+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Charente

West-Frankrijk

Laat u betoveren door de glinsterende rivier Charente

Kristalhelder water, dennenbomen langs de oevers en uitzicht op wijngaarden en weides: de Charente is één van de mooiste waterwegen voor vaarvakanties in Frankrijk! De vallei met haar befaamde cognac, charmante kastelen en vriendelijke bevolking verwelkomt u met open armen. Geniet van een ontspannen vaartocht langs een rivier die vandaag de dag net zo prachtig is als een paar eeuwen geleden.
Perfect voor… 
  • Cognac distilleerderijen
  • Restaurants met Michelinster
  • Romeinse ruïnes
  • Vredig platteland
  • Historische stadjes en liefelijke dorpen

Recensie voor de Charente

5
 
Wij hebben telefonisch geboekt. Zeer behulpzaam bij boeken, meedenken, snel reageren en heldere informatie. Ter plekke was alles zoals vooraf besproken.
Prachtige route. Prima boot, zeer schoon, goede service.
5
 
- vriendelijkheid- behulpzaam- nodige informatie geven
- prijs/kwaliteit- service
5
 
zoals gebruikelijk alles goed geregeld en zeer vriendelijke assistentie
As Above
5
 
Na een korte kennismaking met de boot zijn we vertrokken en na de eerste sluis kwamen we in de rust van de Charente terecht, op dat moment valt het drukke leven van je af en leef je op het ritme ( plokplok ) van de boot. De route lag niet vast, we hadden gewoon een week de beschikking over de boot. We kozen voor de mooie kant eerst, stroomopwaarts richting Angoulême, we lagen in Chateauneuf voor water en stroom (lachen, een paal met je creditkaart activeren, 200L voor een euro), in Bassac en Nersac in de vrije natuur, we deden boodschappen bij de plaatselijk winkeliers, die na een telefoontje vanaf de boot een uurtje langer openbleven. Elk dorp heeft wel een markt, waar je streekgerechten kunt kopen.Lekker eten op de boot in de rust van de rivier; 's nachts kijken naar die ongelooflijke sterrenhemel. We zijn de eerste dagen maar één andere boot tegengekomen. Daarna de andere kant op richting Cognac, een wat drukkere route, het was nu weekend, dat betekent samen in de sluis en hulp in de sluis, ook wel weer eens leuk. Aanleggen bij restaurant La Courtine voor een toetje en koffie, dat was kicken. Langs de rivier hebben we slechts één camping gezien (Cognac)en die was deze tijd van het jaar dicht. Geen wegen langs de rivier, dus totale rust.
5
 
Jarnac, Châteauneuf/Charente, Jarnac, Cognac, Saintes, Jarnac
Saintes boven alles en een beziek aan Hennesy