+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Schotland

Caledonisch Kanaal

Geef gehoor aan de oproep van de Schotse lairds langs het majestueuze Caledonian kanaal

De Schotse Hooglanden bieden een achtergrond van ongelooflijke schoonheid tijdens uw vaartocht over het Caledonisch Kanaal. U brengt het merendeel van uw tijd door op de meren (lochs) omringd door de ruige dalen van de Great Glen, een geologische breuklijn die het regionale landschap kenmerkt. De hooglanden zijn een unieke plek op de wereld. Geniet van de vele bergkastelen, rustige dorpjes aan het water, mooie resorts aan het meer, vriendelijke pubs en melancholieke doedelzakken!
Perfect voor… 
  • Spectaculaire berglandschap
  • Wandelen in de bergen
  • Rondleidingen door whiskydistilleerderijen
  • Vissen, spotten van wilde dieren & vogels
  • Op zoek naar het monster van Loch Ness

Recensie voor de Schotland

5
 
Booking werkt goed. Een enkele maal laattijdig antwoord op vragen via e-mail.
Zeer vriendelijk en bereidwillige mensen.
5
 
Vanuit Edinburgh (luchthaven) is vervoer naar Laggan niet echt evident dus hebben we een beetje trip vakantie "voor" (Banavie /Fort augustus) en "na" (Perth) het varen voorzien en een auto gehuurd.(kostprijs autohuur viel trouwens best mee) Onze B&B in Banavie was erg moeilijk te vinden en enkel bereikbaar via een "oude koeientunnel"onder het water, auto ging er maar net door... maar de omgeving met zicht op Ben Nevis was gewoon prachtig. Varen zelf van Laggan naar Loch Oich met de knapste aanlegplaats ooit. Daarna in één ruk door sluizencomplex (6 stuks op één rij) van fort augustus over een rustig Loch Ness tot aan de enige aanlegplaats (na 2/3) op het Loch Ness. Zeer goed uitgeruste haven die goed beschermt tegen wind en golven...én met elektrische aansluiting. De tocht naar Iverness verliep zeer vlot maar bezoek Iverness zelf als (lelijk) stadje viel echt tegen. Op de spectaculaire terugtocht over loch Ness -met veel wind en golven- ook bezoekje gebracht aan urqhart kasteel via de kade en in Fort Augustus aangelegd. Hier zijn leuke shops en kan je echt lekker eten. Ook goed de uren nakijken want 1 doortocht door dit sluizencomplex duurt één uur per richting. Met een beetje pech sta je dus twee uur te wachten. Terugkeer na overnachting op ons favoriete aanlegplaatsje op Loch Oich tot aan Fort William. De Neptunustrap is daar vergelijkbaar met het sluizencomplex in fort augustus maar niet voor ons want gaat naar de zee! In het enige hotel/restaurant aan de waterkant "the moorings" kan je trouwens goed eten. Laatste terugtocht naar Laggan over loch Lochy is eigenlijk zoals de hele trip: proeven van puur natuur.
Meest memorabel: mooiste aanlegplaats ooit aan Loch Oich vlak bij ruine kasteel. Varen op Loch Ness. 1 x rustig, 1x met heel wat wind én golven. Gewoon de mooie natuur en rust op en naast het water, meer moet dat niet zijn.