+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

Italië

Veneto

Geef u over aan al het heerlijks van Veneto

De waterwegen van Veneto in Italië hebben twee verschillende gezichten. In het sprankelende Venetië met haar pracht en praal staat het leven nooit stil. Maar tijdens uw bootvakantie in Italië leert u ook de andere en minstens even mooie kant van dit gebied kennen. Stille eilanden en kanalen langs de kust beloven een heerlijk ontspannen tocht. Rivieren voeren u langzaam het binnenland in waar u in alle rust intrigerende steden en dorpen kunt ontdekken.
Perfect voor… 
  • Romantisch & historisch Venetië
  • Strand & zon
  • Traditionele festivals
  • Traditionele vissersdorpjes
  • Kunst, geschiedenis en bezienswaardigheden
  • Oude ambachten – glasblazen en kantklossen

Recensie voor de Italië

4
 
de lagune van venetie richting trieste is adembenemend
in prenocio missen we een aangenaam restaurant.In casier daarentegen is de bediening in het nabijgelegen restaurant uiterst vriendelijk
4
 
Zijn 16 jaren klant bij Le Boat. Goede uitleg wat betreft stroming en getijden.Na de reis was het onthaal minder hartelijk.
As Above
4
 
We hebben vooral heel veel gevaren, genoten van de rust van het water. We hebben de drukte van Venetië vermeden en eerder gekozen voor de eilanden in de buurt. Ook de tocht op de Brenta-rivier richting Padua was meer dan de moeite waard.
Je bent niet verplicht om een kanaal te volgen, je vaart gewoon naar waar je zin hebt. Op sommige plaatsen, ver weg van Venetië kan je heel lekker en spotgoedkoop eten.
3
 
Dit was een zeer avontuurlijke reis op alle gebied. We vonden dat de langune van Venetië niet echt aan te bevelen was voor een beginnende kapiteins. Je moest rekening houden met de getijden en met stroomversnellingen.
We zijn in de langune van Venetië gebleven gedurende 7 dagen : bezochten 2 dagen Venetië, San Erasmo (fiets), Burano, mooi natuurgebied met diverse vogels.
5
 
De 1ste avond zijn we direct van Casale sul Sile naar Cazier gevaren om proviant in te doen en zijn daar dan gebleven voor de nacht. De volgende dag zijn we dan via Portegrandi naar Burano (Mazzorbo) gevaren. de dag nadien naar Venetië en daar hebben we grotendeels rond gevaren en dan hebben we aangelegd in San Giorgio (haven rechtover San Marco). vandaar kan je met de bootbus oversteken naar Venetië. De volgende dag zijn we zuidelijk tot Chioggia gevaren om de dag nadien terug naar het noorden te varen met de bedoeling naar Treporti te varen maar die havens bevielen ons niet echt en door de slechte weersomstandigheden van dat ogenblik zijn we dan terug naar Mazzorbo gevaren. De dag nadien naar Jesolo di Lido. Ook daar kan je veel fietsen of naar het strand. De laatste tijd dan terug via Portegrandi naar Casele sul Sil.
de Sile is een mooie rivier om op te varen, ga zeker ook eens fietsen naast de Sile want daar zijn prachtige fietsroutes in natuurgebied. De uitgestrekte lagune hebben we grotendeels doorkruist en dat is zeker de moeite, in het zuiden tot Chioggia en in het oosten tot Jesolo. Vaar zeker ook even rond Venetië, voor het San Marco plein is het ontzettend druk met alle formaten van klein tot groot, van gondel tot cruise schip passeert daar. Aanleggen in San Giorgio is zeker aan te raden maar niet goedkoop.