Pêche en lac

Vissen

Vaarvakanties voor vissers

De Europese rivieren zitten vol vis en zowel met een hengel als met een lijn is het hier uitstekend vissen. U kunt met een sleeplijn vissen terwijl u vaart of een lijntje uitgooien tijdens een stop. Of huur een vissersbootje en buitenboordmotor voor een ontdekkingstocht door de meest afgelegen plekken.

Een aantal van onze rivierbestemmingen verhuren vissersbootjes en bij vrijwel alle bases kunt u een visuitrusting aanschaffen. Onze basisteams vertellen u graag wat de beste visplekken zijn en helpen waar nodig met lokale visvergunningen.

Rideau Canal, Canada

Rideau Canal, Canada

Over de hele lente van het Rideau Canal vindt u geweldige plaatsen om te vissen, veel kleine vredige baaitjesn en uitgestrekte meren voor de beginnende visser. Een bijzonder favoriete plek voor de lokale bevolking is het dorp Newboro, dat al meer dan 120 jaar een van de belangrijkste centra is voor het vissen op de Rideau

Meer informatie over de Rideau Canal

Shannon en Erne, Ierland

Shannon en Erne, Ierland

Vaar vanaf onze basis in Portumna zuidelijk richting Lough Derg, een spectaculaire watervlakte en waarschijnlijk de beste visplek in Ierland. Hier vindt u grote scholen brasem, voorn, baars en snoek. Het meer is enorm groot - meer dan 40 kilometer lang - en vanaf de boot hengelt u de vangst zo naar binnen...

Meer informatie over Shannon en Erne

Loch Ness en het Caledonisch Kanaal, Schotland

Loch Ness en het Caledonisch Kanaal, Schotland

Blijf nog even in Loch Lochy voordat u naar het noorden vaart. Om te vissen bij dit meer heeft u geen visvergunning nodig. In Loch Lochy vindt u vooral wilde bruine forel, maar ook ontsnapte regenboogforel en mooie grote snoeken. Meer naar het noorden ligt Loch Ness. Hier vangt u meerforel, bruine forel en zalm, terwijl u geniet van de betoverende omgeving.

Meer informatie over Loch Ness en het Caledonisch Kanaal

Charente, Frankrijk

Charente, Frankrijk

De mooie rivier de Charente is landinwaarts deels een getijderivier en daarom een goede leefomgeving voor grote exemplaren karpers, snoeken en baarzen. Er zwemmen ook brasems, voorns en alvers. De zeebarbeel vindt hier zijn weg naartoe vanaf de zee. In mei en juni zwemmen elften de rivier op om hier zich voort te planten. Het zeevissen voor de kust van La Rochelle is geweldig en een leuke afwisseling. Ga hier, ook tijdens de zomermaanden, nachtvissen op kongeraal en rog.

Meer informatie over Charente

Lot, Frankrijk

Lot, Frankrijk

De rivier de Lot is langzaam en diep en daarom een ideale leefomgeving voor snoeken, karpers, zwarte baarzen, de Europese meerval (silure), die behoorlijk groot kan worden, en andere zoetwatervissen. Meervallen van wel 10 of 11 kilo zijn niet ongewoon en er zijn zelfs meldingen van nog grotere exemplaren. U kunt hier het beste vanaf de boot vissen, aangezien de oevers vaak steil en met kreupelhout bedekt zijn.

Meer informatie over Lot

Mecklenburg, Brandenburg en Berlijn, Duitsland

Mecklenburg, Brandenburg en Berlijn, Duitsland

Gelijk na aankomst in Marina Wolfsbruch, kunt u eropuit om uw hengel uit te werpen. Sla eens een baars, karper of snoek aan de haak. Een vaartocht door dit prachtige natuurgebied in Duitsland biedt hier alle gelegenheid toe.

Meer informatie over Mecklenburg, Brandenburg en Berlijn

Zoekt u meer vakantie inspiratie?

Neem een kijkje op onze Bootvakantie - inspiratie voor o.a. een korte vakantie en ontdek wat u nog meer kunt beleven tijdens een Le Boat vakantie!