Wijn aan het Canal du Midi

Bootvakanties & wijn proeven

Bootvakanties voor wijnliefhebbers

Varen is de ideale manier om relaxed vakantie te vieren en zo het landschap, met een wijntje in uw hand, voorbij te laten glijden. Meer uw boot aan en bezoek te voet of met de fiets de beroemdste wijnhuizen van Frankrijk voor een proeverij.

Favorieten zijn Homps, een levendig stadje waar men wijn produceert - zelfs bij het VVV-kantoor is er tentoonstelling over wijn - en Ventenac, waar ook een wijnmuseum te vinden is. Er zijn net zoveel mogelijkheden om wijngaarden te bezoeken als dat er wijnen zijn, en smaken nog lekkerder als u ze drinkt op de plaats van herkomst.

Onze beste bootbestemmingen voor wijnproeverijen in Frankrijk en Italië

Bourgondië: Nivernais & Loire, Frankrijk

Wijngaarden bij Sancerre

Stop bij de "Caves de Bailly" voor een bezoek en een proeverij. Deze oude kalksteengroeves die ooit de bouwmaterialen voor Parijs leverden, worden nu gebruikt voor de fermentatie van Crémant de Bourgogne en de productie van kersenlikeur. In de buurt van de levendige stad Auxerre kunt u de droge, aromatische wijn Chablis proeven. Aan het Canal Latéral à la Loire ligt op de heuveltop het dorpje Sancerre en haar beroemde wijngaard. Leer alles over de wijnen uit deze streek in het Maison des Sancerre, een 15e-eeuws huis gewijd aan de kunst van het wijnmaken. De Pouilly wijngaarden liggen aan de overkant van de Loire tegenover Sancerre. Hier komt de wereldbekende Pouilly-Fumé vandaan.

Meer informatie over Bourgondië: Nivernais & Loire

Aquitanië, Frankrijk

Wijngaarden in Aquitanië

Ontsnap naar Aquitanië en vaar door een landschap van maïsvelden, boomgaarden en heuvel vol met wijnranken. Geniet van wereldberoemde wijnen van de nabijgelegen Bordeauxwijngaarden met o.a. de Côtes de Buzet en de Côtes du Brulhois. Wijnliefhebbers kunnen tijdens een gratis wijnproeverij in de wijnkelder van Buzet zelf deze lokale wijn uitproberen. Proef ook eens Armagnac, een smaakvolle likeur die in de buurt van Condom geproduceerd wordt.

Meer informatie over Aquitanië

Bourgondië: Franche-Comté, Frankrijk

Wijngaarden in Bourgondië

Ga op zoek naar de legendarische Bourgondische wijnen in de Franche-Comté streek. Vaar langs de Côte de Beaune's premier cru-wijngaarden waar wijnen als Pommard, Chasagne-Montrachet, Rully en Mercurey vandaan komen. Leg aan bij Chagny, Châlon-sur-Saône of Mâcon om de wijngaarden te verkennen en zelf deze lekkere wijnen te proeven. De Rully wijn is heerlijk in combinatie met lokale kazen.

Meer informatie over Bourgondië: Franche-Comté

Canal du Midi, Frankrijk

Wijnproeven in de Midi

Languedoc-Roussillon heeft de grootste wijnproductie ter wereld. Tijdens uw vaartocht van Homps naar Carcassonne komt u langs de beroemde wijngaarden van Minervois en Corbieres. Langs het kanaal vindt u lokale wijnproducenten zoals de Domaine de Guery wijnmakerij in Capestang of Les Vignerons de Paraza. Bij sommige, zoals de wijnkelder van Ventenac kunt u ook terecht voor een wijnproeverij. Voor een echt onvergetelijke ervaring legt u aan bij het Corbières massief en geniet u heerlijk in de schaduw van een glaasje lokale wijn...

Meer informatie over het Canal du Midi

Venetië en Friuli, Italië

Wijn en spijs

In de provincie Friuli produceert men voornamelijk witte wijn. Hier vindt u de DOC's van de regio Collio. De Colliowijn heeft een volle, rijke smaak en is gemaakt van een mix van druiven, waaronder de Chardonnay en Pinot Grigio. Kies uit de ruime selectie een heerlijkeCollio voor thuis. U kunt deze kopen bij de wijngaard vlakbij onze basis in Precenicco. Venetië staat bekend om het overdadige eten en de culinaire specialiteiten. Een glas van de sprankelende lokale Prosecco maakt uw diner compleet.

Meer informatie over Venetië en Friuli

Zoekt u meer vakantie inspiratie?

Neem een kijkje op onze Bootvakantie - inspiratie voor o.a. een korte vakantie en ontdek wat u nog meer kunt beleven tijdens een Le Boat vakantie!