Ma: 10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00 & Di - Vr: 9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

+31 10 213 03 52
Gastronomie aan het Canal du Midi

Gastronomische vaarvakanties

Onze beste regio's voor het proeven van lokale specialiteiten

Al onze vaarregio's hebben wel een eigen gastronomische specialiteit voor de échte fijnproever. Ontdek welke lekkernij uw bestemming te bieden heeft en geniet met volle teugen van nieuwe smaken.

 

Proef cassoulet in Castelnaudary, verse zalm in Schotland of geniet van een simpel gerecht gemaakt van lokale producten in Venetië. Koop verse producten op een plaatselijke markt—zoals de beroemde markt in Louhans waar Bresse-gevogelte wordt verhandeld—en geniet aan boord van een zelfbereid lokaal gerecht.

Bourgondië: Franche-Comté, Frankrijk

De regio Bresse ten zuidwesten van dit vaargebied is befaamd om het kippenras de Bresse. Dit gevogelte is bijzonder smaakvol en zeer mals. Bresse is bijzonder trots op deze kippen en de bekende Britse fijnproever Heston Blumenthal noemde ze de absolute winnaar op het gebied van smaak en textuur in zijn BBC-serie 'In Search Of Perfection'. Uit deze regio komt ook mals rundvlees, kaas en niet te vergeten de legendarische mosterd uit het nabijgelegen Dijon.

Meer informatie over Bourgondië: Franche-Comté

Aquitanië, Frankrijk

In Aquitanië vindt u alle ingrediënten voor een culinaire vaartocht. Enkele van de verrukkelijke lokale gerechten zijn Foie Gras, een rijke, boterachtige en delicate paté gemaakt van de lever van een vetgemeste eend of gans. De wilde paddenstoelen en truffels uit deze streek zijn ook zeker het proeven waard. Agen is befaamd om de Pruneaux d'Agen - heerlijke, sappige pruimen. We weten zeker dat u tijdens uw bezoek de verleiding niet kunt weerstaan. Probeer ze ook eens nadat ze zijn ondergedompeld in chocolade - heerlijk!

Meer informatie over Aquitanië

Loch Ness en het Caledonisch Kanaal, Schotland

Het nationale gerecht van Schotland is Haggis, een ‘vleespastei’ op smaak gebracht met ui en kruiden. Haggis wordt volgens traditie geserveerd met ‘neeps and tatties’ (knolraap en aardappels) bij het avondeten of met eieren, bacon en bloedworst voor een origineel Schots ontbijt. In Schotland zijn ook veel zalmkwekerijen, dus probeer zeker één van de plaatselijke visgerechten om de vangst van de dag te proeven. Sluit de maaltijd af met een glas smaakvolle Highland Malt Whisky. Een rondleiding door de Ben Nevis whiskydistilleerdij is zeker de moeite waard.

Meer informatie over Loch Ness en het Caledonisch Kanaal

Canal du Midi, Frankrijk

In Castelnaudary is Cassoulet ontstaan, een rijke, langzaam gegaarde stoofschotel van vlees (meestal worstjes, gans, eend en soms lam) en witte snijbonen. Eens per jaar viert men het bestaan van dit gerecht tijdens het Fête du Cassoulet - een gezellig festival waar volop wordt gegeten, gedronken en gedanst. Bezoek ook Toulouse, waar de Toulouseworst - vers varkensvlees, zout en peper - vandaan komt. U moet het zeker eens proeven. Een echte Toulouseworst wordt alleen in Toulouse zelf verkocht: zoek naar het gerenommeerde rode label. Uit deze regio komen ook Porc Noir en Magret de Canard - een gerecht met eend.

Meer informatie over het Canal du Midi

Rideau Canal, Canada

Het Rideau Canal staat boordevol ontspannen en charmante restaurants waar u kunt genieten van heerlijke lokale lekkernijen en gerechten met in met Canada geproduceerde ahornsiroop. Het is echter in de grote steden Ottawa en Kingston waar u het allerbeste van de bloeiende culinaire wereld van Canada vindt. Kingston heeft de meeste restaurants per hoofd van de bevolking. In Ottowa heeft de food scene de laatste jaren een enorme vlucht genomen en heeft een de wereldklasse restaurants die u van een hoofdstad kunt verwachten.

Meer informatie over het Rideau Canal

Elzas, Frankrijk

De Duitse invloeden in deze streek komen duidelijk terug in de lokale gerechten en specialiteiten. Proef de Baeckoffe tijdens uw bezoek aan Straatsburg. Dit stoofgerecht, traditioneel bereid in een bakkersoven, bevat drie soorten vlees - varken, rund en lam. Het vlees wordt samen met aardappels en uien enkele uren lang in een smaakvolle witte wijn uit de Elzas gegaard. Een andere delicatesse is de Choucroute garnie, een befaamd gerecht uit de Elzas van zuurkool, worstjes, ander gezout vlees, charcuterie en vaak ook aardappelen.

Meer informatie over de Elzas

Bretagne, Frankrijk

In de wateren van Bretagne gedijen oesters goed. Probeer in de mooie haven van La Roche Bernard eens de Bretonse oesters in één van de uitstekende visrestaurants. De fabriek in Guenrouet waar men Kerisac-cider maakt is zeker een bezoek waard. Hier komt u alles te weten over dit historische drankje. Een vaartocht door deze regio is niet compleet zonder een keer crêpes (pannekoekjes) geproefd te hebben – in Bretagne vindt u de beste crêpes van heel Frankrijk.

Meer informatie over Bretagne

Venetië en Friuli, Italië

Italië staat bekend om zijn verse pasta. Kies een pastagerecht met verse vis of zeevruchten en waan u in de gastronomische hemel. De Adriatische kust is bezaaid met vissersdorpjes, dus in de plaatselijke restaurants kunt u altijd kiezen uit de meest verse en smaakvolste vangsten. Neem er een heerlijk glas Italiaanse Prosecco bij.

Meer informatie over Venetië en Friuli

Bourgondië: Nivernais & Loire, Frankrijk

Vaar naar Roanne, de culinaire hoofdstad van Bourgondië – hier vindt u La Maison Troisgros, één van de beste restaurants ter wereld. Dit exquisiete restaurant is prijzig, maar men komt van mijlenver om hier te dineren.

Meer informatie over Bourgondië: Nivernais & Loire