+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

De Midi Robine Route

Canal du Midi, Frankrijk

Narbonne naar Trèbes, Enkele reis via Carcassonne

Minimaal 7 overnachtingen

Twee adembenemende kanalen en twee regio's staan u te wachten tijdens een bootvakantie van de Middellandse Zee tot diep in de Languedoc.

4
 
gebaseerd op 3 recensies
Boten en Prijzen

Of bel ons via +31(0)10.213.03.52 om te boeken

Aanbiedingen 

Herfst Deals tot -35%. Boek voor 20 september.

Recensie voor de De Midi Robine Route

5
 
Vriendelijk en gedienstig, zowel voor ons vertrek (tel en mail) als ter plekke
Mooi vaarwater. Mooie streek. Helaas was de sluiswachter in Fonserannes slecht gezind, maar daar kon Le Boat natuurlijk niets aan doen.
5
 
Voor een allereerste vaarvakantie met kinderen (9 en 11 jaar),bleek de Midi Robine Route ideaal: niet te veel vaaruren (waardoor tijd voor andere activiteiten), sluizen die het traject toch wel spannend (maar zeer haalbaar) maken, een heel mooie omgeving. Het is wel aan te raden om fietsen mee te nemen waardoor je met de kinderen de omgeving wat verder kan verkennen. Het is ook heel mooi fietsen langs het kanaal! Het is een super geslaagde vakantie geworden, waar 'onthaasten' , 'off-line' zijn en samen met het ganse gezin actief bezig zijn, centraal staan.
We volgden volgend traject: - Narbonne: avondwandeling door oude stadscentrum gedaan, wat heel mooi is (mooi verlichte cathedraal) - Le Somail: heel mooi dorpje, wel redelijk druk. Op de vaarkaart staan meerdere aanlegsteigers aangeduid, maar een groot deel hiervan is voorbehouden voor "Nichols" (bootverhuur) waardoor het effectief aantal vrije plaatsen beperkt is. Gelukkig is er net voorbij de brug wel plaats om in de vrije natuur aan te meren. Tips: brood voor ontbijt vooraf bestellen in 'bootwinkel' (kleine kruidenier), 'Le comptoir nature' (restaurant aan de waterkant met heel lekkere gerechten met regionale producten), met de fiets tussen de wijnvelden naar La Garenne (riviertje) gereden waar de kids in het water konden spelen (info fietstocht bij toeristeninformatie). - Ventenac: wijn proeven in de cave aan de aanlegsteiger - Homps: ruime haven, mooi dorpje, op 5 minuten fietsen van het "Lac de Jouarres" waar kids kunnen zwemmen, windsurfen, kanovaren. Restaurant 'En bonne compagnie' is een echte aanrader! - Trèbes: op aanraden van mensen in basis Narbonne, hier vrijdagavond toegekomen om dan zaterdag met taxi (15 euro enkele rit) naar Carcassonne te gaan (er heen varen neemt veel te veel tijd in beslag, 8u). Cité is de moeite waard, maar wel heel druk. Best tegen 9u30 gaan, dan kan je stad en kasteel bezoeken voor de grootste drukte (tegen 15u is het mega druk). Steekspelen van de ridders leken leuk maar helaas rustten de ridders op zaterdag uit ;)
2
 
Our boat (Millau) was really not suitable for rent anymore. We knew that it was a fairly old model with one star for comfort, but you would expect it to be technically in good shape. It wasn't.
Although we rented the boat from Friday 16:00 (and called at the base at 11:30), we were only capable of taking off at Saturday 11:30 due to long check-in times, and technical failures.