Over Sheba

Geniet van de privéhut aan de achterzijde, voorzien van een tweepersoonsbed en om te bouwen éénpersoonsbank. Ideaal voor een stel! De salon in de Sheba is voorzien van een radio/CD-speler en de eettafel/bank is om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Het daglicht valt prachtig naar binnen door de grote ramen. De stuurstand op het dek zorgt voor uitstekend zicht.

Plattegrond van de Sheba

Plattegrond van de Sheba

Maximale capaciteit

5

Hutten

1

Badkamers

1
 • Boot grootte: 9.00 m x 3.40 m
 • 1 hut met tweepersoonsbed en om te bouwen éénpersoonsbank
 • Bank in salon om te bouwen tot tweepersoonsbed

Sheba Belangrijkste eigenschappen

Interieur en salon Sheba
 • De salon is voorzien van een radio/CD-speler.
 • De keuken/kombuis bevat een fornuis en een elektrische koelkast.
 • De stuurstand helemaal linksvoor in de salon is erg fijn bij koud of regenachtig weer.
Hutten en badkamers Sheba
 • De hut in het achterschip met tweepersoonsbed en éénpersoons bedbank is rustig en comfortabel.
 • De eethoek in de salon kunt u ombouwen tot een tweepersoonsbed.
Zonnedek Sheba
 • De stuurstand boven is erg in trek, onder meer vanwege het geweldige zicht tijdens het sturen.
 • De parasol op het zonnedek op het achterschip biedt heerlijke schaduw op zonnige dagen.
 • De boot kan aan wal worden aangesloten op 220V-voeding. Het elektrisch circuit aan boord gebruikt 12V gelijkstroom.
 • De Sheba is voorzien van een zuinige en betrouwbare dieselmotor.

Sheba Uitzonderingen

Koelkast
75 to 130 L
Vriesvak
Magnetron
Oven/Grill
Gasfornuis
MP3/USB-aansluiting
Internettoegang
Radio/CD-speler
Binnenstuurstand
Buitenstuurstand
Boegschroef (drijft voorste deel zijdelings)
GPS navigatiesysteem
Verwarming
Ventilatoren
Luchtkoeling in hutten
Airconditioning
Sigarettenaansteker (12V)
12/220V-omvormer
220V tijdens het varen (110V in Canada)
Landstroomaansluiting (220V)
Dineren in de buitenlucht
Sfeervolle verlichting
Bimini
Douche op het dek
Koelkast op zonnedek
Grillplaat
Draagbare koelbox
Schuifdak
Zonnedek
Watertank
500 L
Max. stahoogte
1.88 m
Lengte
9.00 m
Brandstoftank
215 L
Motortype
Diesel
Breedte
3.40 m
Toilettype
Manual
Veiligheidsuitrusting

Handige tips

Restricties en uitzonderingen

Let op: als u met de achterzijde aan de kade bent afgemeerd, kunt u de Sheba alleen met een ladder van 4 treden naar binnen. Het is gemakkelijker om de boot vanaf de zijkant op te gaan, maar dat kan alleen als u met de zijkant kunt aanmeren en de kade voldoende hoog is om er op stappen.

 

 • Verhuur van de boot, zijn faciliteiten en uitrusting, waaronder:
  - Volledig ingerichte keuken aan boord
  - Koelkast, gasoven, kookplaten, vaatwerk en keukengerei
  - Sanitaire voorzieningen aan boord
  - Warme douches, toiletten en handdoeken
  - Slaapfaciliteiten aan boord
  - Kussens, dekbedden en beddengoed
  - Verwarming
 • Briefing voor vertrek
 • Demonstratie over het omgaan met de boot.
 • Dagelijkse technische ondersteuning en assistentie van het plaatselijke Le Boat-team indien nodig.
 • Kaarten en bezoekersinformatie aan boord
 • Veiligheidsuitrusting (incl. reddingsvesten)

Download een gedetailleerd overzicht van de inventaris aan boord (Engels)

 

Bijkomende kosten omvatten ook:

 • Verplichte ligplaatskosten voor Canada, Schotland en Italië (zie verplichte kosten)*
 • Eenmalige toeslag voor routes die beginnen en eindigen op verschillende basissen.*

*Deze extra kosten worden automatisch toegevoegd indien van toepassing en zijn inbegrepen in de prijzen op deze website. Ze worden dan apart getoond in het prijsoverzicht, wanneer u overgaat tot boeken. 

 • Optionele vakantie-extra's - zie onze pagina met extra's voor details
 • Schadewaarborg - borg ter plaatse te betalen. Zie verplichte kosten voor details.
 • Brandstof (diesel, gas, motorslijtage). Brandstofkosten en waarborg voor de brandstof ter plaatse te betalen. Zie verplichte kosten voor details.
 • Reis naar en van de basis(sen)
 • Diensten aan het water (aanlegplaatsen, pompstation, elektriciteit, water, enz.) ter plaatse te betalen, indien van toepassing en indien gebruikt.
 • Varen door sluizen in Ierland & Nederland waar ter plaatse voor elke sluis een kleine vergoeding moet worden betaald.
 • Annulatieverzekering of persoonlijke reisverzekering
 • Eten en drinken

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 31 mei 2021

Beoordeling van Geert Pattyn

Super ontvangst door het team te Nieuwpoort. Perfecte begeleiding in dit avontuur. Daarna vrijheid en super ervaring met als gevolg dat we het zeker nog opnieuw gaan doen. Blijkbaar één van de oudste boten in het gamma, doch die heeft ons niet in de steek gelaten en heeft ons alle benodigdheden aangeboden om een super vakantie te beleven;
READ MORE
Hallo Geert, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Nieuwpoort. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in België. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Toegevoegd op 28 september 2020

Beoordeling van Fred Bakker

Service was snel ter plaatse, toen daarom werd gevraagd. De conditie van de boot had wat beter gemogen, maar het is al een oud ontwerp. Hij verschilde wel van de Franse boten en dat was wat verwarrend en de uitleg zou wat beter volgens een vast procedure voor hetzelfde type boot kunnen, zodat verschillen beter worden toegelicht. Verder Prima !! Het weer konden ze niet veranderen ;-)) Gedateerd, maar voldoet nog prima voor ons. Alleen als er water uit de lamp van de douche komt, verwacht je dat niet gelijk. Het prijsverschil tussen b.v. een Horizon 1 en de Sheba is te groot voor ons. Ik vind het wel mooie, moderne boten.
READ MORE
Hallo Fred, Dank u wel voor uw feedback. Het helpt ons onze service te verbeteren. Wij zijn blij dat u een mooie vakantie in Friesland aan boord van Sheba heeft gehad en begrijpen dat er enkele minpunten waren. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Toegevoegd op 15 juni 2019

Beoordeling van Isidore Cobbaut

Nemen de tijd om zowel bij start als aankomst voor een goede ontvangst te zorgen, anders ook niet teveel! Voor ons drie de perfecte boot, alleen was nu de tafel te klein, en waren de stoelen van een mindere kwaliteit (op het dek).
READ MORE
Dank u wel voor uw commentaar, ja het inderdaad belangrijk om veilig te vertrekken en ook weer veilig aan te komen, in goede en rustige omstandigheden! Het Le Boat team
Toegevoegd op 13 augustus 2018

Een klant zei

De voorbereidende communicatie was heel vlot, de gegeven informatie om de vertrekhaven te bereiken was een grote hulp, de ontvangst was heel vriendelijk, klaar en duidelijk en de boot was volledig in orde. We hebben een verbetervoorstel. Mijn vrouw en ik hebben een europees vaarbewijs en een kort overzicht van de verkeersregels, verkeerstekens langs vaarwegen + het gedrag van de boot (vb. ander gedrag bij rechts- of links-draaiende schroef bij achteruit varen) zou een toegevoegde waarde zijn en voor velen die we ontmoet hebben tijdens de toch iets minder stress gegeven hebben. aankopen konden heel dicht bij de vertrekhaven gebeuren wat een grote hulp is bij het vertrek
READ MORE
Toegevoegd op 23 oktober 2017

Beoordeling van Matthew Franks- de Meutter

Hello, very good phone service help ( Caroline Fisher) she made it very easy to book, very correct on the phone and for me very friendly as we were a last minute booking, aslo the staff at the port of departure the same very friendy and correct , my only worry was all the surcharges for different items, i think you should include them and charge a little extra for the boat give an overall price instead of ex amount for this for that, in my opinion people will think wow we get this and that for that price, but it's already included if you get what i mean, thanks for a great holiday we will be back one day for sure. Best regards Matt Franks Great time had, recharged our batteries, boat was perfect size for us a bit tatty but clean. Thanks
READ MORE
Toegevoegd op 23 september 2017

Beoordeling van Wils Roger

Everything was going well. On our depart we liked to have more explanation, but in Saint Jean-de-Losne de service was extreme good. Something we forgot on de boat , was send to us by post. The boat was fine, but on his last hire trips.
READ MORE
Toegevoegd op 18 september 2017

Beoordeling van Fred Bakker

When we arrived, it takes to long, to get our boat and getting organized. The instructor was good, so even I did learn from him. One minor point: on our last day the cable of the power at the sun-deck broke, after leaving a lock. We had no power and no steering anymore and that in water of a running river ! Because I know the Sheba and I did running inside and make it possible to steer from inside the boat, but that is no fun for both of us. We did know, that on sunday there is nobody to help, also not at the office, so we decided to bring the boat to the base, as good as it gets and three locks to go. The service the next day, was helpful and good and I could explain what had happened. I would like to see a better inspection of the powercables before the boat is give away. We know the boat and like its layout and Interior.
READ MORE
Toegevoegd op 4 september 2019

Een klant zei

Ontvangst : gemiddeld terugkeer: zeer goed fietsen vergeten in Homps, direct gebeld naar het secretariaat, maar de rest van de vakantie zonder fietsen gezeten, wat zeer vervelend is 's morgens want je moet te voet een bakker zoeken De oudere boten zijn echt aan een oplap beurt toe, de nieuwe boten zijn duur en kunnen wij niet betalen. Dit jaar boten van Linssen gezien en ik denk van volgend jaar over te stappen naar deze maatschappij. Dit was de vierde vakantie met Le boat maar de concurrenten zijn beter De route is heel mooi, 5 jaar geleden hadden we dezelfde gedaan en er is duidelijk veel verfraaid onder weg langs het kanaal
READ MORE
Hartelijk dank voor uw commentaar. Mocht u ontevreden zijn over uw vakantie. Laat het ons weten via email: [email protected]. Het Le Boat team
Toegevoegd op 12 mei 2018

Een klant zei

De Sheba is een gedateerd schip met veel kapotte dingen ± de hoorn deed het niet, het anker was niet bereikbaar omdat de sluiting van de opbergplaats kapot was, roestvrijstalen kettinkjes in de railing ontbraken en waren vervangen door blauwe kunststof touwtjes, bij aankomst lag er dieselolie in het ruim )was niet goed gegaan bij het vullen` en dat bleef stinken, er ontbrak een gordijn etc. personeel bij het boeken en ophalen en inleveren van de boot was prima hiervoor zoals gemeld uitgebreid aangegeven
READ MORE
Toegevoegd op 11 september 2017

Beoordeling van Patrick van Damme

De aankomst was hartelijk. Spijtig dat de mevrouw maar alleen stond en we vrij lang moesten wachten. Als we terug kwamen kregen we weer een hartelijk ontvangst, toen waren we alleen en ging alles zeer vlot. Alhoewel het reeds onze derde keer was dat we met hetzelfde type boot vaarden, kregen we toch weer een goede technische uitleg. De fietsen waren dit jaar uitstekend, dit was de eerste keer dat we degelijke fietsen hadden. Onze Sheba was dit jaar perfect gekuist, dat was vorig jaar wel anders. Dan was hij echt smerig! Nu was hij met liefde onderhouden en dat was zeer goed te merken in de details, de gordijntjes, de kussens, de lades alles was mooi en proper. St.-Gilles is een mooie, rustige basis. Het is een goed begin om de camargue te verkennen; Voor mij was de route een beetje te eentonig. De stadjes en dorpjes zijn top, maar de vaarroutes er naar toe zijn steeds rechtdoor en vrij eentonig. Op Canal du Midi is er meer te zien, maar de dorpjes zijn minder leuk. Het is dus een beetje afwegen wat je graag wilt zien en doen. Samen met mijn vrouw, een weekje alleen maar genieten.
READ MORE