen, de Romeinse ruïnes van Aquileia al na 5 uur, en het populaire strandresort dat direct aan het kanaal is gelegen is slechts 3 uur varen. Het is mogelijk om binnen een week heen en terug te varen naar Venetië, maar een enkele reis naar/van onze basis in Casale in een rustiger vaartempo is veel prettiger als u zowel Venetië als Friuli wilt verkennen.

Van Precenicco is het:

  • 14,5 uur (2 sluizen, 3 ophaalbruggen) varen naar onze basis in Casale

Bij de basis:

Faciliteiten

Douches

Toiletten

Beschikbare Extra's bij de basis

Voorafgaand aan vertrek kunt u een aantal extra's boeken voor meer vakantieplezier. Deze extra's kunt u ook bij aankomst op de basis boeken maar dat is duurder. Zie 'Reisvoorbereiding' voor meer informatie over de extra's. Afhankelijk van beschikbaarheid.

 

Praktische Extra's

Vroege Check-in en Late Check-out

Eindreiniging

Parkeren (zie 'Aankomstinformatie')

Autotransfer (zie 'Aankomstinformatie')

Eco-pakket

Neon LED lantaarn

Buitenkussens

Boodschappen

Extra's voor meer plezier

Fietsverhuur

Feestmand voor speciale gelegenheden

Gas barbecue

Stand-up Paddle Boards

Betaalmiddelen

Houd er rekening mee dat wij u vragen de verbruikskosten, borg en andere extra's in lokale valuta te betalen. Onze bases accepteren Visa en Mastercard maar géén American Express.

 

Hotels

Al Fiume Stella +39 0431 58 77 05  

Isola Augusta +39 0431 589537 

 

Restaurants

Al Fiume Stella +39 0431 58 77 05  

Isola Augusta +39 0431 589537 

Rivabella +39 0431 589535 

 

Winkels

Mini-market, bank met geldautomaat, apotheek, postkantoor, kunnen gevonden worden op het centrale plein van Precenicco, een paar honderd meter van de basis. Andere supermarkten zijn te vinden in Palazzolo dello Stella stad (1 km). Veel andere winkels met typische lokale producten zijn te vinden in de buurt van de basis of enkele kilometers vanaf Precenicco.

 

Verkeersbureau

Via Latisana, 42, 

33054 Lignano Sabbiadoro 

tel +39 0431 71821

Openingstijden

Ma t/m za 08:30 -12:30 & 14:00 - 18:00 uur. Zondag dicht

Adres

Houseboat Holidays
Piazza Roma 14
33050 Precenicco UD
Italië

Telefoon

0039 (0) 3428 450 962

Reis naar Precenicco

Voor taxivervoer van of naar de basis neem contact op: Aldo Sabatlao (+39 338 9134248 / [email protected])

Rino Taxi‛ (+39 338 2021541 / +39 334 9347255 / [email protected])

Richtprijs (4 personen) van:

Vliegveld Venice Marco Polo (VNS) 145€

Vliegveld Trieste Ronchi Dei Legionari (TRS) 90€

Vliegveld Treviso (TSE) 155€

Als u een enkele reis vaart (d.w.z. dat u niet meer terugkeert naar de basis vanaf waar u vertrekt), kunnen wij uw auto van uw vertrekbasis naar uw eindbasis brengen.

 

Onze medewerkers zijn verzekerd om uw voertuig namens u te besturen. Neem a.u.b. uw kentekenbewijs en autoverzekeringsbewijs mee. Ons personeel is verzekerd om namens u in uw auto te rijden.maar u dient dit eerst te controleren bij uw verhuur/leasemaatschappij of de voorwaarden van uw overeenkomst dit mogelijk niet toestaan. Als het is toegestaan, kan uw verhuurbedrijf u extra kosten in rekening brengen voor het toevoegen van een lid van ons basisteam als chauffeur. Het is mogelijk dat we de naam van de chauffeur pas in de week van uw vertrek weten, dus u dient bij het verhuurbedrijf na te gaan of zij een extra 'onbekende' chauffeur aan de huurovereenkomst willen toevoegen. Alle auto's kunnen worden overgebracht, behalve: auto's zwaarder dan 3,5 ton, auto's met aanhangwagens of caravans, vrachtwagens, fietsen, motoren, campers en rode nummerplaten.

 

Autotransfers zijn tegen betaling beschikbaar, moeten voor vertrek worden gereserveerd en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. Neem contact op met uw vakantie adviseur voor meer informatie en prijzen.

Met de auto

Bereidt u zich voor: Het is uw eigen verantwoordelijkheid om bekend te raken met de lokale regels en u aan deze regels te houden. De meeste Europese landen hebben een verplichte lijst van artikelen die in uw auto moet hebben. Meer informatie en de genoemde lijst vindt u op de volgende webpagina: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/driving-abroad/index_nl.htm

 

Vanaf Oost Europese landen en Oost Oostenrijk: Tarvisium neem de A23 dan de A4 afslag “Latisana”. Vanaf Duitsland en Oostenrijk: Brennero neem de A22 dan A4 afslag “Latisana”.

Vanaf Zwitserland en Noord Frankrijk: Gottardo neem de A8 dan de A4 afslag “Latisana”. Vanaf Zuid Frankrijk en Spanje: Ventimiglia neem de A26 dan de A4 afslag “Latisana.

Met de trein

Dichtstbijzijnde treinstation(s)

Latisana-Lignano: 5 km  

Vliegvelden

Dichtstbijzijnde vliegveld (en)

Venice Marco Polo Airport: 87 km (A4) 

Trieste Ronchi dei Legionari: 50 km (A4) 

Treviso Airport: 90 km (A4)

Aankomst

Wanneer aankomen

Uw boot is klaar voor vertrek tussen 16:00 - 18:00 uur. We adviseren u ongeveer 60 minuten eerder aan te komen bij de basis voor Check-in en de instructies. Heeft u een Vroege Check-in geboekt? Dan zien we u graag klaar voor vertrek op de basis tussen 11:00 - 12:00 uur of na 14:00 uur. 

Late aankomsten

Indien u later aankomt, neem contact op met de vertrekbasis. Er worden instructies voor u achtergelaten. Uw boot zal open worden gelaten zodat u de eerste nacht aan boord kunt doorbrengen (aan de kade). De volgende ochtend komt er iemand langs voor de officiële overdracht.

Bij uw aankomst

Ons personeel kijkt er naar uit om u te verwelkomen op de basis van hun vaarregio. Zij zullen er alles aan doen om uw vakantie zo soepel en fijn mogelijk te laten verlopen. "

Wanneer u aankomt, zal ons basispersoneel:

Een voorschot afnemen op de verbruikskosten voor brandstof, gas en slijtage (lokale valuta). Aan het einde van uw vaarvakantie zult u een bedrag terugkrijgen indien u teveel betaald heeft of zult u het overige verschil nog moeten bijbetalen. 

De borgsom afnemen. De borgsom wordt alleen ingehouden indien de boot of inventaris beschadigd is. De borgsom (en daarmee het risico) kunnen worden teruggebracht door een Reductie Eigen Risico te kopen. Neem contact op met uw vakantieadviseur voor meer details.

U bekend maken met uw waterwegengids, kaarten en andere nuttige documentatie die helpen bij het plannen van uw route en waar u wilt stoppen.

U een briefing geven over uw boot, de uitrusting en het vaargebied (plaatsen om te bezoeken, etc.). 

U een demonstratie van de boot op het water (proefvaart) geven met een van onze technici.

Uw terugkomst

Wij herinneren u eraan dat de boot op uw laatste vaardag om 09:00 uur moeten zijn teruggebracht (niemand meer aan boord). Indien u een Late Check-out geboekt heeft, dient u de boot voor 12:00 uur af te leveren.

Lokale informatie