Het Canal du Midi voor uw volgende vaarvakantie!

Varen op het Canal du Midi met een boot zonder vaarbewijs staat voor een rustgevende ontdekking van een prachtige UNESCO werelderfgoed site.

Ontdek het Canal dankzij onze regiogids of lees de adviezen van onze Base Manager in Castelnaudary voor een vakantie van een week, een rondreis vanaf onze basis in Castelnaudary

Dag 1 & 2

Le Boat
  • Dag 1 : Ontvangst in Castelnaudary en vaarinstructies tussen 16 en 17u30 (behalve in het geval van een Vroeg Check-in, waarbij u om 11 uur kunt aankomen voor een vertrek om 12 of 14 uur). Wij raden u aan om van de avond te profiteren om Castelnaudary te bezoeken, naar de Cugarel molen te lopen, en de beroemde cassoulet te proeven, een lokale specialiteit die u niet mag missen!
  • Dag 2 : 4u30 varen, 12km, 15 sluizen. Op uw eerste interessante dag ontdekt u de bijzondere wateren van het Canal du Midi tot aan Villepinte, waar u kunt overnachten.

Dag 3 & 4

Le Boat
  • Dag 3 : 5u40 varen, 14km, 10 sluizen. U komt 's middags aan in Carcassonne. Verken de benedenstad direct vanuit de haven gelegen in het centrum, inclusief de Sint Michiels kathedraal. Voor het diner raden wij u het plaatselijke restaurant Chez Fred aan, niet ver van de haven.
  • Dag 4 : De beroemde middeleeuwse citadel Carcassonne ligt op 30 minuten lopen van de haven! Wij raden u aan om de hele dag door te brengen op de geplaveide straatjes, in de winkels en in het kasteel Comtal. Een magische en tijdloze plek!

Dag 5 & 6

Le Boat
  • Dag 5 : 6uur varen, 13km, 14 sluizen. Proeverij op het Domaine des Pères in Trèbes, al 3 generaties lang olijvenkwekers, om de lokale keuken te ontdekken. Lunch in La Poissonnerie Moderne, een restaurant gespecialiseerd in visspecialiteiten, gelegen aan de oever van het Canal du Midi. Keer terug naar Carcassonne om daar te overnachten.
  • Dag 6 : 4u35 varen, 24km, 6 sluizen. 3 uur varen naar Villesèquelande, waar u kunt lunchen in de Halte Romaine, voor lokale smaken. Vaar dan 1u30 naar Bram. Ontdek deze stad, in het rond gebouwd om de kerk, evenals het archeologisch museum Eburomagus..

Dag 7 & 8

Le Boat
  • Dag 7 : 5u45 uur varen, 16 km, 18 sluizen. Op de laatste navigatiedag kunt u nog een laatste keer genieten van de sereniteit van het Canal du Midi en lunchen op het bovendek van uw boot, voordat u 's middags in Castelnaudary aankomt.
  • Dag 8 : om 9 uur 's ochtends levert u uw boot schoon in, tenzij u een Late Check-out heeft gekozen heeft om en pas om 12 uur 's middags van uw boot afscheid neemt.

Dit adviseert Patrice, onze expert in vaarvakanties!

Le Boat

Ontdek het beste advies van onze riviervaartexpert, Patrice!  Lees een goede samenvatting van zijn kostbare advies, het volledige artikel kunt u lezen op ons blog.

"We gaan verder richting de bases van Le Boat in Trèbes en in Homps, het kanaal is een voortdurende afwisseling van schaduwrijke en zonnige plaatsen en elke keer als we door een bocht gaan, ontdekken we iets nieuws, of we nu door een sluis met verborgen metalen sculpturen varen of stoppen bij een van de vele kleine dorpjes in de buurt. Bovenal moet men de tijd nemen om te stoppen, bijvoorbeeld als we over een rivier heengaan om het steenwerk van de kanaalbrug te bekijken, sommige stenen hebben nog steeds gegraveerde stenen platen en sommige stenen zijn gesigneerd door de arbeiders die ze hebben gelegd, een grote les in nederigheid: men voelt zich erg klein.

We stoppen voor gegrild vlees en ijs bij  het schaduwrijkerestaurant La Guinguette in Argens Minervois, een bezoek aan de wijnkelders van Ventenac en van Kasteel Paraza 

voor de liefhebbers van goede wijn. De regio Minervois is de thuisbasis van de beste druivensoorten en sommige lokale schatten zijn te ontdekken tijdens een bezoek aan het kanaal." 

Le Boat

 

Tot ziens aan boord!

Het Le Boat team