Chien en bateau

Hondvriendelijke vaarvakantie

Uw hond is welkom aan boord!

Elk jaar vragen eigenaars van huisdieren zich af, “Wat moet ik met mijn geliefde hond doen als ik op vakantie ga?” Nou, wij hebben het antwoord - neem uw hond mee! U zult geen beter alternatief vinden, want bij Le Boat zijn honden welkom op AL onze boten. We weten allemaal dat onze harige vrienden ook deel uitmaken van de familie, en een zelfstandige vaarvakantie met iedereen aan boord biedt u en uw dierbaren de kans om de omgeving te verkennen en elke dag een andere wandeling te maken. Hier is alles wat u moet weten voordat u aan boord gaat voor een hondvriendelijke vaarvakantie.

Bekijk onze vakanties

Waarom uw hond meenemen op een boot?

Honden houden van boten, en we verwelkomen honden aan boord van al onze boten. Uw hond zal het heerlijk vinden om op het water te zijn en elke dag iets nieuws te ontdekken. U kunt stoppen en de plaatselijke pubs en cafés verkennen, of aanleggen en mooie wandelingen maken langs de kanalen of in de nabijgelegen parken.

Kan ik mijn hond meenemen naar het buitenland?

Honden aan boord

Als u met uw hond naar een land in de Europese Unie wilt reizen, heeft uw huisdier een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid en een diergezondheidscertificaat nodig. Als u naar Ierland reist, moet uw huisdier ook behandeld worden tegen lintwormen. Voor het diergezondheidscertificaat moet u met uw huisdier naar de dierenarts. U moet dit ten laatste 10 dagen voor uw reis doen. Het certificaat moet worden ondertekend door een "officiële dierenarts" (OD). Om het Verenigd Koninkrijk in te mogen, moet u naar een dierenarts om uw hond te laten behandelen tegen lintwormen. Dit moet worden vermeld in het diergezondheidscertificaat van uw huisdier. Als u van Ierland naar het VK terugreist, is dit niet nodig. Raadpleeg altijd het officiële advies voordat u met uw hond op reis gaat.

 

Waar naartoe

Al onze bestemmingen zijn hondvriendelijk, wat elk van onze vaargebieden perfect maakt voor een vaarvakantie met uw harige vriend. Een staycation met uw hond is een geweldig idee, want het is gemakkelijk om met uw hond in de auto te reizen. De Thames heeft veel hondvriendelijke pubs waar u en uw hond samen van kunnen genieten, plus uitstekende wandelpaden en mooie parken in plaatsen als Windsor. Of uw trouwe viervoeter verkent graag het ongeëvenaarde landschap van de Schotse Highlands tijdens een tocht over het Caledonisch Kanaal.

Als u erover denkt om naar een EU-land te reizen, dan zijn de kanalen van Frankrijk uitstekend geschikt voor lange wandelingen samen. Het Canal du Midi is een goede optie: het jaagpad loopt erlangs en is dus de ideale bestemming om te voet met uw hond te verkennen. De rivier de Shannon biedt ook tal van hondvriendelijke pubs, velden, tuinen en wandelpaden rond meren die erop wachten om verkend te worden.  Ook in de bossen van Mecklenburg en Brandenburg in Duitsland kunnen u en uw hond avonturen beleven.

Hoeveel huisdieren mag ik meenemen?

Maximaal twee honden zijn welkom aan boord van elke boot. Raadpleeg onze pagina met Extra's voor informatie over de toeslagen voor huisdieren.

 

Welke boot moet ik kiezen?

Als u een kleine hond heeft, bent u van harte welkom om om het even welke boot te kiezen voor uw hondvriendelijk vaaravontuur! U kunt uw hond gemakkelijk aan en van boord dragen. Met een grotere hond moet u ervoor zorgen dat hij gemakkelijk zelfstandig op en van de boot kan springen. Misschien geeft u er de voorkeur aan de salon en de kajuit op hetzelfde niveau te hebben, zonder trappen. In dit geval raden wij volgende boten aan: Salsa, Tango, Calypso en alle Vision modellen.

Tips voor een hondvriendelijke vaarvakantie

  • Neem de lievelingsspullen van uw hond mee, zoals hun deken, favoriete speeltje en waterbak, zodat ze zich sneller thuis voelen.
  • Als u uw hond tijdens het varen op een bepaalde plaats kunt laten zitten, houdt u hem veilig en voorkomt u dat u wordt afgeleid bij het varen. U wilt niet dat uw enthousiaste pup rond rent terwijl u uw boot te water laat.
  • Een eigen plek aan boord kan ook helpen om een nerveuze hond zich beter te laten voelen op een boot. Investeer in een comfortabele anti-slip mat of -kussen dat groot genoeg is voor uw hond om op te liggen. Een dek van anti-slip glasvezel is voor u en mij misschien een veilige ondergrond, maar voor de poten van een hond kan het behoorlijk glad zijn.
  • Neem een extra handdoek en een loglijn mee voor als ze gaan zwemmen.
  • Koop een reddingsvest voor honden om er zeker van te zijn dat uw hond veilig is tijdens het zwemmen.
  • Sommige gebieden kunnen beschermd zijn, en het kan zijn dat u uw hond aan de lijn moet houden - controleer dit altijd van tevoren.
  • Neem voldoende zakjes voor hondenpoep en papieren doekjes mee op reis.
  • Zwemmen, rennen, springen - op een vaarvakantie is alles mogelijk, gewoon aanleggen en laat uw hond zich uitleven!

Getuigenissen en verder tips

Luna de Yorkshire Terriër

Luna de Yorkshire Terrier

"Mijn naam is Luna, ik ben een Yorkshire Terrier die dol is op bootvakanties! Ik heb mijn familie kunnen vergezellen op een cruise in Frankrijk, en het was een waar genoegen. Ik droeg een reddingsvest en liep tijdens de vaart op de boot rond om de landschappen en de inwoners van het Canal du Midi te bewonderen. Elke ochtend kon ik een wandeling maken langs het jaagpad terwijl mijn familie aan het ontbijten was. Ik hield er ook van om te rennen terwijl mijn baasjes naar de bakker fietsten om brood te halen. Ik voelde me meteen thuis aan boord en ik hoop snel weer te kunnen varen!"

Met Jackie en Max op de Saône met Le Boat

Met Jackie en Max op de Saône met Le Boat

“Zowel Jackie als Max voelden zich snel thuis op onze Vision. Dit type boot bleek trouwens perfect om viervoeters van en aan boord te laten dankzij de lage opstap achteraan.

Op het benedendek hadden beide honden hun favoriete rustplek waar ze tijdens het varen vele uren een dutje deden. Maar ook aan dek was het een plezier om Jackie en Max bezig te zien. Ze waren helemaal niet bang van deze vreemde omgeving en bewogen zich behendig over het hele bovendek."

 

©Peter Soete (Reisournalist Roularta Media Group)

Hondvriendelijke vaarvakantie

Paul Wojnicki, auteur van France : A Woof Guide

“Ik zou Falco nooit buitenland aan de mijn zonder tracker, ik zou hem niet graag ergens kwijt zijn, laat staan in het buitenland. Zorg ervoor dat er op de uwe Europese kaarten staan, mijn Garmin heeft dit standaard.”

 

Lees meer over Paul in zijn boek: France: A Woof Guide

Zoekt u meer vakantie inspiratie?

Neem een kijkje op onze Bootvakantie - inspiratie voor o.a. een korte vakantie en ontdek wat u nog meer kunt beleven tijdens een Le Boat vakantie!