Vision in Burgundy

Geschiedenis en erfgoed

Huurbootvakantie voor liefbhebber van geschiedenis

Tijdens een huurbootvakantie in Europa waant u zich al snel in vroegere tijden. Onze huurbootvakanties brengen u langs bekende én wat minder bekende historische plekken - zo blijft er altijd wat te ontdekken.

Wat is er mooier dan bij vrijwel elke rivierbocht een historisch kasteel, middeleeuws landhuis of gotische kathedraal te ontdekken? Leg aan en ontdek op eigen houtje de Italiaanse Renaissance kunst of bezoek de Berlijnse Muur. Alle bestemmingen bieden prachtige, historische bezienswaardigheden.

Canal du Midi, Frankrijk

Béziers, Canal du Midi

Een vaartocht over het Canal du Midi brengt u langs historische schatten als de enorme vesting uit de 13e eeuw in Carcassonne. Ontdek tijdens uw reis pittoreske dorpjes en dynamische steden als Narbonne, waar de geschiedenis op elke straathoek te zien is.

Meer informatie over het Canal du Midi

Vlaanderen, België

Brugge, België

Veel steden in België nemen een belangrijke plek in de geschiedenis in. Geniet van de indrukwekkende architectuur, musea en het erfgoed in magisch Gent. De vele monumenten en marktjes maken Brugge tot een mooie bestemming. En bezoek ook zeker Nieuwpoort aan de kust.

Meer informatie over Vlaanderen

Mecklenburg en Brandenburg, Duitsland

Berlijn, Duitsland

Tijdens uw vaartocht komt u langs prachtige steden. Breng een bezoek aan hetgeweldige Berlijn, één van de mooiste steden ter wereld. Ontdek hier de vele indrukwekkende bouwwerken zoals de Brandenburger Tor of de Berliner Dom. Duik in de Duitse cultuur en ga naar Potsdam om daar de karakteristieke architectuur van het kleurrijke paleis en de groene tuinen van Park Sanssouci te bewonderen.

Meer informatie over Mecklenburg en Brandenburg

Rivier de Theems, Engeland

St. Georg kapel, Windsor

Reis naar het machtige Engeland en duik in de typisch Engelse sfeer. Breng een bezoek aan één van de vele belangrijke monumenten, zoals het gigantische Windsor Castle en het bijbehorende park. Neem de tijd om Reading te bezoeken en te genieten van het heerlijke eten en de monumenten. Het kasteel in Clivedon is indrukwekkend om te zien.

Meer informatie over de Rivier de Theems

Elzas-Lotharingen, Frankrijk

Straatsburg, Frankrijk

De Elzas is een streek vol met geschiedenis. Breng hier een bezoek aan magische steden zoals het dynamische Straatsburg, een interessante mix van cultuur en erfgoed. Ontdek karakteristieke bloemensteden zoals Saverne, die door hun architectuur en gastronomie opgaan in de lokale cultuur.

Meer informatie over Elzas-Lotharingen

Shannon en Erne, Ierland

Portumna Kasteel, Ierland

Vaar over de rivier de Shannon en leer meer over de Ierse geschiedenis in de verschillende steden op uw route. Ontdek het oude Athlone, een vestingstad met een rijke geschiedenis. Doe een stap terug in de tijd bij één van de vele overblijfselen van vroeger zoals Clonmacnoise. Geniet volop van de Ierse cultuur en gastvrijheid.

Meer informatie over Shannon en Erne

Venetië, Italië

Basilek van San Marco, Italië

Italië is rijk aan geschiedenis en cultuur. Reis naar de zon en ontdek unieke steden als Venetië, vanwege de prachtige architectuur en cultuur zeker een bezoek waard. Wandel door de kleurrijke straten van Murano, waar alleen voetgangers mogen komen, en ga uit eten in één van de vele restaurants. Of ontdek de geschiedenis van het middeleeuwse Burano, een gastvrije stad met de prachtigste bezienswaardigheden. De pleinen moet u zeker bezoeken.

Meer informatie over Venetië

Zoekt u meer vakantie inspiratie?

Neem een kijkje op onze Bootvakantie - inspiratie voor o.a. een korte vakantie en ontdek wat u nog meer kunt beleven tijdens een Le Boat vakantie!