+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Rivier de Lot

Zuidwest-Frankrijk

Geniet van de betoverende, natuurlijke schoonheid van de rivier de Lot

De beboste oevers van rivier de Lot geven een schilderachtig doorkijkje naar middeleeuwse bergdorpjes en welige wijngaarden, afgewisseld met ruige kliffen waardoor u zich bijna in de wildernis waant. De rivier is een unieke locatie voor een bootvakantie in Frankrijk. Buitenactiviteiten als fietsen, zwemmen en vissen wisselt u af met heerlijk dineren, rondneuzen op openluchtmarktjes en het bezoeken van historische kastelen.
Perfect voor… 
  • Middeleeuwse dorpjes
  • Indrukwekkend landschap
  • Prehistorische grotten
  • Zwemmen, vissen & kajakken
  • Lokale wijn & gastronomie

Recensie voor de Rivier de Lot

5
 
Best holiday ever.
Excellent
5
 
De mensen van Le Boat doen er alles aan om je uitstekend vakantie te bezorgen
De support van de basis was echt perfect, dagelijks update van de stand van het water, we waren zeer tevreden
5
 
we hadden reeds een boottocht gemaakt op het "canal du midi", maar de tocht op de Lot was van een ander kaliber; maar dankzij het vaarboek dat we erbij gekregen hadden konden we onze reis perfekt volgen en alle "moeilijke"plaatsen omzeilen. Ook het zelf moeten bedienen van de sluizen - open en dichtdraaien van de deuren - vonden we een mooie afwisseling op onze tocht.
De Lot slingert zich door het land en na iedere bocht had met wel een ander uitzicht, met de mogelijkheid om hier en daar aan te meren, aan land of aan een dorp of stad. De aankomst in St Cirq Lapopie is adembenemed - niet voor niets één van de mooiste dorpjes van Frankrijk -
5
 
Heerlijke vakantie op een mooie boot in een prachtige omgeving met lekker weer.
Cahors is een leuke plaats om te bezoeken. Ideaal is de ligplaats direct na de sluis onder de brug aan de linkerkant. Je ligt dan bij een restaurantje waar je heerlijk kunt eten. En je loopt zo Cahors in. Ook fijn om te liggen is bij de volgende ligplaats aan de rechterkant. Je ligt dan bij een zwembad waar je lekker kunt zwemmen. (voor diegenen die niet in de rivier durven of het te koud vinden of van een glijbaan willen). Een leuke plaats om te bezoeken is ook Saint-Cirq-Lapopie met allemaal smalle straatjes. De wandeling vanaf de ligplaats via het voetpad is voor normale mensen goed te doen. Niet voor mensen die slecht te been zijn maar die kunnen gratis met een bus. Het uitzicht boven is prachtig. In Douelle kun je heerlijk eten bijL'Auberge du Vieux. Vanaf de ligplaats de brug over en linksaf de straat uitlopen. Wel is het aan te raden om van te voren te reserveren.
5
 
De vakantie was voor ons een zalige belevenis met onze volwassen kinderen in een prachtige, rustige natuur met tegelijk de nodige actie.
We raden aan om de tocht te maken met minimum 4 volwaardige bemanningsleden, zeker van elke gelegenheid gebruik te maken om proviand aan te kopen of ergens iets te nuttigen, verder te genieten van de natuur en zich te laten verrassen door de pittoreske dorpjes.