+31(0)10.213.03.52
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

De Lot Vallei Route

De Lot, Frankrijk

Douelle Heen en terug, via Luzech en Crégols

Minimaal 7 overnachtingen

Geniet met volle teugen van een riviercruise langs prachtige kastelen, middeleeuwse kerken en steden met musea en kunstgalerieën.

4.15
 
gebaseerd op 7 recensies
Boten en Prijzen

Of bel ons via +31(0)10.213.03.52 om te boeken

Recensie voor de De Lot Vallei Route

4
 
algemeen een heerlijke en zeer mooie vaarvakantie. Met 4 volwassenen op een CRUSADER. schitterend weer, daardoor plaats genoeg op deze boot. wij hadden al flinke vaarervaring, toch aanrader als je op een stromende rivier vaart. We zagen veel angst en onzekerheid rondom ons bij het aanmeren en de zelf te bedienen sluizen. personeel allen ok, ook bij accupanne binnen het uur geholpen. Het aantal aanmeer- en zeker zwembare plaatsen is toch echt beperkt waardoor zelfs in september driedubbel liggen. wij vulden de tevredenheidslijst in, die kan u zeker raadplegen.
de reisbeschrijving van dit mooie gebied klopt, dus doe maar. aanrader: al wat met verzekeringen te maken heeft doe je best ter plekke; dit is een zwak puntje voor le boat; lees, de aanbiedingen zijn niet steeds glashelder op dit vlak
5
 
we hadden reeds een boottocht gemaakt op het "canal du midi", maar de tocht op de Lot was van een ander kaliber; maar dankzij het vaarboek dat we erbij gekregen hadden konden we onze reis perfekt volgen en alle "moeilijke"plaatsen omzeilen. Ook het zelf moeten bedienen van de sluizen - open en dichtdraaien van de deuren - vonden we een mooie afwisseling op onze tocht.
De Lot slingert zich door het land en na iedere bocht had met wel een ander uitzicht, met de mogelijkheid om hier en daar aan te meren, aan land of aan een dorp of stad. De aankomst in St Cirq Lapopie is adembenemed - niet voor niets één van de mooiste dorpjes van Frankrijk -
1
 
De reis is geweldig tegen gevallen.Dat is geen water om met twee personen te doen die sluizen dat kan gewoon niet we zijn dan ook maar één dag aan boord geweest en waren wel wat verwonderd dat aan de balie gezegd werd ja dat kan niet met twee personen waarom bij boeking geen ander water aanbevelen zonder sluizen voor ons was dat wel een dure grap we vonden dat we ten minste onze kosten zoals wifi en parking toch terug mochten gekregen hebben ,de boot op zich was ook niet alles het water bleef gewoon in de douche staan dus kon er één persoon douchen en dat ws het alles waar je aan kwam bleef je aanplakken proper is anders
doe die reis in groep met genoeg mannen die die sluizen kunnen bedienen en dan zal het waarschijnlijk een mooi reis word
5
 
Heerlijke vakantie op een mooie boot in een prachtige omgeving met lekker weer.
Cahors is een leuke plaats om te bezoeken. Ideaal is de ligplaats direct na de sluis onder de brug aan de linkerkant. Je ligt dan bij een restaurantje waar je heerlijk kunt eten. En je loopt zo Cahors in. Ook fijn om te liggen is bij de volgende ligplaats aan de rechterkant. Je ligt dan bij een zwembad waar je lekker kunt zwemmen. (voor diegenen die niet in de rivier durven of het te koud vinden of van een glijbaan willen). Een leuke plaats om te bezoeken is ook Saint-Cirq-Lapopie met allemaal smalle straatjes. De wandeling vanaf de ligplaats via het voetpad is voor normale mensen goed te doen. Niet voor mensen die slecht te been zijn maar die kunnen gratis met een bus. Het uitzicht boven is prachtig. In Douelle kun je heerlijk eten bijL'Auberge du Vieux. Vanaf de ligplaats de brug over en linksaf de straat uitlopen. Wel is het aan te raden om van te voren te reserveren.
5
 
De vakantie was voor ons een zalige belevenis met onze volwassen kinderen in een prachtige, rustige natuur met tegelijk de nodige actie.
We raden aan om de tocht te maken met minimum 4 volwaardige bemanningsleden, zeker van elke gelegenheid gebruik te maken om proviand aan te kopen of ergens iets te nuttigen, verder te genieten van de natuur en zich te laten verrassen door de pittoreske dorpjes.