Camargue beach

Zee- en strandvakantie

De beste regio's om te zwemmen

Met uw voeten in het zand op de prachtige Mediterrane zandstranden. Veel van onze bootvakanties komen in de buurt van mooie zwemplekken die zowel kinderen als volwassenen geweldig zullen vinden. Zwemliefhebbers gaan bij voorkeur naar de Midi, Camargue, Charente, de rivier de Lot, Italië en België. Onze basismedewerkers kunnen u precies vertellen waar u kunt zwemmen en waar u beter aan boord kunt blijven. We raden af om in kanalen of sommige andere waterwegen te zwemmen, maar er blijven nog genoeg veilige zwemplekken over.

Vlaanderen, België

Strand in België

Deze vaartocht begint en eindigt inNieuwpoort. Ook tijdens de tocht van Ieper naar Brugge komt u dicht in de buurt van deze kustplaats. Genoeg mogelijkheden dus om een ontspannen vaartocht te combineren met een zonnig bezoek aan het lange zandstrand van Nieuwpoort. Op het strand lijkt het altijd vakantie. Er zijn uitstekende voorzieningen en u kunt hier veilig in de zee zwemmen.

Meer informatie over Vlaanderen

Mecklenburg, Brandenburg en Berlijn, Duitsland

Zwemmend kind

Het Müritzmeer, het grootste meer in Duitsland is een perfecte plek om uw boot aan te meren en een frisse duik te nemen. In augustus nemen honderden zwemmers deel aan Müritz-Schwimmen, een zwemwedstrijd die al meer dan 30 jaar lang wordt gehouden in Waren. De zwemmers moeten 1950 meter afleggen.

Meer informatie over Mecklenburg, Brandenburg en Berlijn

De Lot, Frankrijk

Zwemmen in de Lot

De naam van de rivier de Lot geeft al aan dat het hier om een natuurlijk stromende rivier gaat. Door de stroming is het water schoner dan in een aangelegd kanaal en u kunt u hier dan ook uitstekend zwemmen. Verder zijn er ook verschillende stranden op de rivieroevers, zoals die bij Caix en Bouzies. Perfect om te zonnebaden en af en toe een frisse duik te nemen.

Meer informatie over de Lot

Camargue, Frankrijk

Strand in de Camargue

Het Canal du Rhône à Sète loopt parallel aan de kust en geeft toegang tot een hele reeks van resorts aan de kust: alle gelegenheid voor een duik in de Middellandse zee. U vaart ook over een meer in het binnenland, het Étang de Thau, waar u heerlijk kunt zwemmen. Het water is hier warmer dan de zee. Vlakbij Meze ligt een leuk strand. Voor wat meer actie in het water gaat u naar Aqualand Cap d'Agde, één van Europa's bekendste waterparken met negen glijbanen en een enorm golfbad.

Meer informatie over Camargue

Venetië en Friuli, Italië

Strand van Lignano in Italië

Tijdens deze vaartocht komt u langs verschillende strandresorts waaronder Jesolo, Grado, Bibione en Lignano. Ontdek hier de vele winkels, restaurants en amusement. Vooral Bibione en Lignano mogen trots zijn op hun kilometerlange stranden. Het water is schoon en veilig - Lignano krijgt niet voor niets elk jaar de Blauwe Vlag voor uitstekende kwaliteit. Voor een middag plezier in het zwembad neemt u de kinderen mee naar Aqualandia in Jesolo, een spetterend waterpark.

Meer informatie over Venetië en Friuli

Zoekt u meer vakantie inspiratie?

Neem een kijkje op onze Bootvakantie - inspiratie voor o.a. een korte vakantie en ontdek wat u nog meer kunt beleven tijdens een Le Boat vakantie!