+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Crusader

De Crusader is een zeer gewilde motorboot. De Crusader is met bijna 12 meter één van onze grotere kanaalboten. Door het comfort waant u zich in een ruime drijvende villa.

Geschikt voor maximaal 
6
Hutten 
3
Badkamers 
3
Classificatie 
1
3.65
 
gebaseerd op 3 recensies
Aanbiedingen 

Nu selectie Enkele reizen tot -50%

Recensie voor de Crusader

4
 
Geweldige boot, zelfs met de herfst is het nog erg comfortabel. Goede instructie gekregen. Zeer persoonlijk
As Above
4
 
algemeen een heerlijke en zeer mooie vaarvakantie. Met 4 volwassenen op een CRUSADER. schitterend weer, daardoor plaats genoeg op deze boot. wij hadden al flinke vaarervaring, toch aanrader als je op een stromende rivier vaart. We zagen veel angst en onzekerheid rondom ons bij het aanmeren en de zelf te bedienen sluizen. personeel allen ok, ook bij accupanne binnen het uur geholpen. Het aantal aanmeer- en zeker zwembare plaatsen is toch echt beperkt waardoor zelfs in september driedubbel liggen. wij vulden de tevredenheidslijst in, die kan u zeker raadplegen.
fijn schip. alles comform met de beschrijving. zwemplatform of zwemtrapje zou zalig zijn voor zij die graag zwemmen in de Lot. er was 1 traptrede van terras naar binnen wat wankel, we gaven dit door. daar is 1 van ons op uitgegleden en 2 ribben gebroken, jammer toch. na verzorging konden wij de trip gelukkig toch voortzetten. de staff zei bij aankomst dat zulk ongeval NIET VERZEKERD IS door LE Boat , wij maakten er geen zaak van maar ik vind dit toch niet correct/ wij namen zelfs een all-risk, maar dit geldt alleen voor schade aan de boot..... dus toch weert een addertje/ onduidelijkheid ivm verzekeringen.
4
 
We hebben 6 prima dagen gehad. De boot - een Crusader - had weliswaar geen boegschroef maar daaraan waren we snel gewend. De boot vaart stabiel en is comfortabel ingericht met een prima zitgelegenheid en goede wc's en douches. De kaarten zin duidelijk. Wel hebben we veel sluizen gehad omdat we heen-en-weer voeren en dat is spierballenwerk omdat deze allemaal handmatig geopend en gesloten moeten worden. De rivier meandert prachtig maar de oeverbegroeiing wordt op den duur wel eentonig omdat veel dorpjes niet direct aan de rivier liggen maar op enige afstand. Ook ontbrak in stadjes als Cognac en Saintes voldoende kaderuimte (er lagen al veel boten gemeerd).
Het vaargedrag is stabiel. Bij achteruitslaan is de boot wel duidelijk roerlastig. Het varen van een boot van 13 meter zonder boegschroef, met frequent de noodzaak om voor een sluis aan een wachtponton aan te leggen vraagt wel feeling voor het besturen van een boot. De faciliteiten waren prima. Het gangboord is redelijk goed beloopbaar en opstappen achterop is relatief makkelijk. Het dek met de buitenstuurstand is goed bruikbaar al is het jammer dat de stuurstand niet verder naar voren staat op het dek. De bedden zijn goed maar wel aan de korte kant voor ons Nederlanders. Het beddengoed en het linnen waren prima. Ook de wc's (elektrisch) en douches zijn goed.
3
 
De vakantie was voor ons een zalige belevenis met onze volwassen kinderen in een prachtige, rustige natuur met tegelijk de nodige actie.
De boot was betrekkelijk uitgeleefd maar gelukkig hadden we super goed weer.