5 steden om te bezoeken langs de zuidelijke Theems van Engeland

De rivier de Theems reikt verder dan alleen Londen - wij geven u een paar reistips voor uw vaarvakantie Engeland met een lijst van de beste steden ten zuiden van de Theems die u kunt bezoeken.

 

De Theems is het venster van Engeland op het verleden. Aan de zuidwestelijke kant van Engeland heeft de Theems een belangrijke rol gespeeld bij de bescherming van het Britse koninkrijk met de bouw van talrijke forten en kastelen langs de oevers van de rivier. Vandaag de dag kunnen bezoekers een glimp opvangen van de geschiedenis en het leven van het middeleeuwse Engeland langs de Theems. Er is veel te ontdekken voor reizigers van alle leeftijden. Laten we een kijkje nemen bij een aantal van de belangrijkste plaatsen die u vandaag de dag kunt bezoeken ten zuiden van de rivier de Theems.

 

  • Chertsey
  • Windsor
  • Cookham and Cliveden House
  • Reading
  • Beale Park
  • Wallingford 

Chertsey

Chertsey is een middeleeuwse stad net ten zuidwesten van de stad Londen. 

Chertsey is een middeleeuwse stad gelegen ten zuidwesten van Londen. Chertsey is van oorspong een marktstad en de thuisbasis van een abdij gesticht rond 600 na Christus. Toen de Romeinen zich in het gebied vestigde, werd de stad een belangrijke toegang van en naar Londen via haar bruggen.

Het populaire Thorpe Park ligt op enkele kilometers van de stad en is een groot bekend attractiepark met veel attracties en uitgaansgelegenheden voor de héle familie.

 

 

 

Windsor

Tijdens een bezoek aan Engeland is Windsor een absolute must! Deze stad is ook het grootste en langst bezette huis van de Britse Koninklijke familie, waardoor het rijk is aan geschiedenis en cultuur.

 

Windsor werd voor opgericht door Koning Willem in de 2e eeuw, die de strategische positie van Windsor buiten Londen gebruikte om een fort te bouwen. Het fort werd gebouwd als een mottekasteel, gelegen op een heuvel, en vervolgens heringericht tot een Koninklijke residentie met appartementen in de kenmerkende Georgische bouwstijl. Maar Windsor heeft meer dan een kasteel om te bezoeken. 

De Windsor parken bieden tal van wandelpaden, prachtige bossen met herten, tuinen en een meer. Er zijn vele andere Koninklijke huizen om te bezoeken, evenals de stad Eton die aan de overkant van de Theems ligt. Kinderen zullen genieten van het Windsor Lego Land themapark in de buurt.

 

 

Cookham en Cliveden House

Cookham en Cliveden zijn rustige steden en bestaan voornamelijk uit luxe particuliere woningen. De belangrijkste trekpleisters van deze aangrenzende steden langs de Theems zijn hun historische herenhuizen. Veel Koninklijke personen en andere hovelingen namen hun intrek langs de rustige rivier en bouwden prachtige landgoederen en huizen. 

 

Cliveden House is open voor bezoekers die het klassieke decor en het dagelijkse leven van de klassieke Britse periodes willen ontdekken. Cliveden House en Cookham bieden moderne bezoekers een fantastische blik in het rijke verleden van Groot-Brittannië op het platteland.

 

 

 

Reading

Reading is een grote stad die voornamelijk bestaat uit bedrijven en hoofdkantoren, maar deze stad heeft veel geschiedenis en bezienswaardigheden te bieden. Het gebied werd voor het eerst bewoond tijdens de Romeinse bezettingstijd. 

 

De stad floreerde pas tijdens het industriële tijdperk, omdat er veel verwerkende industrieën ontstonden, zoals ijzerfabrieken, brouwerijen, meelproducten en koekjes.  Opvallende bezienswaardigheden zijn onder andere de Reading Abbey Ruins, Forbury Garden en The Blade, die een prachtig uitzicht op de stad bieden. Bezoekers zullen genieten van de verscheidenheid aan restaurants en pubs langs de betoverende straten.

 

 

 

Beale Park

Beale Park is een prachtig bescherm natuurpark dat zich uitstrekt over 1500 m2 langs de Theems. Het land behoorde toe aan Gilbert Beale die zijn liefde voor de natuur wilde delen en meer dan 300 pauwen bezat. Deze passie werd gedragen door zijn familie, die het landgoed tot op de dag van vandaag beheert. 

 

Beale Park is gelegen in het midden van weelderige weiden, grote open ruimtes met vijvers en biedt interactieve leer- en natuuractiviteiten. Er zijn ook leuke activiteiten zoals zwemmen, treinen voor kinderen en een park met damherten.

 

 

Wallingford

Wallingford is een andere geweldig de stop voor geschiedenisliefhebbers. Deze charmante en rustige stad is prachtig om het Britse platteland langs de Theems te verkennen. Wallingford was ooit de thuisbasis van het sterkste en belangrijkste kasteel omdat de versterkte muren hielpen het koninkrijk te beschermen tegen indringers van Vikingen en koninklijke belegeringen.

 

Bezoekers kunnen genieten van lange wandelingen in de uitgestrekte weilanden van Wallingford, bezoek de kasteelruïnes, tuinen en het oude spoorwegmuseum. Literatuurliefhebbers kunnen ook genieten van de Agatha Christie wandeling (omdat ze hier woonde), het Wallingford Museum bezoeken, de stad verkennen en de kinderen laten spelen in het Riverside Splash Park. 

 

Wacht niet langer, neem onze reistip ter harte en ontdek de rivier Theems tijdens uw volgende vaarvakantie.