+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Ierland

River Shannon en Lough Erne

Voel de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de Shannon-Erne

Als u een kaart van de rivier Shannon bekijkt, zult u zien dat deze dwars door Ierland loopt. Het water heeft een grote invloed op de omgeving. U kunt hier geweldig vissen en er liggen prachtige golfbanen in de buurt! Tijdens uw vaartocht kunt u aanmeren bij plezierige dorpjes, een bezoekje brengen aan een middeleeuwse kerk of eens heerlijk achterover leunen in één van de pubs.
Perfect voor… 
  • Oude Keltische monumenten & religieuze plaatsen
  • Professionele golfbanen
  • Prachtige visplekken
  • Fantastische natuur
  • Vriendelijke pubs met traditionele live muziek

Recensie voor de Ierland

5
 
Goede begeleiding, erg vriendelijk
Excellent
5
 
Leuke momenten zowel op de boot als in de stopplaatsen. We hebben meerdere memorabele momenten, maar de meeste hebben te maken met het terugzien van vrienden, die we door de jaren heen leren kennen hebben.
We hebben Portumna - Carrick on Shannon - Portumna gedaan. Op onze reis zijn we tal van toffe dingen tegengekomen en gezien. Te beginnende met Portumna zelf, waar je tal van pubs, een grootwarenhuis en winkeltjes hebt. Het enige nadeel hier is dat men voor de dorpskern wel een kwartiertje moet stappen. Zo moet je zeker een halte houden in Clonmacnoise. Het museum, de oude begraafplaats en de shop zijn de moeite waard. Ook aan te bevelen is Athlone, met zijn vele gezellige winkeltjes, het fort en de oudste pub "Sean", waar je uren kan rondkijken wat er aan de muren en het plafond hangen. In Bannager vindt je dan ook de "vuilste pub" terug, nl JJ Houghs Singing Pub. Ook Shannonbrigde heeft twee gezellige pubs en een winkel en ook een goede beenhouwer. Elk dorpje of stadje heeft zijn eigenheid, maar de voorgenoemde ken ik redelijk goed ondertussen en zijn aanraders.
5
 
Wat mij betreft het varen zelf, ik doe dit regelmatig, zowel in Ierland, Schotland, Frankrijk. Het gezellige van ergens aan te leggen, naar een restaurantje te gaan of een taverne langs de waterkant. Het bezichtigen van historische sites, natuur enz...
Enniskillen, Belleek en aanleggen aan zoveel mogelijk aanleg plaatsen om de natuur te bewonderen
4
 
Het fantastische landschap in combinatie met het mooie weer hebben deze tocht uniek gemaakt. Ook de vriendelijkheid van de Ieren was meer dan een pluspunt. De aanwezige vaarkaart was een ideale gids.
De rust en het landschap waren dé elementen van een onvergetelijke vakantie.
2
 
We verwachtten de boot die op de site stond maar kregen een ouder exemplaar mee waar het een en ander aan mankeerde zodat we halverwege onze trip een halve dag op de basis moesten blijven zodat alles weer up to date gemaakt was. De door ons bestelde dingy was een uit de kluiten gewassen vissersboot zodat we in elke sluis moesten "moeilijk doen om en boot en dingy er zonder kleerscheuren in en uit te krijgen. E.e.a. maakte het wel spannender en we leerden er goed mee te handelen. De rit naar het hotel ipv het vliegveld liep ook volledig in het honderd. Wat extra tijd en geld (175 Euro!!) kostte. Desondanks hebben we toch een supervakantie gehad want Ierland is en blijft een fantastisch land met fijne mensen. We hadden er allemaal veel zin in zo niets kon de pret drukken. Le Boat Nld heeft eea goed opgepikt en natuurlijk gaan we in de toekomst hier mee verder. Dit is de 3e keer en het blijft een prettige ervaring, vakantie in en op het water.
De eerste keer (2004) was prima maar nu zat er eeen duitse dame achter de balie en die werkte voor geen meter mee !!
Reactie van 
Uw Le Boat Team
Beste mevrouw Smeink,Het spijt ons te horen dat u een vervelende ervaring heeft gehad. We prijzen onszelf gelukkig met de ervaren en behulpzame collega´s en het spijt ons dat dit gevoel niet aan u is overgedragen. We hebben uw feedback met de basis gedeeld.Met vriendelijke groet,