+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

De Klassieke Venetië en Italiaanse Golf Route

Italië

Casale Heen en terug, via Venetië, Chioggia en Jesolo

Minimaal 7 overnachtingen

U slaat af op een golfbaan van wereldklasse en geniet van de luxe strandresorts.

4.4
 
gebaseerd op 5 recensies
Boten en Prijzen

Of bel ons via +31(0)10.213.03.52 om te boeken

Aanbiedingen 

Tot 40% korting op een selectie Enkele Reis vakanties in april!

Recensie voor de De Klassieke Venetië en Italiaanse Golf Route

5
 
De 1ste avond zijn we direct van Casale sul Sile naar Cazier gevaren om proviant in te doen en zijn daar dan gebleven voor de nacht. De volgende dag zijn we dan via Portegrandi naar Burano (Mazzorbo) gevaren. de dag nadien naar Venetië en daar hebben we grotendeels rond gevaren en dan hebben we aangelegd in San Giorgio (haven rechtover San Marco). vandaar kan je met de bootbus oversteken naar Venetië. De volgende dag zijn we zuidelijk tot Chioggia gevaren om de dag nadien terug naar het noorden te varen met de bedoeling naar Treporti te varen maar die havens bevielen ons niet echt en door de slechte weersomstandigheden van dat ogenblik zijn we dan terug naar Mazzorbo gevaren. De dag nadien naar Jesolo di Lido. Ook daar kan je veel fietsen of naar het strand. De laatste tijd dan terug via Portegrandi naar Casele sul Sil.
de Sile is een mooie rivier om op te varen, ga zeker ook eens fietsen naast de Sile want daar zijn prachtige fietsroutes in natuurgebied. De uitgestrekte lagune hebben we grotendeels doorkruist en dat is zeker de moeite, in het zuiden tot Chioggia en in het oosten tot Jesolo. Vaar zeker ook even rond Venetië, voor het San Marco plein is het ontzettend druk met alle formaten van klein tot groot, van gondel tot cruise schip passeert daar. Aanleggen in San Giorgio is zeker aan te raden maar niet goedkoop.
5
 
De ganse tocht was een aangename ervaring, enkele hoogtepunten waren: Varen door het kanaal en de delta met de mooie natuur (vooral vogels) Bezoek aan Murano en Burano met onze eigen aanlegsteigers (heel comfortabel) Doortocht door Venetie met een cruise schip als reisgezel (erg spannend verhaal !) Tocht door het natuurgebied ten zuiden van Venetie met bezoek aan het Lido eiland
Zie hierboven Aanrader: de 2 eilanden Murano en Burano, vooral als de toeristen de eilanden verlaten en de drukte afneemt is het aangenaam vertoeven in de gezellige restaurants en winkelstraten Aanleggen in Venetie aan de noordzijde geeft een heel ander beeld van de stad, kleine straatjes en aangename pleintjes om gezellig te vertoeven. (zonder toeristen !)
4
 
Zijn 16 jaren klant bij Le Boat. Goede uitleg wat betreft stroming en getijden.Na de reis was het onthaal minder hartelijk.
Good
4
 
Je bent even onwennig aan 't stuur, maar dat verandert snel. De eerste sluis is weerom even wennen, maar eenmaal gepasseerd is ook dat weer parate kennis. De afwisseling van rivier en lagune maakt het bijzonder boeiend. En iedere schipper die je tegenkomt wordt meteen een collega. Een echte aanrader, want je ervaart Venetië op een totaal andere manier. Ook het laveren tussen taxi's, waterbus, containerschip en gondels is al een ervaring op zich. De extra voor de moorings is echter weggegooid geld (80€). Want je wordt identiek behandeld als degenen die dit niet hebben genomen.
We zijn meteen naar Casale gevaren en daar gaan eten en onze eerste nacht doorgebracht. Volgende dag zijn we de Sile afgevaren tot in Burano. In de Lagune zijn we langs Canale Grande gevaren... moet je zeker doen. We hebben bezoekje gebracht aan Poveglia en Urban exploring gedaan. (Als je niet bang bent van spoken en geesten) zeker doen ! Chiochia is het meest bijgebleven als haven, prachtig maar een beetje minder toeristisch als Venetië. Aanrader is om langs de vismarkt een te gaan. (We hebben vis gekocht en op de BBQ gebakken- heerlijk)
4
 
Eilanden hoppen rond Venetië. Vooral Buro en Muro zijn aanraders. Bezinnen op een kloostereiland. De oversteek op het grote water in Venetië zelf -tussen een hele waaier van snelle en trage "bus"boten, cruiseschepen edm is een avontuur op zich !