+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Italië

Veneto

Geef u over aan al het heerlijks van Veneto

De waterwegen van Veneto in Italië hebben twee verschillende gezichten. In het sprankelende Venetië met haar pracht en praal staat het leven nooit stil. Maar tijdens uw bootvakantie in Italië leert u ook de andere en minstens even mooie kant van dit gebied kennen. Stille eilanden en kanalen langs de kust beloven een heerlijk ontspannen tocht. Rivieren voeren u langzaam het binnenland in waar u in alle rust intrigerende steden en dorpen kunt ontdekken.
Perfect voor… 
  • Romantisch & historisch Venetië
  • Strand & zon
  • Traditionele festivals
  • Traditionele vissersdorpjes
  • Kunst, geschiedenis en bezienswaardigheden
  • Oude ambachten – glasblazen en kantklossen

Recensie voor de Italië

5
 
De 1ste avond zijn we direct van Casale sul Sile naar Cazier gevaren om proviant in te doen en zijn daar dan gebleven voor de nacht. De volgende dag zijn we dan via Portegrandi naar Burano (Mazzorbo) gevaren. de dag nadien naar Venetië en daar hebben we grotendeels rond gevaren en dan hebben we aangelegd in San Giorgio (haven rechtover San Marco). vandaar kan je met de bootbus oversteken naar Venetië. De volgende dag zijn we zuidelijk tot Chioggia gevaren om de dag nadien terug naar het noorden te varen met de bedoeling naar Treporti te varen maar die havens bevielen ons niet echt en door de slechte weersomstandigheden van dat ogenblik zijn we dan terug naar Mazzorbo gevaren. De dag nadien naar Jesolo di Lido. Ook daar kan je veel fietsen of naar het strand. De laatste tijd dan terug via Portegrandi naar Casele sul Sil.
de Sile is een mooie rivier om op te varen, ga zeker ook eens fietsen naast de Sile want daar zijn prachtige fietsroutes in natuurgebied. De uitgestrekte lagune hebben we grotendeels doorkruist en dat is zeker de moeite, in het zuiden tot Chioggia en in het oosten tot Jesolo. Vaar zeker ook even rond Venetië, voor het San Marco plein is het ontzettend druk met alle formaten van klein tot groot, van gondel tot cruise schip passeert daar. Aanleggen in San Giorgio is zeker aan te raden maar niet goedkoop.
5
 
De ganse tocht was een aangename ervaring, enkele hoogtepunten waren: Varen door het kanaal en de delta met de mooie natuur (vooral vogels) Bezoek aan Murano en Burano met onze eigen aanlegsteigers (heel comfortabel) Doortocht door Venetie met een cruise schip als reisgezel (erg spannend verhaal !) Tocht door het natuurgebied ten zuiden van Venetie met bezoek aan het Lido eiland
Zie hierboven Aanrader: de 2 eilanden Murano en Burano, vooral als de toeristen de eilanden verlaten en de drukte afneemt is het aangenaam vertoeven in de gezellige restaurants en winkelstraten Aanleggen in Venetie aan de noordzijde geeft een heel ander beeld van de stad, kleine straatjes en aangename pleintjes om gezellig te vertoeven. (zonder toeristen !)
5
 
Geweldig! De rust, het landschap, het lekkere weer, (de eerste week iets minder, maar dat maakt eigenlijk niet uit) Je kan aanmeren waar je wilt en dan de diverse mooie plekjes verkennen. Vooral het varen rond Venetie was perfekt. Burano, Murano en Venetie zelf waren fantastisch. Het feit dat je kan gaan en staan waar je zelf wilt en altijd je "hotel" en vervoer bij de hand hebt maakt het zo relaxed.
Voor ons was het goed om bij Precenicco te beginnen. Daar was het lekker rustig en kon je op je dooie akkertje goed met de boot leren omgaan zodat je in het drukkere gedeelte rondom Venetie wat ervaring in je rugzakje had ! Mijn aanbeveling is: rustig varen en alle plaatsen aandoen die door Le Boat aanbevolen worden. Is echt de moeite waard. Mocht je het niet naar je zin hebben kun je zo weer verder varen. Ga wel met heel goeie vrienden of familie op vakantie want je zit wel dicht op elkaar alhoewel de boten prima uitgerust zijn en je toch een beetje privacy kunt hebben.
4
 
de lagune van venetie richting trieste is adembenemend
in prenocio missen we een aangenaam restaurant.In casier daarentegen is de bediening in het nabijgelegen restaurant uiterst vriendelijk
4
 
Zijn 16 jaren klant bij Le Boat. Goede uitleg wat betreft stroming en getijden.Na de reis was het onthaal minder hartelijk.
Good