LotDouelle TERUGKEER via Saint-Cirq-Lapopie

Douelle HEEN EN TERUG via Saint-Cirq-Lapopie

7 nachten | 78.90km | 26 sluizen | Approx. 22 u varen

Deze voorgestelde route omvat alle belangrijke hoogtepunten van deze prachtige regio. U begint met het verkennen van de bruisende en oude stad Cahors en eindigt in het prachtige dorp Saint-Cirq-Lapopie, hoog op de steile rotsen met uitzicht op de majestueuze rivier. Tussendoor vaart u door rotsachtige ravijnen, verkent u prehistorische grotten, proeft u lokale wijnen en dineert u in een prachtig kasteel.

Zie de interactieve kaart

Routesuggestie

1

DAG 1: Aankomst in Douelle

0km | 0 sluizen | Approx. 0 u 0 min varen

Aankomst op de basis

14u - 17u

Nadat u bent aangekomen en ingecheckt, brengen wij u zo snel mogelijk naar uw boot. Neem de tijd om u te installeren, op te frissen en te wachten op uw briefing voor vertrek, die zal worden gegeven door een van onze technische medewerkers op de basis. Zij zullen u vertrouwd maken met de boordsystemen en u een praktische uiteenzetting geven over de besturing van de boot en de manier waarop u deze moet bedienen. Zij zullen ervoor zorgen dat u de boot op uw gemak en met vertrouwen kunt besturen en de waterweg kunt bevaren, voordat u vertrekt.

Ontdek Douelle

17u - 18u30

Als u wat tijd heeft om de stad te verkennen als u eenmaal bent gesetteld, maak dan een wandeling door de stad en geniet in de late namiddag van een wijnproeverij op het landgoed Domaine Le Passelys, bekend om hun uitgebreide assortiment Cahors, rosé en witte wijn.

Avondeten om Chez Malique, L'Auberge du Vieux Douelle

19u30 - 21u30

Geniet van lekker eten voor een redelijke prijs in deze familiezaak. Gelegen in een van de oudste gebouwen van Douelle, en op slechts 5 minuten lopen van onze basis, kunt u op hun schaduwrijke terras genieten van uitstekende taps. Boeken via: +33 (0)5 65 20 02 03 

De Auberge du Vieux Douelle biedt de gasten van Le Boat een gratis aperitief aan.

Overnachting in Douelle

Ontbijt aan boord

8u - 9u

Douelle > Cahors

9u - 12u30

Ong. 3 u 30 min | 3 sluizen

Als u vertrekt vanuit Douelle, stroomopwaarts van de mooie hangbrug, kan u de grootste muurschildering van Europa, geschilderd door Chamizo en die de geschiedenis van de Cahors-wijn voorstelt, niet missen.

Lunch om Les Petits Producteurs, Cahors

13u - 14u

De perfecte plek voor een lunchstop, net achter de kathedraal. Maar het kan moeilijk zijn om een tafel te bemachtigen, want deze plek is erg populair... en met reden. De reusachtige smaakvolle salades en de lokaal geproduceerde wijnen; heerlijke foie gras, truffels en topkwaliteit lokale producten zijn allemaal ongeëvenaard. Ze sluiten om 19.00 uur, dus spaar deze plek niet voor het avondeten. U kunt proberen te reserveren via +33 (0)5 65 31 26 24, maar ze nemen niet altijd reserveringen aan. lespetitsproducteurs.fr

Als er geen lunch in het restaurant beschikbaar is, kunt u altijd lokale producten kopen in de winkel. Een eendenterrine of pâté du causse met cantharellen van 180gr gratis bij elke aankoop, voor klanten van Le Boat.

Ontdek Cahors

14u - 18u30

Cahors is zeker een van de hoogtepunten van uw cruise. Cahors, stad van kunst en geschiedenis, is ook beroemd om zijn wijngaarden en gastronomie, met name truffels en foie gras. U kunt de route "Jardins Secrets" volgen; er zijn een dertigtal tuinen te ontdekken, of u kan het treintje nemen dat vertrekt vanaf de brug van Valentré. U kunt de brug ook zelf bezoeken of een rondleiding boeken: www.cahorsvalleedulot.com. Het mooiste uitzicht is natuurlijk vanaf de rivier als je de stad binnenkomt.

Avondeten om La Balinaise, Cahors

19u30 - 21u30

Dit hooggewaardeerde restaurant serveert voortreffelijke en prachtig gepresenteerde Indonesische gerechten. Met slechts 20 tafels en een gezellige sfeer ligt dit verborgen juweeltje verscholen in een rustige zijstraat nabij de kathedraal - u zult niet teleurgesteld zijn. Zorg ervoor dat u reserveert: +33 (0)9 52 35 07 39 | labalinaise.fr

Overnachting in Cahors

Ontbijt aan boord

8u - 9u

Cahors > Vers

9u - 12u30

Ong. 3 u 30 min | 5 sluizen

Lunch aan boord, Vers

12u30 - 14u

Geniet van een picknicklunch op uw zonnedek terwijl u het prachtige landschap om u heen bewondert.

Ontdek Vers

14u - 18u30

Bewonder de grijswitte, met oker getinte kalkrotsen, die bij zonsopgang en zonsondergang buitengewone kleuren geven. De kunstgalerie bij de haven toont olie- en pastelschilderijen met scènes uit de Lot-vallei. Op 2,5 km van Vers (35 minuten te voet of 20 minuten fietsen) vindt u de koekjesfabriek en het museum van Delfour. Dit familiebedrijf bestaat al 5 generaties en produceert 35 traditionele recepten op basis van producten uit de streek. Leer meer over hun opmerkelijke geschiedenis en proef hun unieke knapperige amandelkoekjes, walnotentaarten (PDO Périgord) en kastanjehapjes.

Klanten van Le Boat krijgen een gratis zak koekjes als u een bewijs van uw boeking bij Le Boat meeneemt.

Avondeten om La Truite Dorée, Vers

19u30 - 21u30

Beoordeeld als een constant goede eetgelegenheid met een gevarieerd menu tegen redelijke prijzen. Geniet van uw maaltijd in de open lucht op het prachtige terras of binnen in de huiselijke ruimte van dit populaire lokale restaurant. Boeken via: +33 (0)5 65 31 41 51 | latruitedoree.fr

Overnachting in Vers

Ontbijt aan boord

8u - 9u

Vers > Saint-Cirq-Lapopie

9u - 12u30

Ong. 3 u 30 min | 5 sluizen

Lunch om Le Cantou, Saint-Cirq-Lapopie

12u30 - 14u

Dit plaatselijke juweeltje wordt zeer gewaardeerd om zijn redelijk geprijsde eten temidden van enkele te dure toeristenfuiken in het dorp. Het terras van het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de middeleeuwse straten van het dorp. Reserveren is aangewezen: +33 (0)5 65 35 59 03 

Ontdek Saint-Cirq-Lapopie

14u - 17u30

Een van de belangrijkste stopplaatsen tijdens uw vakantie, en terecht geclassificeerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Met 13 beschermde gebouwen heeft het middeleeuwse dorp zijn erfgoed behouden en een onweerstaanbare charme. Onder de ruïnes van het fort bevinden zich in het dorp vele mooie oude huizen die tussen de 13e en 16e eeuw uit steen of hout zijn opgetrokken.

Saint-Cirq-Lapopie > Bouziès

17u30 - 18u30

Ong. 1 u | 2 sluizen

Ontdek Bouziès

19u - 20u

Op korte afstand van Bouziès, eveneens uitgehouwen in de rots, bevindt zich een 30 meter lang 'fresco' van indrukwekkende beelden van de kunstenaar Daniel Monnier - een wandeling vanuit de stad meer dan waard.

Avondeten om Les Falaises, Bouziès

20u - 22u

Geniet van een eenvoudige lokale maaltijd in een huiselijke omgeving. Probeer zeker de crème brûlée - naar verluidt een van de beste in de omgeving! Boeken via: +33 (0)5 65 31 26 83

Overnachting in Bouziès

Ontbijt aan boord

8u - 9u

Fiets naar Cabrerets

9u - 9u30

Geniet van 20 minuten fietsen ten noorden van de rivier om Cabrerets (5,3 km) en de grotten van Pech Merle te bezoeken. Als u geen fietsverhuur aan uw boeking hebt toegevoegd, kunt u bellen voor een taxi - of u kunt er in een uur naar toe te voet.

Ontdek Cabrerets

9u30 - 12u

Het dorp Cabrerets wordt gedomineerd door een middeleeuws fort, maar het pronkstuk is het imposante Château de Cabrerets. Helaas is het grootste deel van het jaar gesloten voor het publiek, maar een bezoek waard om de buitenkant te zien. Bezoek nabij het dorp zeker de indrukwekkende Pech Merle-grotten, ontdekt door twee jonge jongens in 1922 en de plaats van oude tekeningen van prehistorische wolharige mammoeten, paarden en rendieren, waarvan vele dateren van 25.000 voor Christus. De stalagmieten en andere grotformaties zijn ook heel mooi. (Reserveren aanbevolen +33 (0)5 65 31 27 05 | pechmerle.com). Om de grotten te bereiken neemt u het voetgangerspad dat begint achter de dorpskerk.

Lunch om La Roue, Cabrerets

12u - 13u30

Geniet van een prachtig gepresenteerde lunch op het terras van La Roue: +33 (0)5 65 22 91 79

Fiets terug naar uw boot in Bouziès

13u30 - 14u

Bouziès > Laroque-des-Arcs

14u - 18u30

Ong. 4 u 30 min | 6 sluizen

Bezoek de supermarkt (naast de kerk) in Bouzies voordat u vertrekt - sla een voorraad in voor uw avondeten.

Diner aan boord, Laroque-des-Arcs

19u30 - 21u30

Geniet van deze prachtige omgeving door een maaltijd aan boord te bereiden en dineer op uw topdek terwijl u geniet van uw omgeving. Als uw boot een barbecue heeft (of u bij uw boeking een barbecue heeft toegevoegd), steek hem dan aan en kook in de open lucht. Smakelijk!

Overnachting in Laroque-des-Arcs

Ontbijt aan boord

8u - 9u

Ontdek Laroque-des-Arcs

9u - 10u30

Een wandeling door dit kleine en rustige dorp is een genot. De kapel van Saint-Roch staat eenzaam op een klif met uitzicht op het dorp. Het uitzicht vanaf hier is spectaculair en de klim omhoog waard.

Laroque-des-Arcs > Pradines

10u30 - 13u

Ong. 2 u 30 min | 4 sluizen

Lunch om Chez Marie, Pradines

13u - 14u

Bij Chez Marie komt iedereen aan zijn trekken: het menu varieert van klassieke Italiaanse specialiteiten tot de traditionele Franse keuken. +33 (0)5 81 70 47 10

Ontdek Pradines

14u - 16u30

Het charmante dorp, omgeven door groene bossen, is vol geschiedenis en heeft enkele mooie kerken om te bezoeken.

Pradines > Mercuès

16u - 16u30

Ong. 0 u 30 min | 0 sluizen

Ontdek Mercuès

16u30 - 18u30

Leg aan op de rechteroever stroomopwaarts van de sluis. Vanaf de ponton kunt u het dorpscentrum bereiken via een pad (2 km - gemarkeerd met pijlen). Het kasteel van Mercuès, dat het dorp domineert en dateert uit de 7e eeuw, was eeuwenlang de zomerresidentie van de graven en bisschoppen van Cahors. Tegenwoordig is het een restaurant met een Michelin-ster. U kunt ook de kelder bezoeken en zes oude wijnen uit het kasteel proeven.

Avondeten om Le Château de Mercuès, Mercuès

19u30 - 21u30

Dineren in restaurant Le Duèze in Le Château de Mercuès is een echte koninklijke ervaring: Geniet van eten met een Michelin-ster in een authentiek historisch kader. +33 (0)5 65 20 00 01 | chateaudemercues.com

Als het restaurant van het kasteel niet open is tijdens uw verblijf, of als u liever iets minder luxe wilt, zijn de ambachtelijke pizza's en fijne desserts bij Pizz & Patiss ook een aanrader en zullen u niet teleurstellen: +33 (0)5 65 22 21 41 | pizzetpatiss.com 

Overnachting in Mercuès

Ontbijt aan boord

8u - 9u

Mercuès > Caillac

9u30 - 12u

Ong. 2 u 30 min | 1 sluis

Lunch om Le Vinois, Caillac

12u - 13u30

Geniet van een breed scala aan smaken in Le Vinois: Het restaurant biedt een Aziatische en Europese keuken. +33 (0)5 65 30 53 60 | www.levinois.com

Ontdek Caillac

13u30 - 15u30

De Lagrézette-wijngaarden omringen het prachtig gerestaureerde 15de-eeuwse kasteel. Bezoekers zijn welkom in de kelders, waar u verschillende jaargangen kunt proeven in aanwezigheid van een deskundige. Reserveer een ontdekkingsworkshop van 1 uur door te bellen naar: +33 (0) 5 65 20 07 42 | chateau-lagrezette.com

Caillac > Douelle

15u30 - 16u

Ong. 0 u 30 min | 0 sluizen

Ontdek Douelle

16u30 - 18u30

Douelle heeft sinds de middeleeuwen een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de rivier de Lot, en was ooit de grootste haven voor het scheepvaartverkeer. Jarenlang werden hier wijnvaten gemaakt om te worden verscheept naar Bordeaux, de huidige Port dateert uit de 19e eeuw. Douelle zelf was beroemd om zijn bekwame schippers. Als u de kerk bezoekt, krijgt u de replica te zien van een beroemde boot: een 19de-eeuws fregat met kanonnen die aan het gewelf hangen. Het is een herinnering aan het zinken van de "Sémillante", een schip dat 705 soldaten vervoerde als versterking tijdens de Krimoorlog, vergezeld door Abbé Carrières, een inwoner van Douelle. Stroomopwaarts van de aantrekkelijke hangbrug mag u de grootste muurschildering van Europa, geschilderd door Chamizo en die de geschiedenis van de Cahorswijn voorstelt, niet missen.

Avondeten om Les Mariniers, Douelle

19u30 - 21u30

Geniet in de gezellige tuin van dit restaurant in het hart van Douelle van verse huisgemaakte gerechten, waaronder een dagelijkse selectie vis. Ze hebben ook een kleine winkel met specialiteiten uit het zuidwesten en een selectie Cahors-wijnen. Om te reserveren: 05 65 20 02 06 or 06 80 06 11 26

Overnachting in Douelle

Ontbijt aan boord

7u30 - 8u30

Geniet van uw laatste ontbijt aan boord voordat u de boot opruimt en verlaat om 9u (tenzij u voor een late check-out heeft geboekt en betaald)

Vertrek Douelle

9u