Elegance

De Elegance is voorzien van airconditioning en biedt plek aan maximaal zes personen. Deze boot biedt veel flexibiliteit door de drie privéhutten met een éénpersoonsbed om te bouwen tot een tweepersoonsbed. De hutten en de drie badkamers met douches liggen voorbij de ruime salon waarin zich twee eettafels en een glazen schuifpui bevinden.

Stap aan boord en neem een kijkje met onze virtuele tour

Virtual Tour & afbeeldingen geven u een voorproefje van onze boten, de inventaris en de inrichting kunnen variëren. Voor details, bekijk onze volledige boot eigenschappen.

Plattegrond van de Elegance

Plattegrond van de Elegance

Maximale capaciteit

6

Hutten

3

Badkamers

3
 • Boot grootte: 13.10 m x 4.10 m
 • 2 hutten met éénpersoonsbedden om te bouwen tot tweepersoonsbedden
 • 1 hut met tweepersoonsbed en aangesloten badkamer

Elegance Belangrijkste eigenschappen

Interieur en salon Elegance
 • De boot is ingericht met een fantastische salon als middelpunt. Hier staan twee banken en tafels voor een gezellig samenzijn.
 • De radio/CD-speler in de salon heeft MP3/USB-aansluiting.
 • In de salons van boten die in Ierland varen zit ook een tv met DVD-speler.
 • De grote schuifdeur naar het achterdek laat prachtig veel licht binnen.
 • De ultramoderne keuken/kombuis is groot en handig ingericht compleet met fornuis, kleine oven, magnetron, elektrische koelkast en gootsteen. Er is veel werkruimte en er zijn tal van kastjes.
 • Er is een luchtkoelingssysteem in de gehele boot is geweldig bij warmer weer.
Hutten en badkamers Elegance
 • Alle hutten liggen voorin. Ze hebben allemaal éénpersoonsbedden in V-opstelling die u tegen elkaar kunt schuiven.
 • Naast de luxe hutten liggen drie badkamers met douche, toilet en wastafel.
Zonnedek Elegance
 • Op het ruime zonnedek staan comfortabele voorgevormde banken en een eettafel, zodat u heerlijk buiten kunt eten.
 • De stuurstand op het zonnedek biedt uitstekend zicht.
 • Vanuit de salon loopt u zo het mooie achterdek op waar een trapje u naar het zonnedek brengt. Voor zwemmers is er een getrapt platform over de volledige breedte van de boot. Daarmee is het ook eenvoudiger om aan en van boord te komen bij de haven.
 • Op het voorste dek kunt u heerlijk zonnebaden.
 • Voor extra gemak en veiligheid is er een kluis aan boord.
 • Een ander groot pluspunt van deze boot is de aanwezigheid van de boegschroef.
 • Het elektrisch circuit aan boord gebruikt 12V gelijkstroom. Aan wal kunt u gebruik maken van 220V stroom.
 • De Elegance is voorzien van een zuinige en betrouwbare dieselmotor.
 • Bimini top (luifel voor zonnedek) is nu beschikbaar op de Elegance boten in Duitsland!

Elegance Specifics

Koelkast
120 L
Vriezer
Magnetron
Oven/Grill
Gasfornuis
MP3/USB-aansluiting
Internettoegang
Flatscreen TV
DVD-speler
Radio/CD-speler
Verwarming
Ventilatoren
Luchtkoeling in hutten
Airconditioning
Sigarettenaansteker (12V)
12/220V-omvormer
220V tijdens het varen (110V in Canada)
Landstroomaansluiting (220V)
Binnenstuurstand
Buitenstuurstand
Boegschroef (drijft het voorste deel van de boot zijdelings aan)
Watertank
750 L
Diepgang
1.00 m
Max. stahoogte
2.40 m
Lengte
13.10 m
Brandstoftank
340 L
Motortype
Diesel
Breedte
4.10 m
Vaarhoogte
3.00 m
Toilettype
Electric

Handige tips

 • De huur van de boot en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste kombuis (keuken) met al het keukengerei dat u mag verwachten.
 • Handdoeken en theedoeken voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarinformatie aan boord.
 • Toeslagen voor de sluizen (behalve in Ierland en Nederland).
 • Toeslagen voor varen en aanmeren in Canada, Schotland en Italië (Casale Heen en Terug).
 • Alle optionele extra's.
 • Brandstofkosten, bootverzekering en borgsom.
 • Transport van en naar de basis.
 • Aanmeerkosten.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Opmerking: bestemming Italië

Deze boot heeft géén flatscreen TV beschikbaar in Italië.

Bimini - Itaië & Duitsland

Dit type boot beschikt over een bimini (luifel voor zonnedek) in Italië en Duitsland.

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 30 september 2019

Beoordeling van Paul de Braekeleer

Alles was goed, zeker het personeel, bekwaam , behulpzaam en zeer vriendelijk. Mooie boot en streek . Om eens opnieuw te doen, vertelde reeds veel over onze ervaringen aan familie, vrienden en kennissen Mooie streek we hadden ook nog geluk met het weer
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback, leuk te horen! Tot ziens aan boord! Het Le Boat team
Toegevoegd op 29 juli 2019

Beoordeling van Robert de Graeve

Vlot in uitleg en to the point Mooie omgeving met mooie ankerplaatsen
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback. Wij zijn blij dat alles voorspoedig verliep bij aankomst en dat de instructie ook goed was! Tot ziens aan boord. Het Le Boat team.
Toegevoegd op 24 augustus 2018

Beoordeling van Jan van Melkebeke

Zeer goede ontvangst in nieuwpoort .. goede uitleg en alles wordt zeer mooi uitgelegd ... prachtige vakantie beleefd .. wij komen zeker terug .. Dirk was zeer vriendelijk en soiciaal .. pluim voor dirk ... ook prachtige lokatie in nieuwpoort en zeer proper .. Zalig genieten van de natuur en van de prachtig ingerichte boot .. alles werkte prima ook het water van de douches waren heerlijk
READ MORE
Toegevoegd op 1 juni 2018

Beoordeling van Jos Vanderweyden

Vriendelijk onthaal, goede service. Heb dit al een paar keer geschreven!!!!!
READ MORE
Toegevoegd op 4 augustus 2019

Beoordeling van Agna Dodion

Goed georganiseerd. Aan alles is gedacht mt opties. Goede communicatie. Vriendelijk. Huurfietsen waren wel niet goed in orde. Goede boot, maar een schaduwzeil boven ontbreekt. Met warm weer echt onmisbaar en een kleine paraplu aan dek vliegt te makkelijk weg.
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback en jammer van de fietsen. Wij raden aan om bij aankomst goed te checken of alles in orde is. Mocht iets niet in orde zijn, neem direct contact op met basis of met de telefonische hulplijn voor klanten voor een snelle oplossing. Wij zien u graag weer aan boord voor een volgende vakantie. Het Le Boat team.
Toegevoegd op 3 augustus 2019

Beoordeling van Norbert Malliet

Service was zeker OK. De boten op le Canal du Midi zouden best allemaal standaard uitgerust zijn met een zonneluifel, zeker nu de platanen weg zijn en geen schaduw meer geven. Graag zonneluifel of sterkere airco. Voor de rest allemaal OK!
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback over de service! En wij zullen uw opmerking doorgeven aan onze teams. Tot ziens aan boord! Het Le Boat team
Toegevoegd op 21 juli 2018

Beoordeling van Erwin van Eck

Vriendelijke staf. Geven goede uitleg. Vooral map met kaarten en info was zeer nuttig. Wellicht alleen nadenken om apart dekmapje/ fietsmapje dr bij te doen voor actuele bladen. Vliegen anders alle kanten uit. (Minor problem) Dekparasol (rond) was zeer noodzakelijk bij aan dek sturen maar eigenlijk te klein. Wellicht probleem bij ons type boot maar compleet vierkant baldakijn had comfort zeer verhoogd. Als laatste opmerking over de zitjes. Hoewel we kussen meegeleverd kregen pasten deze niet. Echt lekker zitten buiten doe je dus niet. Paar vouwstoelen had denk ik zaak opgelost. Kortom: paar kleine aanpassingen aan de accesoires had grote positieve inpact gehad op ervaring. Desondanks zeer fijne eerste keer ervaring met kanaalvaren. Boot prima. Goede interne faciliteiten. Boven aan dek iets minder. Zitjes niet geschikt om uren aneen te zitten en niet afdoende beschutting tegen zon/regen. Maar zal samenhangen met type boot.
READ MORE
Toegevoegd op 6 juli 2018

Beoordeling van Erika Deloecker

We kregen een zeer duidelijke, geduldige en volledige uitleg van zowel het onthaal als de technieker van Le Boat in Narbonne. De reis zelf was heel leuk, samen met twee pubers slaagden mijn man en ik er perfect in om alle hindernissen (lees:sluizen) te nemen. We hadden gekozen voor een heen en terugreis, dat zou ik niet meer doen, heen en terug zorgt er voor dat je weinig ziet. De boot zelf had duidelijk al beel wat jaren op de teller maar dat nam niet weg dat alles perfect functioneerde ! Wat meer uitleg over electriciteit en water inslaan (waar gratis en waar niet) was welkom geweest, das het enige minpuntje. Al bij al een aanrader, maar niet voor langer dan een week. De routine van iedere dag zorgt er voor dat je na een week graag eens iets anders doet ! Niet duidelijk wat hiermee bedoeld wordt
READ MORE
Toegevoegd op 7 mei 2018

Beoordeling van Roger Bours

Excellent service of local agent, very relaxing atmosphere whilst doing the cruise Good class of boat with friendly staff
READ MORE
Toegevoegd op 12 augustus 2019

Beoordeling van Ruben Boeckmans

Voor ons was het de eerste vaarvakantie. we werden goed ontvangen in het kantoor. na het in orde brengen van de papieren, betalen van de waarborg kregen we een korte introductie op de boot. We waren enthousiast en konden niet wachten om te vertrekken. let wel: de reservering van de waarborg blijft nog verschillende dagen na de 0 factuur staan op uw kredietkaart. dit kan misschien wel onhandig zijn. (kredietkaart limiet tijdelijk laten optrekken is geen slecht id) onze boot was precies al een "oude rakker", dit hoeft niet slecht te zijn uiteraard. we hebben wel gemerkt dat onze boot relatief weinig boeien had tov andere boten die we tegenkwamen. daardoor voelden we ons virtueel wel wat kwetsbaarder in sluizen en tijdens het aanmeren. de zitbankleuning in de boot viel al bij het vertrek naar benden. dit hebben we terug kunnen maken door het houten blokje op te vissen vanonder de bank en deze aan de andere kant terug vast te vijzen (gelukkige hadden we een gereedschapssetje bij). het was duidelijk niet de eerste keer dat dit terug vast gevezen werd. verder hebben we de rubberen stootranden vooraan ook terug aangevezen. ook daar waren 4 vijzen die er bijna volledig uit gedraaid waren. volgens de inventaris zou er een parasol aanwezig zijn, we hebben enkel de voet gevonden. niets dat een petje niet kon oplossen.
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback en fijn dat u een goede vakantie heeft gehad. En dank voor de tips die andere klanten kunnen helpen! Graag tot ziens aan boord. Het Le Boat team