Over Bourgondië: Franche-Comté

Verwen uw smaakpapillen in het hart van overvloedig Bourgondië

Bourgondië, beroemd om haar uitstekende wijnen en heerlijke eten, maakt haar reputatie meer dan waar. Welige wijngaarden liggen lieflijk tussen golvende heuvels en rustige dorpjes nodigen je uit om heerlijk te ontspannen. Te midden van een netwerk van kanalen stroomt de majestueuze rivier Saône, het middelpunt van uw vaarvakantie in het Franse Bourgondië! Deze prachtige rivier voert u naar een wereld van genot die de zintuigen prikkelt en de ziel tot rust brengt.

 

Uw ideale bestemming?             BOEK NU           

Wilt u meer weten?              VERKENNEN

 

De kaart laat zien waar vaargebied Bourgondië: Franche-Comté ligt in Frankrijk is in France

Kaart van de vaarregio

Kaart van de vaarregio: Bourgondië: Franche-Comté

 = Le Boat Basis           = Kanaal           = Bevaarbare rivier          = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Wijnproeverij

Wist u dat er ieder jaar meer dan 200 miljoen flessen Bourgondische wijn verkocht worden? Echt! En u moet er absoluut een paar proeven tijdens uw wijnproefvakantie. Laat u rondleiden door de wijngaarden van Côte de Beaune. Stop eens bij het Maison des Vins in Chalon-sur-Saône voor regionale wijnen.

Natuurliefhebbers

De rivieren en kanalen van Bourgondië bieden wilde dieren een fantastische habitat. Aan de Saône en de Doubs komen 42 soorten zoogdieren, 30 soorten vissen en 160 soorten vogels voor. Kijk uit naar bijeneters, kleine plevieren, ijsvogels, wielewalen en zelfs koekoeken.

Gastronomie

Als u in Bourgondië op huurbootvakantie gaat, moet u zeker heerlijk gaan eten in één van de vele restaurants. Proef een flan met Bourgondische slakken bij Maison Lameloise in Chagny, een toprestaurant met 3 Michelin-sterren. Wat dacht u van Idéal mâconnais, een taart op basis van meringues met een vulling van botercrème? Of pain d’epices (kruidkoek)?

Vissen

Een visvakantie in Bourgondië wil zeggen: vissen op karper, snoek, snoekbaars, baars en brasem. Maar de echte prijs voor de gedreven visser, de Silurus glanis ofwel Europese meerval, verschuilt zich diep in de Saône. Gooi eens een hengel uit bij Beaune.

Nuttige informatie

Een schets

De bron van de rivier de Saône ligt in Vioménil te midden van de prachtige Vogezen. Het water bubbelt hier kristalhelder en stroomt 480 kilometer af naar de rivier de Rhône bij Lyon. De kaart van Bourgondië laat zien dat u de rivier kunt bevaren van Corre naar Lyon, een prachtig stuk van 371 kilometer. De bron van de rivier ligt 396 meter boven zeeniveau en de rivier heeft de meeste daling in het gedeelte voor Gray. Van Gray tot aan de Rhône is het hoogteverschil slechts 34 meter. Hierdoor is de Saône een zeer rustige rivier - langzaam, breed en vredig bij St. Jean-de-Losne op de Grande Saône en wat smaller en landelijker boven Axonne op de Petite Saône.

Het Romeinse legioen koesterde de heilige bron in Chalon-sur-Saône, vernoemd naar de Gallische riviergodin Souconna. Sou-conna werd gebruikt als naam voor de rivier en deze bleef hangen. De Romeinen daarentegen noemden de rivier Arar, wat vertaald kan worden als 'twee rivieren die bij elkaar passen'. Deze naam kwam van de samenvloeiing van de rivier de Doubs en de Saône. Seneca beschreef de Saône als “een aarzelende rivier” die maar niet kon beslissen welke kant hij op wilde.

De Petit Saône, de Grande Saône en de rivier de Seille zijn eenvoudig te bevaren en daardoor geschikt voor beginners. De aangrenzende kanalen zijn ook rustig en uitnodigend.

De sluizen op de rivier de Seille zijn onbemand. De sluizen op de Petite Saône zijn automatisch en bemand door sluiswachters; sommige zijn onbemand. Op de Grande Saône vindt u tussen St. Jean-de-Losne en Mâcon drie grote automatische sluizen bemand door sluiswachters. Op het Canal des Vosges, het Bourgondisch Kanaal en het Canal du Centre zijn alle sluizen automatisch. Sluizen zijn gratis.

Openingstijden: De sluizen op de Petite Saône zijn open van 09:00 tot 19:00 uur. De sluizen zijn tussen 12:30 en 13:30 uur gesloten voor de lunch. De sluizen op de Grande Saône zijn open van 06:00 tot 21:00 uur. Geen sluiting voor de lunch.

Feestdagen:

 • Canal des Vosges en Saône (bovenloop: Petite Saône en zuid): alle sluizen zijn dicht op 1 mei en 1 november.
 • Canal de Bourgogne, Canal du Centre, Canal du Rhône au Rhin en Seille: alle sluizen zijn dicht op 1 mei, 14 juli en 11 november.

Er zijn veel goed voorziene ligplaatsen langs de rivier de Seille. Op de Grande Saône is het verplicht om aan te leggen bij een drijvend dok of in een haven.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Download onze regiogids

Lees in een handige regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

Interactieve regiokaart

  = Le Boat basis      = Bezienswaardigheden

Ontdek...

Hoogtepunten
Plein in Dijon

Dit verblijf van de hertogen van Bourgondië is één van de mooiste plattelandssteden van Frankrijk en de historische hoofdstad van Bourgondië. Ontdek Dijons middeleeuwse centrum bomvol geschiedenis, interessante gebouwen en monumenten. Beklim de 315 treden van de Philippe le Bon-toren en geniet van een prachtig uitzicht over de daken van het middeleeuws kwartier.

Hoogtepunten
Dole in Bourgondië

Een geweldige stad. De haven ligt in een heel pittoresk deel van het oude centrum pal onder de grootse kathedraal, op minder dan 100 m van het oude looierskwartier. Dit deel van Dole heeft nauwe straatjes met kinderkopjes en heel oude huizen. Neem eens een kijkje in het huis waarin wetenschapper Louis Pasteur geboren is en bij de vele kerken.

Hoogtepunten
Rivierboot Vision in Verdun-sur-le-Doubs

In dit mooie, rustige dorp kunt u heerlijk rondwandelen. Aan de overkant van het water staan veel huizen die u ziet als u over de prachtige Bloembrug rijdt. Verdun-sur-le-Doubs is een goede plek om aan te meren en wat tot rust te komen.

Hoogtepunten
Lokale producten

Aan de Saône ligt ook het sterk door de Bourgondische vorsten beïnvloede Chalon-Sur-Saône. Ontdek de lange en ingewikkelde historie en de indrukwekkende monumenten. Het marktplein en de Saint Vincent-kathedraal zijn prachtig. Een heel mooie stad.

Fontenoy-le-Château heeft een interessante geschiedenis, dus neem zeker een kijkje in het museum en de vele kerken. Verken de oude geplaveide straten en stegen waar de klok stil lijkt te staan, de Tour des Lombards en de oude kasteelruïnes.

Het pittoreske en gastvrije stadje Port-sur-Saône heeft veel te bieden. Breng een bezoek aan een oude 18e-eeuwse kerk en ontdek de charmante erfenis van de 16e eeuw. Sla ook de magnifieke 18e-eeuwse brug niet over: met zijn dertien bogen overspant hij de hele Saône en biedt prachtige uitzichten over het landschap.

Scey-sur-Saône, met zijn grote torenhuizen en vele sporen uit het verleden, heet u welkom. Breng een bezoek aan de prachtige 18e-eeuwse kerk en wandel over de oevers van het Saint-Albinkanaal. Het kasteel Scey-sur-Saône is niet open voor publiek maar blijft indrukwekkend om te zien.

Ondanks zijn kleine omvang heeft dit stadje een omvangrijke geschiedenis. U zult zien dat Ray-sur-Saône gedurende de eeuwen zijn karakter behouden heeft. Ontdek het voormalig washuis van het dorp en de prachtige Saint-Annekerk. Het kolossale Ray-sur-Saônekasteel domineert het dal en is open voor publiek.

Gray is een levendig stadje met een rijke geschiedenis en interessante monumenten. De meest opvallende zijn de Eglise en het versterkte Château de Baron St. Martin, die nu dienst doet als kunstgalerie en museum.

De 'parel van de Saône-vallei' en 'de tweede hoofdstad van Haute-Saône' zijn allebei bijnamen van Auxonne. Deze vestingstad was in de middeleeuwen van groot strategisch belang. Tegenwoordig is het een marktplaats.

In Saint-Jean-de-Losne, door de koning 'Belle-Défense' genoemd, hebben zich de afgelopen eeuwen talloze oorlogen afgespeeld. Verschillende monumenten in het centrum herinneren hieraan. Als u door de straten of over een mooie brug loopt, kunt u ook een glimp opvangen van de Johannes de Doperkerk.

Besançon heeft tal van schatten, zoals de grootse parken, brede boulevards en het stadsdeel Quartier Battant, dat oorspronkelijk is opgericht door wijnmakers. Bezichtig de prachtige architectuur, waaronder zeventiende-eeuwse gevels met smeedijzeren balkons. Het fort is gebouwd door de beroemde militair architect Vauban en heeft schitterend uitzicht over de stad en de rivier de Doubs.

Seurre is een pittoresk stadje aan een kanaal en staat bekend als het geboortedorp van de beroemde Franse schrijver Bossuet. Zijn huis is nu een museumpje dat u dus nog steeds kunt bezoeken. In Seurre kunt u genieten van een populair lokaal visgerecht, 'pôchouse serruoise'.

Chagny is een mooi plaatsje met veel restaurants, waaronder het beroemde Lameloise. U vindt hier ook veel winkels. De 18e-eeuwse apotheek is altijd een interessante bezienswaardigheid. En als u tijd heeft, kunt u ook een kijkje nemen in de galerie met hedendaagse kunst.

Santenay is één van de dorpen waar de beroemde Bourgondische hertog Phillipe le Hardi te gast is geweest. Het kasteel staat er nog steeds en organiseert rondleidingen. Er zijn ook wijngaarden en een casino in dit bruisende, mooie stadje.

Welkom in Tournus, een prachtige stad vol middeleeuwse monumenten en ruïnes. Hier kunt u de mooie Saint-Philibertkerk bezichtigen met zijn hoge, met mos bedekte middeleeuwse toren. Het goed bewaard gebleven abdijpaleis is ook een lust voor het oog. U kunt er heerlijk rondwandelen.

Cuisery is één van Frankrijks vier beroemde boekendorpen. Er zijn meer dan tien boekenwinkels die verzamelobjecten verkopen, zoals gravures, lithografieën, verluchte teksten, vroege stripboeken en dergelijke. Dit culturele uitje is altijd leuk. De Notre Dame-kerk is ook een bezoekje waard.

Branges is een rustig en vredig stadje. Ga eens lekker fietsen over de kanaaloevers en verken de omgeving. Geniet van een drankje op het terras van één van de Franse dorpscafés.

Louhans is een mooie stad waar u heerlijk onder de mooie arcaden kunt wandelen en allerlei winkels en mooie oude gebouwen kunt bekijken. De Saint-Pierrekerk met zijn bordeauxrode dak is een juweeltje. Proef de lokale kipspecialiteit, Poulet de Bresse.

Routesuggesties

Om u een indruk te geven hoe ver u kunt varen in de tijd die u ter beschikking heeft, volgt hier een selectie van de routes van en naar onze bases in de regio. U hoeft niet op alle genoemde locaties aan te leggen of de route helemaal te volgen. Het staat u vrij te varen waar u wilt, zolang u uw boot maar inlevert op uw aankomstbasis op de door u geboekte datum. Voor een comfortabel reistempo raden we u aan 2-4 uur per dag te varen. Zo heeft u genoeg tijd om regelmatig aan te leggen en de omgeving te verkennen.

Branges HEEN EN TERUG via Tournus

Branges
Cuisery
Tournus
Branges

10 uur varen

88km 6 sluizen 3 nachten

Branges HEEN EN TERUG via Tournus

De boot vaart rustig over de Seille naar het prachtige Tournus, waar u wilt overnachten, dineren en alles wilt ontdekken. Een vaarvakantie in Bourgondië maakt uw dromen waar. Ontdek op een unieke en ontspannen manier de middeleeuwse kathedralen en stadjes tussen het vreedzame paradijs van wijngaarden en bossen.

10 uur varen

88km 6 sluizen 3 nachten

Branges HEEN EN TERUG via Mâcon & Chalon-sur-Saône

Branges
Cuisery
Tournus
Chalon-sur-Saône
Branges

26 uur varen

192km 8 sluizen 7 nachten

Branges HEEN EN TERUG via Mâcon & Chalon-sur-Saône

Een Franse bootvakantie in de wijnstreek Maconnais-Beaujolais dompelt uw smaakpapillen onder in de lokale witte wijnen. Als u de 2000 jaar oude stad nadert, kunt u de lichte en droge wijnen van de chardonnay- en pinot blanc-druiven bijna proeven. Een andere lokale favoriet is de Mâcon supérieur, een witte wijn met een hoger alcoholpercentage. Daar bent u uiteraard ook voor in!

26 uur varen

192km 8 sluizen 7 nachten

Branges naar St. Jean-de-Losne

Branges
Cuisery
Tournus
Chalon-sur-Saône
Verdun-sur-le-Doubs
Seurre
St. Jean-de-Losne

20 uur varen

144km 6 sluizen 4 nachten

Branges naar St. Jean-de-Losne

De Jura-wijnstreek ligt om de hoek als u vanuit Branges de Seille opvaart aan het begin van uw Bourgondië-vaarroute in Frankrijk. Tijdens uw reis spreiden de prachtige wijngaarden van Mâconnais en Chalonnais zich voor u uit. Fietsen over de trekpaden in de Romeinse dorpjes en grotere steden brengt u dicht bij het land en zijn bevolking. Drink ontspannen een wijntje in een prachtig café.

20 uur varen

144km 6 sluizen 4 nachten

Fontenoy-le-Château HEEN EN TERUG via Ormoy

Fontenoy-le-Château
Fontenoy-le-Château

12 uur varen

52km 22 sluizen 3 nachten

Fontenoy-le-Château HEEN EN TERUG via Ormoy

U heeft ontdekt dat varen in Frankrijk u veel plezier biedt. U vaart het Canal des Vosges af en vervolgt uw route op de Saône. Onderweg wordt u omringd door de indrukwekkende schoonheid van Bourgondië. Na een tijdje varen stopt u in Corre om wat te eten in een restaurant aan het water. Na een bezoek aan het museum gaat u verder naar Port-sur-Saône voor een fietstocht en een partijtje tennis.

12 uur varen

52km 22 sluizen 3 nachten

Fontenoy-le-Château HEEN EN TERUG via Ray-sur-Saône

Fontenoy-le-Château
Port-sur-Saône
Scey-sur-Saône
Ray-sur-Saône
Fontenoy-le-Château

38 uur varen

208km 52 sluizen 7 nachten

Fontenoy-le-Château HEEN EN TERUG via Ray-sur-Saône

Met een gevarieerde en unieke Franse cruise in het hart van Bourgondië heeft u de juiste keuze voor een vakantie gemaakt. U laat de prachtige stad Fontenoy-le-Châteaux achter u en vaart het Canal des Vosges op. U bevindt midden in het prachtige landschap met mooie stadjes, die allemaal lijken te beschikken over een eigen kasteel. Ontspan en werp uw hengel uit in de Saône.

38 uur varen

208km 52 sluizen 7 nachten

Saint-Jean-de-Losne naar Fontenoy-le-Château

St. Jean-de-Losne
Auxonne
Gray
Ray-sur-Saône
Scey-sur-Saône
Port-sur-Saône
Fontenoy-le-Château

32 uur varen

210km 32 sluizen 7 nachten

Saint-Jean-de-Losne naar Fontenoy-le-Château

De geschiedenis is indrukwekkend en in dit gedeelte van Bourgondië is een bezoek aan het Napoleon Bonaparte-museum in Auxonne echt een must. In 1788 ging hij in deze prachtige stad naar de militaire academie ter voorbereiding op zijn toekomstige escapades. U vaart door in noordelijke richting en maakt een tussenstop in de oude handelshaven van Gray om een hapje te eten: boeuf bourgignon of rookworst met een glas lokale Chassagne-Montrachet.

32 uur varen

210km 32 sluizen 7 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Gray

St. Jean-de-Losne
Auxonne
Gray
St. Jean-de-Losne

16 uur varen

129km 10 sluizen 3 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Gray

St. Jean-de-Losne, het grootste centrum voor de binnenvaart is een drukke en pittoreske stad op de splitsing van het Bourgondisch Kanaal en de Saône. Musea, kunstgalerieën, restaurants en moderne voorzieningen maken de stad tot een ideaal vertrekpunt voor uw Bourgondië-vaartocht in Frankrijk. Gray en Auxonne nodigen uit om nog even wat langer te blijven.

Let op: In april 2018 is de sluis van Heuilly in onderhoud. Vanuit Saint Jean de Losne kunt u niet over de waterwegen naar Gray gedurende deze periode.

16 uur varen

129km 10 sluizen 3 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Louhans

St. Jean-de-Losne
Seurre
Verdun-sur-le-Doubs
Chalon-sur-Saône
Tournus
Cuisery
Branges
St. Jean-de-Losne

37 uur varen

293km 14 sluizen 7 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Louhans

De roepende marktlui op de weekmarkt, die iedere maandag plaatsvindt in Louhans, laten u realiseren dat dit ritueel nog uit de middeleeuwen stamt. U onderhandelt met de verkopers, koopt een baguette, wat kaas en een flesje wijn. Daar vaart u verder naar de rivier de Seille. Franse bootvakanties in Bourgondië combineren landelijke charme met watersporten, shoppen en culinaire verwennerij.

37 uur varen

293km 14 sluizen 7 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Besançon

St. Jean-de-Losne
Dole
Besançon
St. Jean-de-Losne

37 uur varen

194km 52 sluizen 7 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Besançon

Bij de Pasteur Route in Bourgondië is de bruisende haven van St. Jean-de-Losne met zijn kasseienstraatjes en indrukwekkende architectuur uw vertrekpunt. U vaart door naar de oude haven van Dole, de geboorteplaats van Louis Pasteur. U wandelt door de prachtige parken en over de ruime boulevards van Besançon waar de majestueuze citadel de horizon domineert.

37 uur varen

194km 52 sluizen 7 nachten

Fontenoy-le-Château naar Branges

Fontenoy-le-Château
Port-sur-Saône
Scey-sur-Saône
Ray-sur-Saône
Gray
Auxonne
Saint-Jean-de-Losne
Seurre
Verdun-sur-le-Doubs
Chalon-sur-Saône
Tournus
Cuisery
Branges

50 uur varen

319km 38 sluizen 10 nachten

Fontenoy-le-Château naar Branges

Geniet al varend op de rivier de Saône van het schilderachtige, natuurlijke landschap, heerlijke wijnen en gastronomische gerechten. Ontdek de prachtige kastelen in de buurt van Scey-sur-Saône, bezoek de stad Chalon-sur-Saône en proef heerlijke wijnen uit de Côte de Beaune Premier Cru wijngaarden in de buurt. Maak een historische wandeling in de Romeinse stad Tournus of in het militaire stadje Auxonne.

50 uur varen

319km 38 sluizen 10 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Dole

St. Jean-de-Losne
Dole
St. Jean-de-Losne

16 uur varen

48km 18 sluizen 4 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Dole

Vanaf Saint Jean de Losne volgt u de Canal du Rhône au Rhin en ervaart u een deel van de geschiedenis van Frankrijk! Ontdek de middeleeuwse stad Dole en haar vele monumenten zoals het Louis Pasteur Museum. Proef langs uw weg de lokale specialiteiten: u vaart vlakbij de wereldberoemde wijngaarden van Bourgondië en van Jura!

16 uur varen

48km 18 sluizen 4 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Chagny

St. Jean-de-Losne
Seurre
Verdun-sur-le-Doubs
Chalon-sur-Saône
Chagny
St. Jean-de-Losne

26 uur varen

154km 28 sluizen 7 nachten

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Chagny

Volg rivier de Saône tot aan de dynamische stad Chalon-sur-Saône, draai vervolgens naar het Canal du centrum om de stad van Chagny te bereiken. U bevindt zich nu tussen 2 van de beroemdste wijngaarden van de wereld, de Mâconnais en de Côte de Beaune! Geniet optimaal van deze wijnen door ze te proeven in combinatie met een aantal lokale kazen en gastronomische gerechten! Ontspan en haal het meeste uit het erfgoed en de gastronomie van Bourgondië!

26 uur varen

154km 28 sluizen 7 nachten
Toegevoegd op 10 August 2018

Beoordeling van Isabel Verhaert

Friendly staff (during booking & boarding) Good route map & information. Boat (Tamaris) was a bit old-fashioned (table & furniture) Nice vacation bringing family closer together.
READ MORE
Fontenoy-le-Château - Fontenoy-le-Château
Tamaris
Toegevoegd op 13 July 2018

Beoordeling van Guy Mommaerts

Zoals altijd zeer goed, zou uitstekend zijn moest het onthaal iets beter geregeld zijn! zeer afwisselend maar niet voor beginneling
READ MORE
St. Jean-de-Losne - St. Jean-de-Losne
Vision 3
Toegevoegd op 02 July 2018

Beoordeling van Tom Haeck

De aansluiting van de BBQ was niet in orde, waardoor we deze kiet meteen konden gebruiken, maar dit werd de volgende dag meteen opgelost door iemand die ter plaatse kwam om dit op te lossen Geweldige vrijheid in een superomgeving
READ MORE
St. Jean-de-Losne - St. Jean-de-Losne
Salsa A
Toegevoegd op 23 September 2017

Beoordeling van Wils Roger

Everything was going well. On our depart we liked to have more explanation, but in Saint Jean-de-Losne de service was extreme good. Something we forgot on de boat , was send to us by post. See the field before, everything was ok.
READ MORE
Branges - St. Jean-de-Losne
Sheba
Toegevoegd op 18 September 2017

Beoordeling van Henriette van Espen

de info, tips, weetjes die men op voorhand krijgt zijn zeer welkom. De ontvangst op de vertrekbasis is hartelijk en het personeel neemt zijn tijd voor je. Ook op de eindbasis heb je dezelfde hartelijkheid en hulpvaardigheid. Dit is reizen zonder stress al van voor het vertrek ! Varen op een rivier is wijdser en rustiger dan op een kanaal. Maar het is altijd leuk.
READ MORE
GRY - St. Jean-de-Losne
Magnifique
Toegevoegd op 28 August 2017

Beoordeling van Jan Clerinx

Zeer professioneel. Goede ontvangst en degelijke uitleg. Kleine problemen werden dadelijk verholpen. Aan te raden. Gezellige vakantie in een aangenaam kader.
READ MORE
GRY - St. Jean-de-Losne
Crusader
Toegevoegd op 28 September 2018

Beoordeling van Kris Spruyt

De start liep stroef. Wij hadden een "early checkin" genomen, met het idee dat we al om 11u mochten langskomen ipv 16u. Men had ons ook nog vooral gemaild dat we best nog een uur vroeger kwamen om de administratie etc in orde te maken. Dus om stipt 10u kwamen wij aan en werden we nogal stuurs wandelen gestuurd, want 11u is 11u. Waarom dan die mail om vroeger aanwezig te zijn? Om 11u stipt werden we dan wel geholpen en was dezelfde dame nu wel vriendelijk. Na het papierenwerk en uitleg bleek dat onze boot nog steeds niet in orde was. Uiteindelijk konden we om 13u uitvaren. De man die ons uitleg gaf over de boot was wel heel vriendelijk en behulpzaam. De rest van het weekend was uitmuntend! Goed ontstrest, genoten van varen en natuur, gezellige plekjes onderweg - aanrader. En wij hadden de Cirrus B gereserveerd en kregen een upgrade: Countess. Toffe boot :) Geweldig genoten van het varen en de sluisjes. Mooie aanlegplekjes en prachtige natuur onderweg.
READ MORE
St. Jean-de-Losne - St. Jean-de-Losne
Countess
Toegevoegd op 27 August 2018

Beoordeling van Liesbet Wangen

Mooie,verzorgde ⛵! Lekker relaxed, zijn tot aan Gray gevaren. Weinig sluizen dus tijd genoeg om te genieten.
READ MORE
St. Jean-de-Losne - St. Jean-de-Losne
Calypso
Toegevoegd op 29 July 2018

Beoordeling van Johan Valcke

Zoals bij de vorige ervaringen (5) appreciëren wij het onthaal, de technische begeleiding, de documentatie, ... Enkel het ontbreken van een luifel op de Clipper heeft ons enorm gehinderd. De parasol beschermt onvoldoende tegen de zon en is onhandig in het gebruik (is zelfs in het water terechtgekomen bij een windstoot).
READ MORE
Branges - St. Jean-de-Losne
Clipper
Toegevoegd op 14 July 2018

Beoordeling van Mark Jansen

Napoleon Route was erg mooi, prachtige natuur, leuke dorpjes/stadjes, boot was prima, beschrijvingen en vaarroutes goed. Ook de auto-breng service was prima, en geen problemen gehad. Personeel is behulpzaam en vriendelijk op beide lokaties. Verbeterpunten: losse dekstoeltjes waren erg slap, zak je dus door heen. Instructies voor vertrek konden beter, collega toeristen hadden erg veel moeite om de boot te kunnen varen. Verder was de website uitleg voor de borg / afkoop borg onduidelijk! Als je geen afkoop van de borg doet met verzekering, betaal je een behoorlijke borg, maar alle schade wordt dan 1-op-1 op jou verhaald. Met verzekering, kost de reis meer, maar kan je nooit meer betalen dan de verzekeringskosten. Hier moet je echt op letten, bij een ongelukje kan je erg veel geld kwijt zijn. erg mooi, aanrader. vaarroute rustig, weinig boot verkeer
READ MORE
Fontenoy-le-Château - St. Jean-de-Losne
Countess