Over Mecklenburg, Brandenburg en Berlijn

Terug naar de natuur in het prachtige Mecklenburg en Brandenburg

De deelstaten Brandenburg en Mecklenburg zijn letterlijk doordrenkt met rivieren, stroompjes en duizenden kleine en grote meren. Oude kastelen sieren de oevers van middeleeuwse dorpen en bij de resorts bij het Müritz meer, het grootste meer van Duitsland, is altijd iets te beleven. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een bo

 

Uw ideale bestemming?             BOEK NU           

Wilt u meer weten?              VERKENNEN

 

De kaart laat zien waar vaargebied Mecklenburg en Brandenburg ligt in Duitsland

Kaart van de vaarregio

Kaart van de vaarregio: Mecklenburg, Brandenburg en Berlijn

 = Le Boat basis          = Kanaal          = Bevaarbare rivier          Vaarwijs vereist = Vaarwijs vereist

De ideale vaarregio voor...

Natuurliefhebbers

Het in 1991 tot UNESCO-biosfeerreservaat benoemde Spreewald in Brandenburg is natuurlijk voor de natuurliefhebbers. Hier lopen paden door bossen, moerassen en graslanden en leven tal van wilde dieren. Het Nationale park Müritz in Mecklenburg is al net zo mooi. Hier liggen veel prachtige fiets- en wandelpaden.

Watersport

Het merendistrict van Mecklenburg is een waterrijke speeltuin vol resorts en wellness-centra. Watersportvakanties zijn immens populair. Huur een motorboot om te gaan waterskiën. Snelheid maken op een jetski. Glijd over het water op een surfplank. In Brandenburg kunt u heerlijk watersporten bij de resorts van Werder.

Geschiedenis en erfgoed

De kastelen in Mirow, Rheinsberg en Sanssouci zijn betoverend. Ontspan helemaal in de weelderige tuinen van Neustrelitz bij het wonderschone gotische Schloßkirche. Natuurlijk staan ook de monumenten, architectuur en musea in Berlijn en Potsdam op uw verlanglijstje.

Familie

Geniet met uw kinderen van Mecklenburgs Müritz Museum en aquarium. In de tuinen staat een mooi bijenhuis waar het hele gezin van alles te weten kan komen over het houden van bijen. Neem de kinderen op natuurtrektocht in Brandenburgs prachtige Spreewald of bezoek het vivarium in Jabel, Mecklenburg.

Nuttige informatie

Een schets

Berlijn is de grootste stad in de staat Brandenburg en is via kanalen verbonden met zowel de rivieren de Oder, Elbe en Rijn als de Noordzee. Een kaart van Brandenburg laat goed zien dat grote natuurreservaten Berlijn omringen. Een derde van deze streek bestaat uit beschermd gebied en de meer dan 3000 meren maken dit een perfecte regio voor een vaarvakantie. Potsdam, de hoofdstad van Brandenburg, was vroeger machtscentrum van Pruisen. Dit is goed terug te zien in de grote hoeveelheid barokke paleizen.

Naast Brandenburg ligt Mecklenburg, een gebied met minstens zoveel waterwegen. De streek wordt ook wel 'het land van de duizend meren' genoemd. Overal vindt u grote en kleine meren, met dichte bossen op de omringende heuvels. Het nationale park aan de oostkant van het Müritzmeer heeft bijna 650 kilometer aan wandel- en fietspaden en maar liefst 130 meren.

Vaargebieden met verplicht vaarbewijs: sommige vaargebieden in Duitsland vereisen een International Certificate for Operator of Pleasure Craft, dat is uitgegeven in de UNECE-lidstaten (Europese economische commissie van de Verenigde Naties) in overeenstemming met Resolutie nr. 40.  Zonder deze vergunning kunt u niet op deze waterwegen varen. Als uw vaarbewijs niet verwijst naar Resolutie nr. 40 van de UNECE Werkgroep voor het Vervoer over de Binnenwateren', raden wzij u aan het vóór het boeken naar onze vakantieadviseurs te sturen zodat zij het kunnen verifiëren.

 

Vaarbewijsvrije gebieden: als u geen vaarbewijs hebt en wilt varen in het licentievrije gedeelte van Duitsland (inclusief de waterwegen rond Jabel, Marina Wolfsbruch en het korte stuk waterweg tussen onze basis in Potsdam en de stad Werder), is dat geen probleem maar ons basisteam is verplicht om u een extra instrucite te geven voorafgaand aan uw vertrek. Dit betekent dat uw  briefing in totaal twee uur zal duren en dat u op tijd bij de basis moet zijn want de instructie begint om 14:00 uur. (hoewel we u adviseren om 60 minuten eerder aan te komen om de incheck te doen). Zelfs na deze instructie mag u niet varen in gelicentieerde gebieden.

 

Als u een licentie heeft, is dit aanvullende instrucie niet vereist; uw briefing vóór vertrek duurt normaalgesproken 1 uur en u kunt op elk moment tussen 14:00 en 17:00 uur aankomen (tenzij u een vroege check-in heeft geboekt).

 

Let op: Het grote meren gebied (rond Jabel/Müritz): Houd er rekening mee dat schippers zonder een Duits vaarbewijs niet mogen varen op de grotere meren rond Jabel/Müritz) anneer de windsnelheid meer is dan 4 Bft (20 km/h). Daarom adviseren wij u contact op te nemen met de basismanager en toestemming te vragen om het meer over te steken nadat de basismanager naar de weersomstandigheden heeft gekeken. Dit is ook de reden waarom u absoluut niet mag ankeren in dit gebied.

 

Heel lang geleden was de gehele staat Mecklenburg bedekt door een groot bevroren zoetwatermeer. Tijdens de laatste IJstijd werd het land gevormd. Toen het klimaat opwarmde, ontdooide het meer en viel uiteen in kleinere meren. Deze vielen vervolgens ook weer uiteen. Het Müritzmeer is, met een oppervlakte van 112 km2, het grootste nog overgebleven meer. Het waterniveau van het meer is al een aantal keer kunstmatig veranderd: in de 18e eeuw verlaagden en verhoogden dammen het water om zo molens van energie te voorzien.

Varen in Duitsland is vrij eenvoudig en zeker geschikt voor beginners. Op sommige plekken kan het vrij druk zijn en bij harde wind is op de grote meren voorzichtigheid geboden.

Vaarbeperkingen

Belangrijke opmerkingen - Instructies

Voor alle vakanties in Mecklenburg/Brandenburg dient u een specifieke instructie van 3 uur te volgen. U dient op de startdag rond 13.00 uur aanwezig te zijn op de basis om deze instructie te krijgen. Wanneer u wel over een geldig vaarbewijs beschikt duurt de instructie maar 1 uur en kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur arriveren.

Belangrijke opmerkingen - Vaarbewijs

Houd er rekening mee dat in bepaalde gebieden in Duitsland om veiligheidsredenen een vaarbewijs vereist is. Zonder vaarbewijs mag u niet varen op deze waterwegen. Bekijk de kaart voor meer informatie.

U bent verplicht om uw vaarbewijs mee te nemen, deze kan ter plaatse door de lokale autoriteiten gecontroleerd worden.

Meer informatie vindt hier: www.howtogermany.com/pages/sailing.html

Bekijk de Duitse reglementen zoals weergeven in de wet (Duitse): www.gesetze-im-internet.de/sportbootf_binv/index.html

Grote meren (rondom Jabel/Müritz)

Houd er rekening mee dat schippers zonder een Duits vaarbewijs niet mogen varen op de grotere meren wanneer de windsnelheid meer is dan 4 Bft (20 km/h). Daarom dienen zij contact op te nemen met de basismanager en toestemming te vragen om het meer over te steken nadat de basismanager naar de weersomstandigheden heeft gekeken. Dit is ook de reden waarom u absoluut niet mag ankeren in dit gebied.

De sluizen op de Brandenburg en Mecklenburg zijn automatisch en bemand of u dient de automatische sluizen zelf te bedienen. Het gebruik van de sluizen is gratis.

Openingstijden: De sluizen zijn van mei tot oktober van 08:00 tot 20:00 uur geopend en in april dagelijks van 09:00 tot 16:00 uur.

Feestdagen: De sluizen zijn open tijdens feestdagen.

Havens met alle diensten en voorzieningen zijn beschikbaar. Langs de Duitse waterwegen zijn meer dan genoeg aanlegplaatsen.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Download onze regiogids

Lees in een handige regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

Interactieve regiokaart

  = Le Boat basis      = Bezienswaardigheden

Ontdek...

Hoogtepunten
Malchow Mill

Malchow, ook wel Stadseiland genoemd, herbergt veel schatten die u kunt ontdekken. In het centrum staat een gigantische molen en een oude 12e-eeuwse kerk waarin een orgelmuseum gevestigd is. Er is ook een mooie bloementuin als u zin heeft in een wandelingetje.

Hoogtepunten
Kanu in Mirow

Mirow is een charmant stadje waar met hout afgewerkte huizen staan. Onderbreek uw reis hier om het mooie Mirowkasteel te zien, prachtig gelegen op zijn eigen eiland. De kerk, midden op het platteland, is ook een leuke plaats om te bezichtigen en om te relaxen.

Hoogtepunten
Schloss Rheinsberg

Aan het water, midden in een weelderig groen bos, staat het grote Rheinbergkasteel. Bezoek het kasteel, de tuinen en het museum. In het centrum kunt u ook genieten van de evangelische Saint-Laurentkerk uit de 13e eeuw.

Hoogtepunten
Kirche in Neustrelitz

Neustrelitz is een grote stad waar veel moois te zien is, vooral in het centrum. Neem één van de mooie voetpaden en bekijk de Zierkekerk, die omgeven wordt door prachtige groene tuinen waar u heerlijk kunt wandelen. Blijft u hier overnachten? Dan kunt u misschien een theatershow bezoeken.

Hoogtepunten
Berlin und die Spree in der Dämmerung

Berlijn is een indrukwekkende stad. Verken de vele wonderen, schatten en monumenten van Duitslands hoofdstad. Neem de tijd voor het museumeiland en bezoek het prachtige parlementsgebouw aan de oevers van het kanaal…Vergeet uw camera niet.

Hoogtepunten
Sanssouci Palace in Potsdam

Potsdam brengt u met zijn prestigieuze monumenten terug naar de grandeur en glorietijd van Pruisen. Maak een wandeling en ontdek de grote Sint-Nicolaaskerk, het kleurrijke en indrukwekkende Slot Sancoussi of de bruisende straten van het historische centrum.

Welkom in Plau-Am-See, een rustig, gastvrij stadje aan het kanaal. Bezoek het charmante, met mos bedekte stadhuis op uw verkenningstocht door het centrum. Als u eens een ander uitzicht wilt, maak dan een rustige wandeling langs het kanaal.

Jabel is een stil en rustig dorpje, een ideale plek om te relaxen en de boel de boel te laten. Slenter richting het centrum en ontdek een prachtige oude bakstenen kerk of fiets over de oevers van het kanaal en geniet van het mooie landschap.

Maak een stop in Waren voor een mooie wandeling langs het meer en geniet van het prachtige landschap. In het centrum treft u veel schilderachtige monumenten aan, zoals de oude vakwerkhuizen. Ook de oude watertoren en de Mariakerk zijn een bezoek waard.

Welkom in Robel, een charmant, rustig stadje aan het grote Müritzmeer. Wandel door het centrum tussen de kleurige vakwerkhuizen en geniet van één van de vele goede restaurants.

Marina-Wolfsbruch is een mooie havenplaats die wordt omgeven door bosgebied. Er zijn veel hotels en restaurants. Als u uw benen wilt strekken, zijn er aan de rand van het stadje wandelpaden.

Fustenberg is een stad met een rijke geschiedenis. U kunt hier een Tweede Wereldoorlogmonument bekijken en meer te weten komen over wat er destijds in deze stad is gebeurd. De protestantse kerk is ook een bezoek waard en er zijn fantastische fietspaden.

Himmelpfort, ooit een oud vissersplaatsje, is nu een beroemde reisbestemming. Wandel door het stadje en ontdek de resten van de oude abdij. Wilt u er op uit? U vindt er diverse heerlijke fietspaden tussen de mooie meren.

Lychen ligt midden in een fantastisch natuurpark en is een groene gastvrije plek, ideaal om tot rust te komen. Hier kunt u tijdens zonsondergang genieten van het prachtige landschap en de prachtige meren of u kunt het mooie sanatorium of de Saint-Johanneskerk in het centrum bezoeken.

De vestingstad Templin is een bezoek waard. Loop door de Berlijnpoort, maak een wandeling door de grote botanische tuinen of wandel langs de oude, met bloemen bedekte muren van de stad.

Let op: De Kannenburgsluis is gesloten door de lokale autoriteiten. Het Templin gebied is via de waterwegen onbereikbaar.

Zehdenick is een verzameling kleine dorpjes. Deze mooie, grote stad heeft een rijk erfgoed dat bij u in de smaak zou kunnen vallen. Neem de tijd om hier rond te wandelen en bekijk de oude versterkte stadskerk in Bergsdorf. In het centrum kunt u een rondleiding maken in de mooie, nieuwe stadskerk.

Welkom in Liebenwalde, een mooi lieflijk stadje midden in weelderig, groen bosgebied. Maak een ontspannende wandeling en bekijk de fraaie neoklassieke kerk van rood baksteen. In het museum kunt u meer te weten komen over de lokale geschiedenis.

Orianenburg is een mooie, door bos omgeven stad vol historie. Breng een bezoek aan het gedenkteken en museum van Sachsenhausen, een voormalig concentratiekamp. Ter ontspanning maakt u een rondrit over het fietspad of strijkt u neer aan het Lehnitzmeer.

Spandau is het vijfde district van Berlijn. Het is een heel levendige en opwindende wijk met overal winkels en restaurants. Deze plek is vooral bekend vanwege de gevangenis die er ooit heeft gestaan. Hierin werden na de Tweede Wereldoorlog nazi's gevangen gehouden.

Göttin is een rustig stadje. Maak een uitstapje naar het centrum en bekijk een geheimzinnige bakstenen kerk uit de 14e eeuw. Maak een wandeling langs de oevers van het kanaal en bewonder de prachtige omliggende landhuizen.

Welkom in het dynamische Brandenburg. Weinig grote steden hebben zo veel meren, rivieren en kanalen. Hier moet u vooral de Sainte Catherine-kerk en de grote kathedraal bezoeken.

Plaue is één van de oudste en meest dichtbevolkte plaatsen in Duitsland. Hier treft u veel fantastische monumenten aan zoals het magnifieke, oude kasteel Ehrenburg dat midden in de natuur staat of de Sigismundikerk.

Deze stad wordt omsingeld door zeven natuurgebieden en ligt in het grootste natuurpark in Brandenburg en in het grootste aaneengesloten merengebied in het centrum van West-Europa.

Deze stad, bekend om haar eiland en katheraal, ligt in de groene natuuromgeving waar de rivieren Havel en Elbe elkaar kruisen. De kathedraal is een monument en is zeker een bezoek waard. Het toeristische waterproject ‘Blaues Band’ biedt veel culturele evenementen, sport en mooie uitzichten.

Routesuggesties

Om u een indruk te geven hoe ver u kunt varen in de tijd die u ter beschikking heeft, volgt hier een selectie van de routes van en naar onze bases in de regio. U hoeft niet op alle genoemde locaties aan te leggen of de route helemaal te volgen. Het staat u vrij te varen waar u wilt, zolang u uw boot maar inlevert op uw aankomstbasis op de door u geboekte datum. Voor een comfortabel reistempo raden we u aan 2-4 uur per dag te varen. Zo heeft u genoeg tijd om regelmatig aan te leggen en de omgeving te verkennen.

Jabel HEEN EN TERUG via Plau, Warren

Jabel
Malchow
Plau-am-See
Waren
Jabel

12 uur varen

78km 0 sluizen 3 nachten

Jabel HEEN EN TERUG via Plau, Warren

Laat u betoveren door de pracht van de Plauer See tijdens uw vaartocht naar de middeleeuwse stad Plau, beroemd vanwege haar indrukwekkende slot. U heeft de charme van een riviercruise in Duitsland ontdekt! U bevindt zich midden in een gebied van bossen en middeleeuwse steden, barokkastelen, gezellige restaurants aan de waterkant, parken en resorts aan het meer.

12 uur varen

78km 0 sluizen 3 nachten

Jabel HEEN EN TERUG via Rheinsberg

Jabel
Malchow
Plau-am-See
Waren
Robel
Mirow
Marina-Wolfsbruch
Rheinsberg
Jabel

34 uur varen

229km 8 sluizen 7 nachten

Jabel HEEN EN TERUG via Rheinsberg

Het is het land van de 1000 meren. Waarom dit zo is, merkt u vanzelf als u de verbindingswateren volgt om te proeven van een heerlijke mix van cultuur, historie, luxe winkels, culinaire verwennerij en onovertroffen natuurlijke schoonheid. De bruisende stad Waren vormt een contrast met het rustige 13e-eeuwse Plau, maar beide steden vertegenwoordigen de bijzondere charme van Duitse riviercruises.

34 uur varen

229km 8 sluizen 7 nachten

Jabel naar Marina Wolfsbruch via Rheinsberg & Mirow

Jabel
Waren
Robel
Mirow
Rheinsberg
Marina Wolfsbruch

20 uur varen

85km 4 sluizen 7 nachten

Jabel naar Marina Wolfsbruch via Rheinsberg & Mirow

U bent het Müritz-meer overgestoken en doorgevaren naar het prachtige Rheinsberg. U komt precies op tijd aan voor een live avondconcert op het kasteel en wilt eerst nog een wandeling maken door de kasteeltuinen. Duitse riviercruises bieden een breed scala aan vertier: waarom gaat u niet lekker genieten van alle verwenmogelijkheden in het resort in Marina Wolfsbruch aan het eind van uw reis?

20 uur varen

85km 4 sluizen 7 nachten

Marina Wolfsbruch naar Jabel

Marina Wolfsbruch
Mirow
Robel
Waren
Jabel

11 uur varen

65km 4 sluizen 3 nachten

Marina Wolfsbruch naar Jabel

Het grote Müritz-meer ligt voor u en indrukwekkende kastelen steken uit boven de beboste heuvels. U waant zich in een paradijs als u uw boot naar de volgende ligplaats stuurt of aan de waterkant een nieuwe stad aandoet met een barokken paleis. Alles speelt zich af op en rondom het grote meer tijdens De Müritz Korte Vakantie in Duitsland.

11 uur varen

65km 4 sluizen 3 nachten

Marina Wolfsbruch HEEN EN TERUG via Neustrelitz

Marina Wolfsbruch
Neustrelitz
Marina Wolfsbruch

10 uur varen

70km 8 sluizen 3 nachten

Marina Wolfsbruch HEEN EN TERUG via Neustrelitz

Het water golft langs de boeg en hoge bomen sieren de waterkant. De warme zomerwind draagt de lucht van wilde bloemen met zich mee, terwijl u steeds dichter bij een stad komt waar ooit een enorm paleis stond dat in 1945 is vernietigd. De Neustrelitz-kasteel korte riviercruise in Duitsland brengt u naar deze historische plek met zijn kasteelkerk en Château Park, verwijzend naar een legendarisch verleden.

10 uur varen

70km 8 sluizen 3 nachten

Marina Wolfsbruch HEEN EN TERUG via Rheinsberg, Mirow, Neustrelitz, Lychen, Templin

Marina Wolfsbruch
Rheinsberg
Mirow
Neustrelitz
Furstenberg
Himmelpfort
Lychen
Templin
Marina Wolfsbruch

37 uur varen

256km 32 sluizen 7 nachten

Marina Wolfsbruch HEEN EN TERUG via Rheinsberg, Mirow, Neustrelitz, Lychen, Templin

De paleizen en kastelen geven Brandenburg en Mecklenburg een elegante uitstraling. De indrukwekkende cultuur en schoonheid van Duitse riviercruises valt duidelijk op als u over de middeleeuwse marktpleinen wandelt en winkelt in steden als Mirow en Rheinsberg. Zelfverwennerij maakt deel uit van uw reis, dus u bent van plan optimaal te genieten van de (watersport)mogelijkheden in Marina Wolfsbruch.

Let op: De Kannenburgsluis is gesloten door de lokale autoriteiten. Het Templin gebied is via de waterwegen onbereikbaar.

37 uur varen

256km 32 sluizen 7 nachten

Marina Wolfsbruch HEEN EN TERUG via Plau am See en Rheinsburg

Marina Wolfsbruch
Rheinsberg
Mirow
Robel
Waren
Jabel
Malchow
Plau-am-See
Marina Wolfsbruch

31 uur varen

215km 8 sluizen 7 nachten

Marina Wolfsbruch HEEN EN TERUG via Plau am See en Rheinsburg

De regio's Brandenburg en Mecklenburg zijn uw speeltuin tijdens uw onvergetelijke Duitse huurbootvakantie. De diverse waterwegen doorklieven beschermde natuurgebieden. Leef u uit, lach en geniet samen met uw vrienden tijdens het watersporten op het Müritz-meer en bij de voorzieningen in Marina Wolfsbruch. Ga daarna op weg om de middeleeuwse steden en kastelen te verkennen!

31 uur varen

215km 8 sluizen 7 nachten

Marina Wolfsbruch naar Potsdam (Vaarbewijs vereist)

Marina Wolfsbruch
Furstenberg
Himmelpfort
Lychen
Templin
Zehdenick
Liebenwalde
Oranienburg
Spandau
Berlijn
Potsdam

26 uur varen

151km 17 sluizen 7 nachten

Marina Wolfsbruch naar Potsdam (Vaarbewijs vereist)

De activiteiten in Mecklenburg — watersporten, vissen, fietsen en wandelen — worden gevolgd door stadsplezier van Brandenburgse nachtclubs, toprestaurants en bezienswaardigheden in de prachtige steden Berlijn en Potsdam. De wereld ligt aan uw voeten tijdens een Duitse riviercruise. U heeft een uitstekende keuze gemaakt met een veelzijdige vakantiecruise die op u en uw reisgenoten een onvergetelijke indruk zal maken.

Let op: De Kannenburgsluis is gesloten door de lokale autoriteiten. Het Templin gebied is via de waterwegen onbereikbaar.

26 uur varen

151km 17 sluizen 7 nachten

Potsdam HEEN EN TERUG via Bad Sarrow (Vaarbewijs vereist)

Potsdam
Berlijn
Potsdam

37 uur varen

250km 16 sluizen 7 nachten

Potsdam HEEN EN TERUG via Bad Sarrow (Vaarbewijs vereist)

Het omvangrijke natuurreservaat Spreewald bestaat uit ruim 300 kanalen die het moerasgebied doorkruisen. Het moeras vormt de leefomgeving van talloze plant- en diersoorten. Dit is uw wonderbaarlijke speeltuin voor een Duitse riviercruise! De clubs, toprestaurants, musea en historische bezienswaardigheden in de steden liggen binnen handbereik. Toch voelt het alsof u midden in de natuur staat.

37 uur varen

250km 16 sluizen 7 nachten

Potsdam HEEN EN TERUG via Plaue (Vaarbewijs vereist)

Potsdam
Göttin
Brandenburg
Plaue
Potsdam

17 uur varen

130km 2 sluizen 7 nachten

Potsdam HEEN EN TERUG via Plaue (Vaarbewijs vereist)

Bijna een derde deel van Brandenburg bestaat uit natuurreservaat. Er zijn 15 beschermde natuurgebieden met dieren in moerasgebieden en bossen. De regio is bezaaid met ruim 3000 meren, omringd door middeleeuwse kastelen en steden. U heeft in Brandenburg de ideale locatie gevonden voor een riviercruise in Duitsland. Het voormalige centrum van het hertogdom Pruisen stroomt over van landelijke charme.

17 uur varen

130km 2 sluizen 7 nachten

Marina Wolfsbruch HEEN EN TERUG via Werbellinsee (Vaarbewijs vereist)

Marina Wolfsbruch
Furstenberg
Himmelpfort
Zehdenick
Liebenwalde
Marina Wolfsbruch

42 uur varen

238km 34 sluizen 7 nachten

Marina Wolfsbruch HEEN EN TERUG via Werbellinsee (Vaarbewijs vereist)

Het grote Werbellinsee Meer is ontstaan uit het smeltwater van de majestueuze bergen die in het gebied aanwezig zijn. Vaar langs de mooie Havel rivier en ontdek een deel van de geschiedenis en het erfgoed van Duitsland. Bezichtig monumenten zoals het jachtslot in Joachimsthal dat door koning Frederik Willem IV van Pruisen gebouwd is of mooie charmante dorpjes zoals Echhorst. In dit beschermd gebied zult u zeker genieten van de rust - het perfecte moment om van de zonsondergang over het meer te genieten of het eten van het streekgerecht: de Marane!

42 uur varen

238km 34 sluizen 7 nachten

Potsdam HEEN EN TERUG via Rathenow (Vaarbewijs vereist)

Potsdam
Göttin
Brandenburg
Plaue
Rathenow
Havelberg
Potsdam

45 uur varen

280km 10 sluizen 7 nachten

Potsdam HEEN EN TERUG via Rathenow (Vaarbewijs vereist)

De rivier Havel brengt meren samen, terwijl het de staten Mecklenburg, Berlijn, Brandenburg en Saksen-Anhalt passeert. Het heuvelachtige landschap wordt weggestreept door rivieren, meren, moerassen, riviergebieden en velden. Het maakt niet uit of u houdt van geschiedenis, wandelen en watersporten of u gewoon lekker wilt ontspannen – dit is de place to be!

45 uur varen

280km 10 sluizen 7 nachten
Toegevoegd op 18 August 2018

Beoordeling van Louis van Looveren

Vlotte boeking, ook uitleg in vertrekbasis en bij aankomst allemaal vriendelijke mensen. Wat de boot zelf betreft, dit is een slechte boot voor 6 volwassenen. Ik zelf meet 1.87m en botste voortdurend tegen de lampen die te laag tegen het plafond hingen. De 2 hutten achteraan zijn goed voor kinderen. Als je als volwassene gedeeltelijk onder een laag plafond moet kruipen is dit niet aangenaam. Je kan dit ook niet zien op jullie site anders hadden wij deze boot zeker niet genomen. Wij hebben een mooie zonnige vakantie beleed, alleen het slapen was er te veel aan. Mooie haventjes, goedkope restaurants, weinig sluizen en goed weer. mooie en grote meren zonder veel zeilers en grote scheepvaart routes.
READ MORE
Marina Wolfsbruch - Jabel
Royal Classique
Toegevoegd op 06 August 2018

Beoordeling van William Guns

Gaf een beknopte uitleg over de boot nadat we hem vertelde dat dit onze 17e keer met le boat was. De boot miste een haardroger die werkte en men ging onmiddellijk op zoek naar een ander toestel. Supermarkt lag ver van de basis. Aankoop van sommige produkten was beperkt. (Lidl)
READ MORE
Marina Wolfsbruch - Marina Wolfsbruch
Clipper
Toegevoegd op 04 July 2018

Beoordeling van Bert Bogaerts

goede uitleg, goed advies zowel voor vertrek thuis i.v.M praktische zaken om mee op reis te nemen als voor vertrek met de boot zelf; duidelijke vaarkaarten vriendelijk onthaal boot perfect in orde de tocht over het water was een prachtige ervaring.Ongerepte natuur, zuiver water, de rust zelve. Voor wie volledig tot rust wil komen de ideale plaats om te vertoeven. Voor ons waren de dorpjes waar we aanmeerden wat te rustig, weinig toeristisch en weinig te beleven.
READ MORE
Marina Wolfsbruch - Marina Wolfsbruch
Cirrus B
Toegevoegd op 23 September 2017

Beoordeling van Pieter Labee

prima alleen het duurde erg lang voor we zaterdag konden vertrekken heel mooie haven fijn personeel
READ MORE
Marina Wolfsbruch - Marina Wolfsbruch
Clipper
 • 1