+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Countess

Recensie voor de Countess

4
 
Geboekt op de vertrekdag, omdat er tijdens het weekend problemen waren met betalingen via de web site.
Goed bootje voor vier volwassenen. Met zes wel wat krap om bv te eten. IJskast heeft foute draairichting.
4
 
De voorbereidingen en ook ontvangst bij begin- en eindpunt waren heel goed en klantvriendelijk. Ook de boot, Countess, voldeed aan de verwachtingen.Echter nadat we onze tocht hadden voltooid en de brandstof moesten afrekenen, bleek dat niet werd gekeken naar de werkelijk verbruikte brandstof. Voor de afrekening werd het aantal motoruren als uitgangspunt voor het verbruik genomen. Hierover heb ik tweemaal gecommuniceerd, echter zonder succes. Ook heb ik melding gemaakt van het niet functioneren van de brandstofmeter; volgens andere boothuurders kwam dat voor op meerder boten (allemaal?).
As Above
Reactie van 
Uw Le Boat Team
Beste meneer Van Den Enden, hartelijk dank voor uw reactie.Goed om te horen dat ons personeel u goed ontvangen had en dat de boot naar wens was! U heeft al contact met ons team gehad over de brandstofberekening en brandstofmeter, en wij hopen dat de reactie van hen opheldering heeft gegeven.Met vriendelijk groet,
4
 
Le Boat is een vrij duur voor wat je in de plaats krijgt. Onze boot en de inhoud (bestek, kommen, glazen) was niet heel proper bij aankomst. Ook konden we 's avonds niemand bereiken in noodgevallen. (defect aan het gasalarm waardoor het alarm niet uitgeschakeld kon worden)Toch hebben we genoten van onze vakantie en zullen we zeker terug in boot vakantie boeken maar we weten nog niet of dit terug bij Le Boat gaat zijn.
As Above
4
 
Vanuit Edinburgh (luchthaven) is vervoer naar Laggan niet echt evident dus hebben we een beetje trip vakantie "voor" (Banavie /Fort augustus) en "na" (Perth) het varen voorzien en een auto gehuurd.(kostprijs autohuur viel trouwens best mee) Onze B&B in Banavie was erg moeilijk te vinden en enkel bereikbaar via een "oude koeientunnel"onder het water, auto ging er maar net door... maar de omgeving met zicht op Ben Nevis was gewoon prachtig. Varen zelf van Laggan naar Loch Oich met de knapste aanlegplaats ooit. Daarna in één ruk door sluizencomplex (6 stuks op één rij) van fort augustus over een rustig Loch Ness tot aan de enige aanlegplaats (na 2/3) op het Loch Ness. Zeer goed uitgeruste haven die goed beschermt tegen wind en golven...én met elektrische aansluiting. De tocht naar Iverness verliep zeer vlot maar bezoek Iverness zelf als (lelijk) stadje viel echt tegen. Op de spectaculaire terugtocht over loch Ness -met veel wind en golven- ook bezoekje gebracht aan urqhart kasteel via de kade en in Fort Augustus aangelegd. Hier zijn leuke shops en kan je echt lekker eten. Ook goed de uren nakijken want 1 doortocht door dit sluizencomplex duurt één uur per richting. Met een beetje pech sta je dus twee uur te wachten. Terugkeer na overnachting op ons favoriete aanlegplaatsje op Loch Oich tot aan Fort William. De Neptunustrap is daar vergelijkbaar met het sluizencomplex in fort augustus maar niet voor ons want gaat naar de zee! In het enige hotel/restaurant aan de waterkant "the moorings" kan je trouwens goed eten. Laatste terugtocht naar Laggan over loch Lochy is eigenlijk zoals de hele trip: proeven van puur natuur.
Goede prijs kwaliteit.
3
 
het was de eerste keer, dus alles was nieuw. De stilte en de soms adembenemede landschappen zijn toch een mooie ervaring. Het feit dat je traag vaart stelt je in staat om van alle kleine dingen (eenden, ganzen, vogels en landschap) ten volle te genieten. Het weer viel bijzonder goed mee en dat maakt het nog aangenamer. De passages door de sluizen zijn een ervaring op zich en laten je ook toe om een babbeltje te slaan met de sluiswachters, dus ook een sociaal contact is mogelijk.
nogal 'oud' ingericht met een don,ker houten lambrisering wat het nogal donker maakt