Croisière fluviale sur le Canal du Centre

Vaartocht op het Canal du Centre

Vaar in het hart van Bourgondië

Startpagina / Vaarregio's / Frankrijk / Bourgondie / Canal du Centre

Het Canal du Centre is een favoriete bestemming voor een geslaagde vaartocht. Met familie of vrienden kunt u zonder vaarbewijs een deel van deze regio ontdekken tijdens uw vaartocht in Bourgondië Franche-Comté vanaf het bovendek van uw boot. Een leuke manier om er even helemaal tussenuit te zijn, langs het water en de mooie bochten van het Canal du Centre. Het Canal du Centre heette oorspronkelijk het “Canal du Charolais” en strekt zich uit over 112 kilometer, met 61 sluizen. Het werd gegraven tussen de Loire en de Saône om de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee te verbinden. Tijdens de route ontdekt u prachtige en typische landschappen van Bourgondië.

 

Bezoek in Chalon-sur-Saône de Saint-Vincent-kathedraal en zijn marktplein: een zeer mooie stad met een rijke geschiedenis, gelegen aan de oevers van de Saône.

 

Deze regio zal de hele bemanning tevreden stellen met verschillende activiteiten: fietstochten, wijnproeverijen en lokale gastronomie, ontdekking van mooie typische en authentieke dorpjes.

 

Ontdek andere routes in Bourgondië Franche-Comté

Het Canal du Centre ligt in de Franse regio Bourgondië Franche-Comté.

Kaart van het vaargebied Canal du Centre

Canal du Centre

 

Bootverhuur zonder vaarbewijs op het Bourgondie Franche-Comté

Boek uw bootvakanties in de Bourgondie Franche-Comté vanuit onze drie basissen in Branges, Fontenoy-le-Château et Saint-Jean-de-Losne.

 

BOEK NU

Wat te doen op het Canal du Centre?

Tijdens uw vaartocht op het Canal du Centre heeft u de keuze uit verschillende activiteiten om de hele bemanning tevreden te stellen!

Fietstochten

Fietstochten

Om de regio op een andere manier te verkennen dan vanaf uw boot zonder vaarbewijs, vaart u de Voie Verte langs het Canal du Centre af voor een fietstocht met familie of vrienden!

Wijnproeven

Wijnproeven

Tijdens uw riviercruise vaart u tussen de wijngaarden van de Côte de Beaune en de Côte Chalonnaise. Verken onverwachte paden om de wijnen van Bourgondië te ontdekken.

Chalon-sur-Saône bij Zonsondergang

Geschiedenis en erfgoed

Het Canal du Centre is smal en kronkelig en biedt een schilderachtige route. In Chalon-sur-Saône kunt u het fascinerende museum Nicéphore Niépce bezoeken, gewijd aan de uitvinder van de fotografie. Bezoek ook het Maison des Vins de la Côte Chalonnaise.

Wat te zien op het Canal du Centre?

Zet in op authenticiteit en vaar op het Canal du Centre tijdens uw volgende riviercruise in Bourgondië Franche-Comté!

IJsvogel op een tak

Prachtige landschappen

Tussen de plattelandslandschappen en wijngaarden van de Côte de Beaune kunt u zich herenigen met uw dierbaren en genieten van elk moment samen. Een concentraat van Bourgondië om langs het water te ontdekken, voor een onvergetelijke vakantie...

Santenay

Santenay

Neem in Santenay een pauze in de wijngaarden van het zuiden van de Côte de Beaune en verken de fiets om de kleine wijndorpen te ontdekken. In Chagny mag u de eerste gastronomische tussenstop in Chagny in het driesterrenrestaurant Lameloise niet missen. 

Natuur

Natuur

Natuurliefhebbers zullen ook blij zijn met deze vaartocht op deze route: het is een ideale habitat voor wilde natuur waar u verschillende vissen, vogels, maar ook zoogdieren kunt observeren, zoals in het hart van de Charolais-weiden gewijd aan veeteelt.

 

 

Ontdek onze suggesties voor routes in Bourgondië Franche-Comté

 

Branges HEEN EN TERUG via Chagny

Branges vaartocht heen-en-terug via Chagny

U kunt uw vaartocht beginnen in Branges en deze kalme en vredige stad bezoeken. Vaar naar Chagny en ontdek de pittoreske dorpjes Cuisery, Tornus en Chalon-sur-Saône. Door deze route te kiezen, wacht u een onvergetelijke vaartocht!

Bekijk de volledige route

Saint-Jean-de-Losne HEEN EN TERUG via Chagny

Vaartocht heen-en-terug Saint-Jean-de-Losne via Chagny

Vertrek vanuit Saint-Jean-de-Losne en vaar naar Chalon-sur-Saône aan de rivier de Saône. Dan heeft u toegang tot het Canal du Centre en kunt u de stad Chagny bereiken. Een unieke cruise tussen 2 van de beroemdste wijngaarden ter wereld, de Mâconnais en de Côte de Beaune!

Bekijk de volledige route

Onze basissen aan het Canal du Centre

Branges

We hebben 2 basissen in de buurt van het Canal du Centre: Branges en Saint-Jean-de-Losne . Vertrek vanaf een van onze twee basissen om het Canal du Centre te bereiken voor een onvergetelijke cruise. Ontdek de steden Chalon-sur-Saône en Chagny om de verfijnde bekroonde Bourgondische wijnen van de regio te proeven. 

 

Download onze regionale gids

Onze regiogidsen

Onze regionale gids biedt een samenvatting van elke stad of dorp die we aanbevelen, evenals informatie over lokale voorzieningen, markten en aanbevolen restaurants. Maar ook de vaartijd tussen elke stop, informatie over sluizen, ligplaatsen en regionale voorzieningen.

 

Download onze regionale gids

Meer informatie nodig

Ons team van experts

Voor meer informatie over sluizen, ligplaatsen en navigatietips, bezoek onze pagina gewijd aan Bourgogne Franche-Comté.

Profiteer tijdens uw volgende cruise van voorkeurstarieven voor uw activiteiten bij onze lokale partners

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bootverhuur zonder vaarbewijs op het Bourgondie Franche-Comté

Boek uw bootvakanties in de Bourgondie Franche-Comté vanuit onze drie basissen in Branges, Fontenoy-le-Château et Saint-Jean-de-Losne.

 

BOEK NU

Klantengetuigenissen

Alain Dechaux :

aanhalingsteken open Zeer goede ontvangst door gekwalificeerd en vriendelijk personeel en goed advies. De boot was comfortabel en gemakkelijk te besturen. Gezellige vaart, ontdekking van de sluizen, prachtige herfstlandschappen. Boot makkelijk te besturen ondanks de grootte. Goed comfort dat de gezelligheid aan boord bevordert.  aanhalingsteken sluiten

5 sterrren

Fabrice Bezsonoff :

aanhalingsteken open Geweldige ervaring die in onze herinneringen zal blijven. Basis van Saint-Jean-de-Losne laat het toe om in verschillende richtingen te gaan. aanhalingsteken sluiten

5 sterrren

Gerard Billet :

aanhalingsteken open Met prachtig weer hebben we een heerlijk, ontspannend weekend gehad. Boot in zeer goede staat en zeer schoon. aanhalingsteken sluiten

5 sterrren