+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Duitsland

Mecklenburg en Brandenburg

Terug naar de natuur in het prachtige Mecklenburg en Brandenburg

De deelstaten Brandenburg en Mecklenburg zijn letterlijk doordrenkt met rivieren, stroompjes en duizenden kleine en grote meren. Oude kastelen sieren de oevers van middeleeuwse dorpen en bij de resorts bij het Müritz meer, het grootste meer van Duitsland, is altijd iets te beleven. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een bootvakantie in Mecklenburg-Brandenburg.
Perfect voor… 
  • Barokke kastelen aan het meer
  • Zwemmen & watersport
  • Wandelen & fietsen
  • Boswandelingen & vogels spotten
  • Natuurparken en historische steden

Recensie voor de Duitsland

5
 
Vertrokken in Potsdam, is zeker de moeite om te bezoeken, zeker het kasteel Sansoucci. Dan richting Zehdenick een klein gezellig dorpje, Na de sluis van Lehnitz kan je aanleggen aan het dokje Klinkerhaven, waar gedenkbeelden staan van Sachsenhausen. Verschrikkelijk wat daar allemaal gebeurd is tijdens de 2 de wereloorlog. In Zehdenick lekker gegeten in een Italiaanse bistro voor een spotprijs. Dan richting Rheinsberg mooie kanalen en meren. De natuur is daar wondermooi. Voorbij Marina Wolsbruch naar Mirow, mooi om te bezoeken. We zijn het Muritzmeer overgevaren naar het dorpje Waren. Terug via het Muritzmeer naar de slothaven Oranienburg, echt de moeite om het park te bezoeken. Dan naar Berlijn ook de moeite, maar je kan er enkel doorvaren met een vaarbewijs en marifoon, die we gelukkig zelf bij hadden, dus voor ons geen probleem. In totaal hebben we 62 uur gevaren.
Potsdam Sansoucci, Klinkerhaven, Zehdenick, Oranienburg, Rheinsberg, Mirow.
4
 
De boeking was snel en makkelijk te doen. De gegevens en reisbescheiden werden op tijd geleverd. De borgsom voor de boot vond ik belachelijk hoog, zoveel geld kun je niet eens met pin of creditcard betalen zonder je bank te informeren. Daardoor werden we verplicht om het eigen risico af te kopen, wat niet de bedoeling was. Ook het vooraf betalen van de brandstof die werd uitgedrukt in vaaruren vond ik een vreemde manier van doen, al bij veel maatschappijen boten gehuurd maar deze twee zaken werden daar anders geregeld. Bijvoorbeeld: brandstof achteraf per liter en van de borg aftrekken is een veel gebruikte manier. Het personeel van Le Boat was zeer vriendelijk en behulpzaam, die deden er alles aan om ons een mooie vakantie te laten ervaren en dat werd het ook.
Een nette jachthaven met voldoende voorzieningen.